Kako začet ustvarjat igro ( začetnik )

Vse kar se tiče programiranja iger.
makuc
Prispevkov: 10
Pridružen: 19.09.2003 07:29:47

Kako začet ustvarjat igro ( začetnik )

Odgovor Napisal/-a makuc » 21.01.2005 12:45:28

A mi lahko nekdo pove kako naj prikažem vrednost timer-ja na formi v nekem editu ali podobnem?

Hvala!

MaticV
Prispevkov: 123
Pridružen: 29.08.2002 13:26:38

Kako začet ustvarjat igro ( začetnik )

Odgovor Napisal/-a MaticV » 21.01.2005 15:30:27

baah...
Premikanje imageov po formi :O :O niste resni
Canvas je se nekako uporaben, problem je, da ko delas stratesko igrico in ko je na zaslonu 50 vojakov, rabis vsaj 400 MHz racunalo (ce noces diapozitivov gledat), kar pa dandanes ni tak problem, tko da, ne recem, ne da se narest total annihalation, kej se pa vseen da.

Hmm... korak s časom... nevem, nevem, če je korak s časom ubijalska grafika, igralnost pa poden, potem se s tem ne strinjam.
poglejte si Starcraft -> ločljivost: 640*480, 256 barv, igra stara 7 let (ce ne se vec), pa (mi) je definitivno boljsa od HalfLajfa2.

MaticV
Prispevkov: 123
Pridružen: 29.08.2002 13:26:38

Kako začet ustvarjat igro ( začetnik )

Odgovor Napisal/-a MaticV » 21.01.2005 15:31:56

Makuc:
V timerju šteješ kolikokrat se je dogodek OnTimer zgodil in vsako sekundo (najlažje s pomočjo še enega timerja) izpišeš :)

makuc
Prispevkov: 10
Pridružen: 19.09.2003 07:29:47

Kako začet ustvarjat igro ( začetnik )

Odgovor Napisal/-a makuc » 21.01.2005 22:03:33

To mi je vse jasno ampak kako naj izpišem timer? Ne vem kako ga naj prikažem na formi!!

Hvala!

flyingv
Prispevkov: 567
Pridružen: 29.11.2001 17:06:20

Kako začet ustvarjat igro ( začetnik )

Odgovor Napisal/-a flyingv » 22.01.2005 11:02:51

Timer nima svoje vrednosti. V timerju lahko naprimer na formo v kakšen tekst, ali pa statusbar izpisuješ npr. datum, uro ali
pa kakšno spremenljivko, ki ji povečuješ vrednost v OnTimer eventu in podobno.

Koda: Izberi vse

  
// MainTimerTimer
procedure TfrmGlavna.MainTimerTimer(Sender: TObject);
begin
  MainStatusBar.Panels[0].Text:= DateToStr(Date) + ' - ' + TimeToStr(Time);
end;

Odgovori