Uporabljanje dll knjižnjic

Vse drugo, kar ne spada v nobeno zgornjo kategorijo.
Odgovori
hrenovka
Prispevkov: 4
Pridružen: 10.06.2010 10:40:14

Uporabljanje dll knjižnjic

Odgovor Napisal/-a hrenovka » 10.06.2010 11:10:50

Živijo, sem delphi začetnik in imam nekaj začetniških težav.

V svojem programu bi namreč rad uporabljal funkcijo iz dll knjižnjice, a mi to nikakor ne uspe. Našel sem tudi tale članek o dll knjižnjicah, a mi po tistih navodilih ne uspe nič in nisem siguren zakaj.

Uspel sem ustvarit dll knjižnjico po navodilih na povezavi, a ko jo skušam uporabit v programu, mi prevajalnik javi napako:
[DCC Error] Project2.dpr(8): E2029 '.' expected but 'IMPLEMENTATION' found

Moj program pa zgleda tako:
program Project2;

{$APPTYPE CONSOLE}

uses
SysUtils;

implementation
{$R *.dfm}
function Evklid(stev1, stev2: integer): integer; stdcall; external 'Project3.dll';

begin
Writeln(Evklid(4,8));
end.


Se komu sanja kaj delam narobe?

mig640
Prispevkov: 59
Pridružen: 03.01.2008 11:36:54

Uporabljanje dll knjižnjic

Odgovor Napisal/-a mig640 » 10.06.2010 12:46:46

// Izbriši implementation ..

program dll_igramKonzolo;

{$APPTYPE CONSOLE}

uses
SysUtils;

function Evklid(stev1, stev2: integer): integer; stdcall; external 'Project17.dll';

begin
try
{ TODO -oUser -cConsole Main : Insert code here }
begin
Writeln(Evklid(4,8));
Readln;
end;
except
on E:Exception do
Writeln(E.Classname, ': ', E.Message);
end;
end.

hrenovka
Prispevkov: 4
Pridružen: 10.06.2010 10:40:14

Uporabljanje dll knjižnjic

Odgovor Napisal/-a hrenovka » 10.06.2010 13:11:48

Deluje! :)

Hvala za hiter odgovor!

hrenovka
Prispevkov: 4
Pridružen: 10.06.2010 10:40:14

Uporabljanje dll knjižnjic

Odgovor Napisal/-a hrenovka » 13.06.2010 13:41:30

Verjetno lahko dam to sem, da ne odpiram nove teme po nepotrebnem..

Želel bi uporabljat Chilkat XML za sprogramirat tole aplikacijo. Stvar sm si pobral in zagnal, ampak mi javlja neko "Class not registered" sporočilo.. Je komu jasno v čem bi lahko bila težava?

ervins
Prispevkov: 86
Pridružen: 03.12.2004 15:49:24

Uporabljanje dll knjižnjic

Odgovor Napisal/-a ervins » 13.06.2010 21:00:47

Potrebno je registrirat dll

regsvr32 Moj.dll

LP, Ervin

Uporabniški avatar
Lee_Nover
Prispevkov: 3653
Pridružen: 20.05.2001 14:31:55

Uporabljanje dll knjižnjic

Odgovor Napisal/-a Lee_Nover » 13.06.2010 22:54:01

cisto loceno vprasanje .. torej druga tema!
.. my 2 c ..
- I hate noobs -

hrenovka
Prispevkov: 4
Pridružen: 10.06.2010 10:40:14

Uporabljanje dll knjižnjic

Odgovor Napisal/-a hrenovka » 16.06.2010 14:38:20

No, bom vedu za prihodnjič.

Ukaz regsvr32 mi javi:
"ChilkatDotNet2.dll was loaded, but the DllRegisterServer entry point was not found.

This file can not be registered."

Uporabniški avatar
Runner
Prispevkov: 1079
Pridružen: 03.02.2005 12:05:25

Uporabljanje dll knjižnjic

Odgovor Napisal/-a Runner » 16.06.2010 19:59:29

A ne bi raje uporabil OmniXML-ja ali pa kake druge native delphi XML knjižnice. Vsaj MSXML če že nič drugega. Ne kompliciraj z dodatnimi komponentami ker ni treba.

Pepe
Prispevkov: 104
Pridružen: 06.10.2004 10:09:30

Uporabljanje dll knjižnjic

Odgovor Napisal/-a Pepe » 17.06.2010 07:34:10

Ukaz regsvr32 mi javi:
"ChilkatDotNet2.dll was loaded, but the DllRegisterServer entry point was not found.
This file can not be registered."
Očitno dll nima COM vmesnika in ga na tak način ne moreš uporabiti.

Odgovori