Stran 1 od 1

Form v DLL knjižnici

Objavljeno: 30.09.2013 16:13:25
Napisal/-a stefanko
Imam DLL knjižnico v kateri imam dve Formi. Na prvi so gumbi na drugi pa Quickreport za izpis. Ko naredim uvoz knjižnice v program se mi odpre Form1. Sedaj na Form1 kliknem na gumb, ki naj bi aktiviral izpis iz Form2. Tu nastane napaka. Zanima ali je sploh možno v DLL klicat iz ene forme drugo? Če je kako? Prosim za nasvet. :idea: :?:

LP

Re: Form v DLL knjižnici

Objavljeno: 01.10.2013 08:07:48
Napisal/-a odisej
Da se, ampak je treba bit zelo previden. Če nimaš res konkretnega razloga, da forme postavljaš v dll, potem tega rajši ne počni.
Sicer pa je v dll potrebno nesti handle od Application, pa v dll nastaviti Applicationu ta isti handle, da winsi zadevo smatrajo kot eno aplikacijo. Sicer pa boš moral povedati malo več o napaki, da bi znal kdo kaj svetovati. Najlažje pa seveda, da daš dll in exe v en group project in stvar debugiraš tako, da se boš premikal po dll kodi.