Sortiranje v DBGrid po stolpcu, ki ni primarni indeks

Nasveti za druge programske jezike.
Odgovori
barE-5
Prispevkov: 135
Pridružen: 01.02.2005 09:37:12

Sortiranje v DBGrid po stolpcu, ki ni primarni indeks

Odgovor Napisal/-a barE-5 » 15.02.2005 10:01:18

Imam Paradoxovo tabelo in bi jo rad izpisal v komponenti DBGrid sortirano po stolpcu, ki ni primarni indeks. Vem, da je to mogoce narediti z SQL ukazom SORT, mene pa zanima, ali je to mogoce narediti tudi brez SQLa.

LP

hecker
Prispevkov: 356
Pridružen: 30.10.2002 21:42:18

Sortiranje v DBGrid po stolpcu, ki ni primarni indeks

Odgovor Napisal/-a hecker » 15.02.2005 10:55:00

Sortiraš lahko tudi takole:

Koda: Izberi vse

 
  Table.IndexFieldNames := 'ImeStolpcaPoKateremZelisSortirati';
Če se prav spominjam, bi to moralo delati.

delfak
Prispevkov: 878
Pridružen: 24.05.2002 11:00:41

Sortiranje v DBGrid po stolpcu, ki ni primarni indeks

Odgovor Napisal/-a delfak » 16.02.2005 23:14:06

Ja samo moraš imeti skreirane sekundarne indexe. ALi se motim

Lp Delfak

barE-5
Prispevkov: 135
Pridružen: 01.02.2005 09:37:12

Sortiranje v DBGrid po stolpcu, ki ni primarni indeks

Odgovor Napisal/-a barE-5 » 17.02.2005 14:52:09

Problem je, da tudi ce imas skreirane primarne in sekundarne indekse, hoce najprej sortirati po primarnih indeksih.

delfak
Prispevkov: 878
Pridružen: 24.05.2002 11:00:41

Sortiranje v DBGrid po stolpcu, ki ni primarni indeks

Odgovor Napisal/-a delfak » 17.02.2005 19:42:11

Sortiral ti bo po tistem sec ind katerega boš izbral.

Torej če želiš prikazat podatke v dbgridu sortirane po imenu potem uporabiš npr.: table1.indexname:='byime'; (byime je sekundarni index)
Potem ti bo sortiral po tem indexu in tako prikazal podatke

Lp Delfak

Odgovori