Banka Slovenije tečajne liste so v xml formatu. Kako jih prebrati.

Vse drugo, kar ne spada v nobeno zgornjo kategorijo.
kuskus
Prispevkov: 277
Pridružen: 08.12.2002 17:27:44

Banka Slovenije tečajne liste so v xml formatu. Kako jih prebrati.

Odgovor Napisal/-a kuskus » 29.03.2007 22:39:27

Varianta 1:
V času broadbanda pač snameš vse (zaradi par KB te res ne bo noben gnjavil).

Varianta 2:
Kot pravijo bivši bratje, "boli te briga".
Po ta novem je namreč dopuščeno tudi malo umetniške svobode (citiram BSi):

<">
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaj ECB nima več določene ure začetka veljave, torej je uporabna od trenutka objave naprej. Vsak uporabnik, tudi vsaka banka, sam odloči, kdaj (takoj po objavi ali pozneje) začne uporabljati novo tečajno listo, pri tem pa mora seveda upoštevati Mednarodne računovodske standarde, morebitna druga pravila ali tehnične zmožnosti in omejitve, ki lahko vplivajo na to odločitev.
</">

lp://k

Rokson
Prispevkov: 66
Pridružen: 17.03.2004 13:07:44

Banka Slovenije tečajne liste so v xml formatu. Kako jih prebrati.

Odgovor Napisal/-a Rokson » 30.03.2007 08:45:42

Varianta 1:
V času broadbanda pač snameš vse (zaradi par KB te res ne bo noben gnjavil).
Saj tako ali tako pobiram vse, če ne gre za čisto zadnjo. To mi ni problem.
Bolj grdo se mi zdi potem prekopavati bazo in preverjati, ali vsi datumi klapajo z iksemelom.
Varianta 2:
Kot pravijo bivši bratje, "boli te briga".
Ekhm, na žalost sem bil proti temu že dooolgo nazaj cepljen, tako da sem očitno že povsem nesposoben zboleti za to boleznijo. Tudi za en sam dan ne. ;-)
Dobro... bom pa simuliral!

Hvala, da si se potrudil s citatom z BSI,
Rokson

kutulu
Prispevkov: 60
Pridružen: 17.08.2004 19:42:23

Banka Slovenije tečajne liste so v xml formatu. Kako jih prebrati.

Odgovor Napisal/-a kutulu » 31.03.2007 10:05:34

Pozdravljeni vsi skupaj,

če ima kdo še vedno težavo z XML-jem BSi, prilagam XSL datoteko za transformacijo vsebine v CSV format.

Koda: Izberi vse

<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>

<xsl:stylesheet version="1.0"
xmlns:xsl="http://www.w3.org/1999/XSL/Transform">


<xsl:template match="/DtecBS">

<xsl:for-each select="tecajnica/tecaj">
	<xsl:value-of select="../@datum"/>;<xsl:value-of select="@oznaka"/>;<xsl:value-of select="."/>;
</xsl:for-each>

</xsl:template>

</xsl:stylesheet> 
Glavo XML datoteke spremeniš v

Koda: Izberi vse

 <?xml version="1.0"?><?xml-stylesheet type="text/xsl" href="convert.xsl"?> 
Če uvažate v poslovno-informacijski sistem, priporočam historiko uvozov tečajev :).

LP,
kutulu
Circumstances are in control. You are just ONE of them.

domen80
Prispevkov: 181
Pridružen: 23.01.2008 16:37:19

Banka Slovenije tečajne liste so v xml formatu. Kako jih prebrati.

Odgovor Napisal/-a domen80 » 06.03.2010 13:03:12

Zdravo!

Da ne bom odpiral nove teme me zanima kako se naredi, da uvozi le podatke, ki še niso v bazi.
Želim uvoziti podatke, ki še niso v bazi.

Torej, če so podatki shranjeni do leta 2009, bi želel uvoziti vse ostale do današnjega dne.
Probal sem uvoziti datoteko: DtecBS-l.xml, ki ima vse podatke, vendar mi program v celoti zaštopa,
ker je podatkov zelo veliko. Nima smisla uvažati podatke, ki so že v bazi.

Kakšna koda?

Hvala za odgovor!

Stupa
Prispevkov: 44
Pridružen: 20.10.2003 21:17:37

Banka Slovenije tečajne liste so v xml formatu. Kako jih prebrati.

Odgovor Napisal/-a Stupa » 07.03.2010 19:05:33

kako se naredi, da uvozi le podatke, ki še niso v bazi.
Ne prenašaj tistih ki so v bazi

domen80
Prispevkov: 181
Pridružen: 23.01.2008 16:37:19

Banka Slovenije tečajne liste so v xml formatu. Kako jih prebrati.

Odgovor Napisal/-a domen80 » 07.03.2010 19:08:36

kako se naredi, da uvozi le podatke, ki še niso v bazi.
Ne prenašaj tistih ki so v bazi
hja to že vem, ne vem pa kako to razbrat iz xml datoteke ali baze da ne prenese tečajev.

Lp

Uporabniški avatar
Runner
Prispevkov: 1079
Pridružen: 03.02.2005 12:05:25

Banka Slovenije tečajne liste so v xml formatu. Kako jih prebrati.

Odgovor Napisal/-a Runner » 07.03.2010 20:35:02

Kje točno je problem?

- Je XML datoteko ki jo pridobiš preverila da bi z njo delal?
- Ali je mogoče v njej preveliko podatkov, ti pa vse vedno prenašaš v bazo?

Vzemi XML in ga odpi (to ti ne uteče, razen če se nočeš igrati s SAX-om). Nato iz tega XML-ja izlušči samo podatke ki jih rabiš. Te podatke nato uvoziš v bazo. Kako pa delaš z XML-jem če smem vprašat?

domen80
Prispevkov: 181
Pridružen: 23.01.2008 16:37:19

Banka Slovenije tečajne liste so v xml formatu. Kako jih prebrati.

Odgovor Napisal/-a domen80 » 07.03.2010 20:59:15

Kje točno je problem?

- Je XML datoteko ki jo pridobiš preverila da bi z njo delal?
- Ali je mogoče v njej preveliko podatkov, ti pa vse vedno prenašaš v bazo?

Vzemi XML in ga odpi (to ti ne uteče, razen če se nočeš igrati s SAX-om). Nato iz tega XML-ja izlušči samo podatke ki jih rabiš. Te podatke nato uvoziš v bazo. Kako pa delaš z XML-jem če smem vprašat?
Točno je problem, ko želim celotno XML uvoziti v bazo fb. Če to naredim mi program v celoti zaštopa in ne morem več nič.
To pa zato, ker preveč podatkov istočasno uvozi noter, torej še od leta 2007.
Kako bi naredu, da bi lahko uvozil podatke od leta 2009 pa do danes?
Podatke iz leta 2007 ne potrebujem.

Z XMLjem delam tako kot je napisana koda v tem postu.

Lp

Uporabniški avatar
Runner
Prispevkov: 1079
Pridružen: 03.02.2005 12:05:25

Banka Slovenije tečajne liste so v xml formatu. Kako jih prebrati.

Odgovor Napisal/-a Runner » 08.03.2010 11:45:15

E zdaj pa vidite kaj naredi koda ki jo nekdo objavi in jo potem drugi slepo kopirajo. Prosim ne uporabljal tiste kode za ročno parsanje XML-ja ker je to res narobe.

Uporabi OmniXML + SimpleStorage.

Nato izlušči ven samo kar je novega glede na datum ali pač kar imaš na voljo. Samo novosti potem prenesi v bazo.

Odgovori