Stran 1 od 2

Dodajanje slike v Delphi

Objavljeno: 29.05.2009 13:58:25
Napisal/-a sensei
Lep pozdrav vsem skupaj.

Prosil bi za malo pomoč, ker sem slišal, da ste tu sami mojstri :P

V igro, ki smo jo naredili skupaj s profesorom, moram dodati sliko namesto ProgressBara. V sliki naj bi bili pač človečki, ti človečki pa predstavljajo življenja. Jaz pa moram narediti, da se bo en človeček izbrisal, ko bom falil žogo.

Lepo prosim za pomoč. HVALA!

Za podrobnejši opis igre mi prosim povejte, pa vam opišem.

LP, sensei
:)

Dodajanje slike v Delphi

Objavljeno: 29.05.2009 23:46:26
Napisal/-a sensei
Prosiiim:(:(

Dodajanje slike v Delphi

Objavljeno: 30.05.2009 09:21:25
Napisal/-a odisej
Če imaš tri življenja vrži na formo tri TImage, vsem nastavi isto slikco, ko izgubiš življenje daj od enega TImage visible na false. Ali pa menjaj slikco, da bo taka s prečrtanim človečkom. In tako potem še za ostale dva TImage.

Dodajanje slike v Delphi

Objavljeno: 30.05.2009 12:39:11
Napisal/-a sensei
Če imaš tri življenja vrži na formo tri TImage, vsem nastavi isto slikco, ko izgubiš življenje daj od enega TImage visible na false. Ali pa menjaj slikco, da bo taka s prečrtanim človečkom. In tako potem še za ostale dva TImage.
Timage-e dodam, vendar slike ne znam not dat :D to sm jaz use naredil z Delphi Help. Piše, da moram na Formo dodati TImageList, TMainMenu ali TPopupMenu, TImageList odprem z dvojnim klikom nanj in nato dodam pač slike, ki jih želim imeti. klik OK... vendar slike niso prikazane v programu. Ne vem zakaj ne ??! :S

Dodajanje slike v Delphi

Objavljeno: 30.05.2009 14:39:48
Napisal/-a Lipe
Ne stari, TimageList je drugo kot TImage. Ti uporabi TImage, naloži not sliko in bo prikazana na formi. TimageList pa sam po sebi ne prikazuje slik, pač pa jih ponudi komponentam, ki se znajo z njim povezati in prikazati sličice (npr. ActionList, TreeView, razni menuji...).

Dodajanje slike v Delphi

Objavljeno: 30.05.2009 14:55:00
Napisal/-a GJ
TImageList bo kar prava stvar!
Vanj naložiš bmp-je, ki jih želiš prikazovati v TImage!
Posamezno sliko potem pokličeš v TImage takole..

Koda: Izberi vse

ImageList.GetBitmap(n, Image.Picture.Bitmap);  
...pri čemer je n številka bmp-ja v TImageList .

LP GJ

Dodajanje slike v Delphi

Objavljeno: 30.05.2009 16:52:00
Napisal/-a sensei
Evo ga! Dela! Najelpša vam hvala ;) Zdaj moram samo še zrihtat, da se bo slika brisala, ko bom zgrešil žogo. Če ne bom znal, se vrnem :P hehe... Hvala še enkrat ;)

Dodajanje slike v Delphi

Objavljeno: 30.05.2009 22:31:08
Napisal/-a sensei
Jao... A bi mi lahk prosm še to povedali? Cel dan sem se mučil, pa mi ne uspe.

Kako naredim, da ko zgrešim žogo, da se mi življenje(slikca) izniči? Vse sem probal, pa mi ni uspel... A lahko prosim...

LP, sensei

Dodajanje slike v Delphi

Objavljeno: 14.06.2009 20:57:36
Napisal/-a sensei
a lahko še enkrat prosim za pomoč ? kaj vpišem, da se mi slikca zbriše ko falim žogo ? prosim...

Dodajanje slike v Delphi

Objavljeno: 14.06.2009 21:18:05
Napisal/-a GJ
a lahko še enkrat prosim za pomoč ? kaj vpišem, da se mi slikca zbriše ko falim žogo ? prosim...
Ja kličeš...

Koda: Izberi vse

ImageList.GetBitmap(n, Image.Picture.Bitmap);  
... pri čemer ti n kaže na prazno slikco!

LP GJ