IBClientDataSet1 TEŽAVE

Vse kar se tiče programiranja iger.
Odgovori
coach
Prispevkov: 40
Pridružen: 04.12.2001 14:16:22

IBClientDataSet1 TEŽAVE

Odgovor Napisal/-a coach » 15.03.2005 13:55:38

Imam težavo s komponento IBClientDataSet1!
Vse dela lepo in prav (hitro), če imam nanjo vezan grid s katerim
pregledujem podatke! Ko pa skušam record izbrisati oziroma dodati novega to naredi OK potem pa hočem narediti
refresh mi pa vrne Error:

SQL Prase Error: Parameter name expected!

(V commandtext-u pa imam enostaven SQL stavek select * from tabela)!
Hvala za pomoč!

LP

X-layer
Prispevkov: 435
Pridružen: 06.03.2003 09:07:48

IBClientDataSet1 TEŽAVE

Odgovor Napisal/-a X-layer » 15.03.2005 14:03:54

Verjetno še moraš narediti kakšen IBClientDataSet1.Post ali pa IBClientDataSet1.ApplyUpdates.
Lp Iztok

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

coach
Prispevkov: 40
Pridružen: 04.12.2001 14:16:22

IBClientDataSet1 TEŽAVE

Odgovor Napisal/-a coach » 15.03.2005 14:19:13

Probal sem že vse možne od ApplyUpdates do IBtransaction.Commit pa še vedno ne dela!
Na Gridu se že pozna, da je record izbrisan samo to bi moral nekako spravit do baze !
Ko ponovno zaženem program je record, ki sem ga "izbrisal" še vedno v bazi!

LP

X-layer
Prispevkov: 435
Pridružen: 06.03.2003 09:07:48

IBClientDataSet1 TEŽAVE

Odgovor Napisal/-a X-layer » 15.03.2005 14:21:04

Daj vrži kodo gor, da vidim kako imaš narejeno.
Lp Iztok

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

coach
Prispevkov: 40
Pridružen: 04.12.2001 14:16:22

IBClientDataSet1 TEŽAVE

Odgovor Napisal/-a coach » 15.03.2005 14:29:49

Evo čist na izi samo ne dela!

IBClientDataSet1 je povezan na bazo, ki je na drugem rač. in na IbTransaction2!

Potem pa na gumbu
procedure TForm1.Button4Click(Sender: TObject);
begin
IBClientDataSet1.Edit;
IBClientDataSet1.Delete;
IbTransaction2.Commit;
IBClientDataSet1.ApplyUpdates(-1);
end;

Če je tako vrne error kot sem ga opisal na začetku! Če pa dam vrstico IBClientDataSet1.ApplyUpdates(-1); stran, ne javi errorja
in v gridu se lepo vidi, da record izgine! Ko pa ponovno zaženem se pojavi!

LP Grega

X-layer
Prispevkov: 435
Pridružen: 06.03.2003 09:07:48

IBClientDataSet1 TEŽAVE

Odgovor Napisal/-a X-layer » 15.03.2005 14:38:54

Uporabljaj koda tage. Poskusi pa takole:

Koda: Izberi vse

procedure TForm1.Button4Click(Sender: TObject);
begin
IBClientDataSet1.Edit;
IBClientDataSet1.Delete;
IbTransaction2.Commit;
IBClientDataSet1.ApplyUpdates(0);
end;
Lp Iztok

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

coach
Prispevkov: 40
Pridružen: 04.12.2001 14:16:22

IBClientDataSet1 TEŽAVE

Odgovor Napisal/-a coach » 15.03.2005 14:43:55

Ja isto kot prej!
Ni pomagalo!
A imaš mogoče kak podoben primer!

LP Grega

X-layer
Prispevkov: 435
Pridružen: 06.03.2003 09:07:48

IBClientDataSet1 TEŽAVE

Odgovor Napisal/-a X-layer » 15.03.2005 17:01:27

Ja verjetno moraš pri IBClientDataSet1.Delete dodati kakšen parameter, kateri record bi rad pobrisal.
Lp Iztok

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

Odgovori