Dodajanje slike v Delphi

Vse kar se tiče programiranja iger.
sensei
Prispevkov: 8
Pridružen: 29.05.2009 13:45:23

Dodajanje slike v Delphi

Odgovor Napisal/-a sensei » 29.05.2009 13:58:25

Lep pozdrav vsem skupaj.

Prosil bi za malo pomoč, ker sem slišal, da ste tu sami mojstri :P

V igro, ki smo jo naredili skupaj s profesorom, moram dodati sliko namesto ProgressBara. V sliki naj bi bili pač človečki, ti človečki pa predstavljajo življenja. Jaz pa moram narediti, da se bo en človeček izbrisal, ko bom falil žogo.

Lepo prosim za pomoč. HVALA!

Za podrobnejši opis igre mi prosim povejte, pa vam opišem.

LP, sensei
:)

sensei
Prispevkov: 8
Pridružen: 29.05.2009 13:45:23

Dodajanje slike v Delphi

Odgovor Napisal/-a sensei » 29.05.2009 23:46:26

Prosiiim:(:(

odisej
Prispevkov: 1363
Pridružen: 09.05.2003 12:58:10

Dodajanje slike v Delphi

Odgovor Napisal/-a odisej » 30.05.2009 09:21:25

Če imaš tri življenja vrži na formo tri TImage, vsem nastavi isto slikco, ko izgubiš življenje daj od enega TImage visible na false. Ali pa menjaj slikco, da bo taka s prečrtanim človečkom. In tako potem še za ostale dva TImage.

sensei
Prispevkov: 8
Pridružen: 29.05.2009 13:45:23

Dodajanje slike v Delphi

Odgovor Napisal/-a sensei » 30.05.2009 12:39:11

Če imaš tri življenja vrži na formo tri TImage, vsem nastavi isto slikco, ko izgubiš življenje daj od enega TImage visible na false. Ali pa menjaj slikco, da bo taka s prečrtanim človečkom. In tako potem še za ostale dva TImage.
Timage-e dodam, vendar slike ne znam not dat :D to sm jaz use naredil z Delphi Help. Piše, da moram na Formo dodati TImageList, TMainMenu ali TPopupMenu, TImageList odprem z dvojnim klikom nanj in nato dodam pač slike, ki jih želim imeti. klik OK... vendar slike niso prikazane v programu. Ne vem zakaj ne ??! :S

Uporabniški avatar
Lipe
Prispevkov: 232
Pridružen: 12.10.2005 11:31:25
Kraj: Kranj

Dodajanje slike v Delphi

Odgovor Napisal/-a Lipe » 30.05.2009 14:39:48

Ne stari, TimageList je drugo kot TImage. Ti uporabi TImage, naloži not sliko in bo prikazana na formi. TimageList pa sam po sebi ne prikazuje slik, pač pa jih ponudi komponentam, ki se znajo z njim povezati in prikazati sličice (npr. ActionList, TreeView, razni menuji...).
Nič ni nič, pa tudi nekaj ni bogve kaj.

GJ
Prispevkov: 1078
Pridružen: 13.03.2004 12:34:48

Dodajanje slike v Delphi

Odgovor Napisal/-a GJ » 30.05.2009 14:55:00

TImageList bo kar prava stvar!
Vanj naložiš bmp-je, ki jih želiš prikazovati v TImage!
Posamezno sliko potem pokličeš v TImage takole..

Koda: Izberi vse

ImageList.GetBitmap(n, Image.Picture.Bitmap);  
...pri čemer je n številka bmp-ja v TImageList .

LP GJ
Kdor se zadnji smeje, se smeje zadnji!

sensei
Prispevkov: 8
Pridružen: 29.05.2009 13:45:23

Dodajanje slike v Delphi

Odgovor Napisal/-a sensei » 30.05.2009 16:52:00

Evo ga! Dela! Najelpša vam hvala ;) Zdaj moram samo še zrihtat, da se bo slika brisala, ko bom zgrešil žogo. Če ne bom znal, se vrnem :P hehe... Hvala še enkrat ;)

sensei
Prispevkov: 8
Pridružen: 29.05.2009 13:45:23

Dodajanje slike v Delphi

Odgovor Napisal/-a sensei » 30.05.2009 22:31:08

Jao... A bi mi lahk prosm še to povedali? Cel dan sem se mučil, pa mi ne uspe.

Kako naredim, da ko zgrešim žogo, da se mi življenje(slikca) izniči? Vse sem probal, pa mi ni uspel... A lahko prosim...

LP, sensei

sensei
Prispevkov: 8
Pridružen: 29.05.2009 13:45:23

Dodajanje slike v Delphi

Odgovor Napisal/-a sensei » 14.06.2009 20:57:36

a lahko še enkrat prosim za pomoč ? kaj vpišem, da se mi slikca zbriše ko falim žogo ? prosim...

GJ
Prispevkov: 1078
Pridružen: 13.03.2004 12:34:48

Dodajanje slike v Delphi

Odgovor Napisal/-a GJ » 14.06.2009 21:18:05

a lahko še enkrat prosim za pomoč ? kaj vpišem, da se mi slikca zbriše ko falim žogo ? prosim...
Ja kličeš...

Koda: Izberi vse

ImageList.GetBitmap(n, Image.Picture.Bitmap);  
... pri čemer ti n kaže na prazno slikco!

LP GJ
Kdor se zadnji smeje, se smeje zadnji!

Odgovori