SMS Poštar - Mobitel

Vse kar se tiče programiranja za internet.
Odgovori
_Dejan_
Prispevkov: 12
Pridružen: 19.02.2007 14:26:49
Kontakt:

SMS Poštar - Mobitel

Odgovor Napisal/-a _Dejan_ » 12.10.2010 10:52:57

Pozdravljeni,
Zanima me ali obstaja kakšna knjižnica/unit za Delphi 2009/2010, ki poenostavi pošiljanje SMS-ov preko Mobitelovega SMS Poštarja, da mi ne bo potrebno pisanje vsega od začetka...
Hvala za kakršno koli pomoč.

_Dejan_
Prispevkov: 12
Pridružen: 19.02.2007 14:26:49
Kontakt:

Re: SMS Poštar - Mobitel

Odgovor Napisal/-a _Dejan_ » 22.10.2010 09:44:06

Naj povem, da sem več ali manj proti koncu. Knjižnice namenjene prav za Mobitel nisem našel, zato sem si sam naredil zadevo z uporabo:
TIdHTTP
TIdSSLIOHandlerSocketOpenSSL
OmniXML

Sedaj dokončam še preverjanje dostave sporočila(PDStatusRequest) in je to to :D

Primoz
Prispevkov: 285
Pridružen: 15.06.2001 08:52:14

Re: SMS Poštar - Mobitel

Odgovor Napisal/-a Primoz » 28.04.2016 10:33:18

Pozdravljen!

Glede na čas od zadnjega sporočila v tej temi bi imel eno vprašanje - ali si aplikacijo pripeljal do uspešnega konca ? Jaz sem začel razmišljati o programu kamor bi naložil paket SMS sporočil in jih poslal Telekomovi storitvi (imam njihov certifikat), pa še zbiram informacije kaj obstaja, da ne izumljam tople vode, ki se bo glede na moje znanje prej ohladila... :)

LP.
Primož.

_Dejan_
Prispevkov: 12
Pridružen: 19.02.2007 14:26:49
Kontakt:

Re: SMS Poštar - Mobitel

Odgovor Napisal/-a _Dejan_ » 28.04.2016 10:49:59

Primoz napisal/-a:Pozdravljen!

Glede na čas od zadnjega sporočila v tej temi bi imel eno vprašanje - ali si aplikacijo pripeljal do uspešnega konca ? Jaz sem začel razmišljati o programu kamor bi naložil paket SMS sporočil in jih poslal Telekomovi storitvi (imam njihov certifikat), pa še zbiram informacije kaj obstaja, da ne izumljam tople vode, ki se bo glede na moje znanje prej ohladila... :)

LP.
Primož.
Zadeva že cca. 5 let dela BP(24/7/365) ...

Primoz
Prispevkov: 285
Pridružen: 15.06.2001 08:52:14

Re: SMS Poštar - Mobitel

Odgovor Napisal/-a Primoz » 28.04.2016 12:36:00

Super!

Ali si to razvil kakšno komercialno zadevo za širšo rabo, ki jo tržiš ali rešitev za povsem zasebne potrebe ali morda kakšno odprtokodno zadevo ? Vsaka pomoč ali informacija, da bi prišel počasi do delujoče rešitve bi mi zelo pomagala :)

LP.
Primož.

_Dejan_
Prispevkov: 12
Pridružen: 19.02.2007 14:26:49
Kontakt:

Re: SMS Poštar - Mobitel

Odgovor Napisal/-a _Dejan_ » 28.04.2016 13:15:17

Primoz napisal/-a:Super!

Ali si to razvil kakšno komercialno zadevo za širšo rabo, ki jo tržiš ali rešitev za povsem zasebne potrebe ali morda kakšno odprtokodno zadevo ? Vsaka pomoč ali informacija, da bi prišel počasi do delujoče rešitve bi mi zelo pomagala :)

LP.
Primož.
Gre za aplikacijo zaprtega tipa, ki je namenjena pošiljanju SMS-ov za določeno podjetje...
Deluje na principu, da v mssql bazo neka druga aplikacija vpisuje recorde, kam(gsm stevilka), kaj(tekst) in provider in potem ta server aplikacija pošilja sms-e preko različnih providerjev( telekom ali simobil "SMS Poštar") ...
Uporablja se Indy client(SSL) in OmniXML. Certifikat, ki ga prejmeš od Telekoma je potrebno pretvoriti v Indy kompatibilen format...
Objavlat kode ne smem, če pa se ti kje konkretno zatakne, pa ti mogoče lahko pomagam(Me lahko kontaktiraš) :)

Primoz
Prispevkov: 285
Pridružen: 15.06.2001 08:52:14

Re: SMS Poštar - Mobitel

Odgovor Napisal/-a Primoz » 28.04.2016 13:30:17

Ok, hvala! Evo, dal si mi nekaj izhodišč za začetek :) Se "bojim", da se kmalu bereva :)

LP.
Primož.

Primoz
Prispevkov: 285
Pridružen: 15.06.2001 08:52:14

Re: SMS Poštar - Mobitel

Odgovor Napisal/-a Primoz » 04.05.2016 12:56:39

_Dejan_ napisal/-a:
Primoz napisal/-a:Super!

Ali si to razvil kakšno komercialno zadevo za širšo rabo, ki jo tržiš ali rešitev za povsem zasebne potrebe ali morda kakšno odprtokodno zadevo ? Vsaka pomoč ali informacija, da bi prišel počasi do delujoče rešitve bi mi zelo pomagala :)

LP.
Primož.
Gre za aplikacijo zaprtega tipa, ki je namenjena pošiljanju SMS-ov za določeno podjetje...
Deluje na principu, da v mssql bazo neka druga aplikacija vpisuje recorde, kam(gsm stevilka), kaj(tekst) in provider in potem ta server aplikacija pošilja sms-e preko različnih providerjev( telekom ali simobil "SMS Poštar") ...
Uporablja se Indy client(SSL) in OmniXML. Certifikat, ki ga prejmeš od Telekoma je potrebno pretvoriti v Indy kompatibilen format...
Objavlat kode ne smem, če pa se ti kje konkretno zatakne, pa ti mogoče lahko pomagam(Me lahko kontaktiraš) :)
Pozdravljen!

Da ne smetim tule, dokler je vse skupaj v zelo raztreščeni fazi - imam nekaj vprašanj in ali se lahko morda preko kakšnega e-maila poveževa ?

LP.
Primož.

_Dejan_
Prispevkov: 12
Pridružen: 19.02.2007 14:26:49
Kontakt:

Re: SMS Poštar - Mobitel

Odgovor Napisal/-a _Dejan_ » 04.05.2016 13:36:14

Primoz napisal/-a: Pozdravljen!

Da ne smetim tule, dokler je vse skupaj v zelo raztreščeni fazi - imam nekaj vprašanj in ali se lahko morda preko kakšnega e-maila poveževa ?

LP.
Primož.
Lahko :) Ta stran ne omogoča ZS ali kakšnih drugih kontaktov... Kontaktiraj me preko strani v mojem profilu...

Lp, Dejan

Odgovori