ESET Smart Security 5 - požarni zid

Vsi vaši problemi s programsko opremo.
Odgovori
Silver_War
Prispevkov: 664
Pridružen: 01.06.2004 14:50:41

ESET Smart Security 5 - požarni zid

Odgovor Napisal/-a Silver_War » 25.01.2013 17:59:49

Pozdravljeni Delphi-jaši!

Pred kratkim sems is na prenosni računalnik, na katerem imam nameščen Windows 7 namestil protivirusno programsko opremo ESET Smart Security 5. Sedaj se mi pa dogaja, da prihaja do občasnih prekinitev prenosa podatkov tudi za programe katerim sem dovolil neomejeno komunikacijo preko interneta (dodano pravilo v ESET-ovem požarnem zidu). Pri tem moram omenit, da uporabljam Interaktiven način delovanja požarnega zida, saj mi le ta omogoča sprotno ustvarjanje pravil za nove programe.
Če požarni zid začasno onemogočim, do prej omenjenih prekinitev ne prihaja, zaradi česar sem siguren da je krivec ESET-ov požarni zid.

Pred tem sem uporabljal ESET Smart Security 4 in nisem nikoli imel takšnih problemov.
Pred namestitvijo ESET Smart Security 5 sem prejšnjo verzijo prvo odstranil z uporabo funkcije "Dodaj odstrani programe".

Na internetu sem nekaj gledal vendar mi nobena od najdenih rešitev ne dela. Nisem sicer poizkusil še rešitve - sprememba načina delovanja požarnega zidu na "Avtomatsko z pravili" saj mi le ta ne ponuja željene varnosti (samodejno ustvarja pravila za nove programe, ki mi niso po godu).

V internet se povezujem preko ADSL komunikacijskega prehoda (AMIS). Na samem omrežju zagotovo ni nobene napake saj na drugem računalniku, ki je tudi povezan v internet preko tega komunikacijskega prehoda, ne prihaja do nobenih prekinitev. Poizkusil tudi prenašat isto vsebino iz obeh računalnikov hkrati. Ta drugi računalnik uporablja Windowsov požarni zid.


Sedaj me pa zanima, če je imel kdo izmed vas že podobne probleme. Ali pa če kdo izmed vas uporablja ESET Smart Security 5, nima teh problemov in bi bil pripravljen deliti nastavitve za ESET Smart Security 5 tako da jih lahko primerjam z mojimi in mogoče odkrijem kaj je problem.

EDIT: Hmm malo gledam in kaj vidim? Vidim da je že ESET Smart Security 6 veni. Bom poizkusil z nadgradnjo na najnovejšega, da vidim, če bo to kaj pomagalo.

Odgovori