php tutors

Problemi z drugimi jeziki kot so c++, cgi, java, itd.
Gre-Gor
Prispevkov: 407
Pridružen: 13.05.2001 15:05:36

php tutors

Odgovor Napisal/-a Gre-Gor » 25.07.2001 16:58:52

http://www.delphi-si.com/lazo.php tukaj mas primer
http://www.delphi-si.com/lazo.txt tukaj pa source

to je blo na hitrco narjeno, sam da ti prikaze kako priblizno zgleda vse skupaj.
Blood was its Avatar and its seal
--the redness and the horror of blood.

lazo
Prispevkov: 157
Pridružen: 22.07.2001 15:27:03

php tutors

Odgovor Napisal/-a lazo » 25.07.2001 17:42:45

Hvala ti. :)
Če sem prav opazu php scripte koncu koncev ni v prevedenm htmlju? server sprocesira file in scripto odstrani?
Em če jest hočem videt kako moj sit (z phpjem )funkcionira si moram instalirat tist php k je na php.net (php406-installer). Če je tko kaj naj pol vpišem pod smtpserver?
Brothers everywhere - raise your hands into the air
Like thunder from the sky - sworn to fight and die
We're warriors, warriors of the world

Uporabniški avatar
_MeSSiah_
Prispevkov: 1040
Pridružen: 17.05.2001 01:09:32

php tutors

Odgovor Napisal/-a _MeSSiah_ » 25.07.2001 20:19:43

Da, namestiš si php distribucijo za operacijski sistem, ki ga uporabljaš.

Za smtp server pa vpišeš preprosto server, ki ga želiš uporabljati. Lahko je to npr. mail.email.si ali smtp.nekaj.com ali kaj podobnega.

Če boš skripto zaganjal na kakšnem remote serverju, se pozanimaj, če je morda na tem serverju nameščen smtp strežnik ter uporabi tega (v tem primeru localhost).

lazo
Prispevkov: 157
Pridružen: 22.07.2001 15:27:03

php tutors

Odgovor Napisal/-a lazo » 27.07.2001 21:25:15

Ok! Stvar je sledeča. Inštaliral sem php 4 (tam sem izbral svoj OS (w98)). Nredil sem html v katerm je sledeče:
'

Koda: Izberi vse

'.trim( <html>
    <head>
        <title>Example</title>
    </head>
    <body>
    
        <?php 
        echo "Hi, I'm a PHP script!"; 
        ?>
        
    </body>
</html> , "

").'
''
Ko odprem ta html je vse prazno. [img]/forum/slike/smesko10.gif"%20width="15"%20height="15%20border="0[/img] A naj nebi pisal Hi, I'm a PHP script! ? :roll:
Brothers everywhere - raise your hands into the air
Like thunder from the sky - sworn to fight and die
We're warriors, warriors of the world

lazo
Prispevkov: 157
Pridružen: 22.07.2001 15:27:03

php tutors

Odgovor Napisal/-a lazo » 30.07.2001 11:37:12

hmm! a zgornjega problema noben ne zna rešt al pa noče? :roll:
Brothers everywhere - raise your hands into the air
Like thunder from the sky - sworn to fight and die
We're warriors, warriors of the world

Gre-Gor
Prispevkov: 407
Pridružen: 13.05.2001 15:05:36

php tutors

Odgovor Napisal/-a Gre-Gor » 30.07.2001 11:43:29

ops, sorry sm opazu ze tvoj post pa sm potem cisto pozabil nanj :)
a v source kaj vidis al je tam tud prazno ?
Blood was its Avatar and its seal
--the redness and the horror of blood.

lazo
Prispevkov: 157
Pridružen: 22.07.2001 15:27:03

php tutors

Odgovor Napisal/-a lazo » 30.07.2001 17:23:44

V sourcu vidm(ogled izvorne kode) to:
'

Koda: Izberi vse

'.trim( <html>
    <head>
        <title>Example</title>
    </head>
    <body>
    
        <?php 
        echo "Hi, I'm a PHP script!"; 
        ?>
        
    </body>
</html> , "

").'
''
kar je čist isto kar sem v html napisu :roll:
Brothers everywhere - raise your hands into the air
Like thunder from the sky - sworn to fight and die
We're warriors, warriors of the world

Gre-Gor
Prispevkov: 407
Pridružen: 13.05.2001 15:05:36

php tutors

Odgovor Napisal/-a Gre-Gor » 30.07.2001 17:50:48

hmm to pomeni da ti server ne prevede php kode...
a imas koncnico fajla .PHP ali .PHP3 ali PHTML ? ... ce imas .HTML ti ne bo delal ... tko da najprej poglej ce ti server sploh podpira PHP potem pa se probej preimenovati koncnico, ce pa nic od tega ne dela pa maili server adminu kako je z PHP...
Zadnjič spremenil Gre-Gor, dne 30.07.2001 19:04:32, skupaj popravljeno 1 krat.
Blood was its Avatar and its seal
--the redness and the horror of blood.

Uporabniški avatar
_MeSSiah_
Prispevkov: 1040
Pridružen: 17.05.2001 01:09:32

php tutors

Odgovor Napisal/-a _MeSSiah_ » 30.07.2001 19:02:19

lazo, ce imas doma namescen server in php, pa ne pozabi da moras z explorerjem odpirat datoteke preko localhosta, in ne direktno z diska.

Npr. ce imas datoteko shranjeno v c://apache/htdocs/test.php, v explorerju napisi http://127.0.0.1/test.php.

_GeS_
Prispevkov: 435
Pridružen: 13.05.2001 15:09:47

php tutors

Odgovor Napisal/-a _GeS_ » 30.07.2001 21:17:39

mogoče si pa pozabil dodat php v nastavitve apacheja, kajti tudi tam moraš povedat apacheju kje naj kaj jemlje, da ti bo lahk sploh kaj delovalo. Meni je včasih delalo iste težave pa je bil problem glih tukaj. V apacheju sem nastavil napačno pot do phpja pa pol nič ni delalo.
www.stvarca.net

Odgovori