XE5, Android, string grid, TList

Vse drugo, kar ne spada v nobeno zgornjo kategorijo.
Odgovori
odisej
Prispevkov: 1363
Pridružen: 09.05.2003 12:58:10

XE5, Android, string grid, TList

Odgovor Napisal/-a odisej » 07.10.2013 09:33:26

Kam zdej to paše, v ostalo ali kam drugam?

Sicer pa tako. Ali se kdo ukvarja z XE5 in Androidom? Službeno se moram s tem ukvarjati in glede na to, da je bilo na predstavitvi kar nekaj ljudi, bi rekel, da se bo kakšen najdu.

Najprej opažanje. Gradil sem neke menije s svojimi objekti in sem imel na mojih menu objektih TList za iteme vsakega menije. Ko se potem menije iz teh list bral in typecastal na moj tip objekta, mi je na Win32 delalo ok, na ARM pa kreširalo. Ugotovil sem, da TList ni dober in moram uporabiti generike. Čudno.

Drugo vprašanje je glede string grida. Sej ta trenutek nimamo kakšnega DBGrida na Androidu? Filam pač string grid s podatki iz serverja, pa sem opazil, da ko je veliko stolpcev, da na ARM zeloooooo upočasni. Če je malo stolpcev in več zapisov še gre, veliko stolpcev in malo zapisov pa ne. Ima kdo kakšno idejo, kako to pohitriti. Kakšen BeginUpdate EndUpdate verjetno ne dela (sem že ponucal) glede na to, da so columns kar kot navadne kontrole, ki jih dodajaš s tem, da stolpcu določiš parenta.

odisej
Prispevkov: 1363
Pridružen: 09.05.2003 12:58:10

Re: XE5, Android, string grid, TList

Odgovor Napisal/-a odisej » 08.11.2013 08:21:17

Par zaključkov glede tega. Doma delam z XE4 za iOS in zadeve delujejo dokaj dobro. V službi sem delal z XE5 za Androida, pa zadeve delajo, milo rečeno, smešno. Vem, da grid ni ravno najbolj pribljubljena kontrola, ampak žal so zahteve službe take. Defaultni string grid nafilam s podatki iz serverja in...če je potrebno zadevo scrollat, vse skup zmrzuje, ne dela. Ok, sem rekel, probejmo TMS grid. Če pritisneš scrollbare pri strani, še gre, slide...auč...neuporabno. Zdej ne vem, ali še noben ni sprobal zadev ali so res tako smotani, da so izdali produkt, ki dela tako bogo. Kaj takega še osebno ne bi upal dati ven, kaj šele, da sem firma kot Embarcadero.
Naslednja stvar je parsanje xml. Xml namreč pošiljamo okrog. 270k xml parsa 8 sekund...neuporabno. Pa bi razumu, če bi kdo reku, uporaboi json, ampak za json pa niti ni pametne podpore. V XE4 na iOS sem uporabil privzeto in dela za en drek. Še šumnike mi je zjebalo. Rešitev je v obliki SuperObject.
Skratka, v službi pravijo, da ni časa čakat, če bi v XE6 kaj popravili in sem prisiljen iti na Eclipse. Tu so sevede drugačne bolečine. Za komunikacijo imamo nek record z array baytov in integer, zdej kako se int zapiše v javi in te stvari...

Silver_War
Prispevkov: 664
Pridružen: 01.06.2004 14:50:41

Re: XE5, Android, string grid, TList

Odgovor Napisal/-a Silver_War » 04.10.2014 13:18:40

odisej napisal/-a:Najprej opažanje. Gradil sem neke menije s svojimi objekti in sem imel na mojih menu objektih TList za iteme vsakega menije. Ko se potem menije iz teh list bral in typecastal na moj tip objekta, mi je na Win32 delalo ok, na ARM pa kreširalo. Ugotovil sem, da TList ni dober in moram uporabiti generike. Čudno.
Bilo bi dobro, če bi nam pokazal primer kode s katerim je moč rekreirat tvoj problem, saj ti lahko le na tak način pomagamo rešit tvojo težavo.
Sedaj lahko le ugibamo.
In če že ugibam, bi skoraj rekel, da se ti mogoče kater od tvojih objektov ne uniči takrato ko to pričakuješ, kljub temu da kličeš MojObjekt.Free, ker nanjga še kaže nek drugi objekt. To pa lahko seveda privede do tega, da čez čas tvojemu programu zmanjka spomina.
Namreč po mojiih sicer ne tako velikih izkušnjah, je to najbolj pogost problem, na katerega naletiš, ko prehajaš na ARC compiler, saj le ta zahteva nakoliko drugačno mišljenje.

Drugače kar se pa tiče generike.
Dandanes vsi predlagajo uporabo generike tudi za stvari, za katere sploh ni potrebe po uporabi generike. IN to meni ni prav nič všeč. Zakaj? Zato ker je po mojih izkušnjah generika veliko počasnejša, kot pa uporaba klasičnih pristopov. Res je, da uporaba generike pogosto pomeni manj vrstic kode.
Ampak jaz raje spišem 1000 vrstic kode več, kot pa da pustim mojemu programu, da ugiba kaj sem jah hotel v danem gtrenutku da le ta naredi.
In moram reč, da do sedaj še nisem naletel na stvar, katere nebi mogel rešiti brez uporabe generike. Sicer kako so pa lahko ljudje delali programe včasih, ko še sploh ni bilo generike.

odisej
Prispevkov: 1363
Pridružen: 09.05.2003 12:58:10

Re: XE5, Android, string grid, TList

Odgovor Napisal/-a odisej » 04.10.2014 16:26:32

Glede na to, da je eno leto staro opažanje, se mi niti ne ljubi več primera pisat. Sori. Je bilo pa simpl, kreiraš TList in n objektov nekega svojega tipa zafilaš v to listo. Potem se probaš po listi sprehajat in vsaj pointer typecastej na tvoj objekt.
Trenutno sem še vedno v enaki situaciji. Za iOS gre in uporabljam, za Androida raje pišem v Javi. Sem pa vmes pisal tudi za OSX in spet naletel na take banalnosti, da človeka glava boli. Na scrollbox sem želel dinamično kreirati kontrole in pričakoval, da se bo pojavil scrollbar, ko bo teh kontrol dovolj. Pa se ni.

Silver_War
Prispevkov: 664
Pridružen: 01.06.2004 14:50:41

Re: XE5, Android, string grid, TList

Odgovor Napisal/-a Silver_War » 04.10.2014 20:15:29

Se pravi ti si list itemu dodal pointer, kateri je potem kazal na tvoj zunanji objekt? Sedaj je pa vprašanje, kako ti nadzoruješ te tvoje zunanje objekte. A je mogoče, da se kateri izmed njih prej uniči, kot si to želiš? To je še posebej možno, če pointerje do teh objektov shranjuješ v drugačni spremenljivki.

odisej
Prispevkov: 1363
Pridružen: 09.05.2003 12:58:10

Re: XE5, Android, string grid, TList

Odgovor Napisal/-a odisej » 04.10.2014 23:01:48

Mah nima veze. Do tiste kode nimam več dostopa, poleg tega so baje generiki out, zdej so in kaj že, dinamic arrays.

MRx
Prispevkov: 6
Pridružen: 16.09.2013 21:22:41

Re: XE5, Android, string grid, TList

Odgovor Napisal/-a MRx » 22.03.2015 18:44:52

ja edini Grid, ki dela tako kot je potrebno za Android xe5-xe7 je FirePower http://www.woll2woll.com/
Cena je samo za Mobil varianto 299 USD, vendar komponente odtehtajo znesek.

SimonG
Prispevkov: 86
Pridružen: 12.08.2002 01:04:31

Re: XE5, Android, string grid, TList

Odgovor Napisal/-a SimonG » 14.05.2015 16:16:53

Pozdravljeni !

malo pozno, pa vseeno vprašam. Če prav razumem je to kot dataAvare gradnik (torej navezan na tabelo baze).
Ali se ga da uporabiti tudi kot navadni string grid ?

lep dan še naprej...

Odgovori