premik po formi...

Vse kar se tiče programiranja iger.
Odgovori
salamandra
Prispevkov: 6
Pridružen: 04.03.2008 19:22:42

premik po formi...

Odgovor Napisal/-a salamandra » 15.04.2008 19:22:46

ojla. imam sledec problem. na form1 imam sliko, katero premikam po formi s timerjem glede na pritisnjeno tipko. Na formi pa je tudi checkbutton. ampak problem je v tem, da ce dam checkbutton.enabled na true, pol se ne morem premikat po formi. jaz bi pa rad, da bi se checkbutton dalo kliknit, istocasno pa da bi se slika lahko premikala po formi.

Silver_War
Prispevkov: 664
Pridružen: 01.06.2004 14:50:41

premik po formi...

Odgovor Napisal/-a Silver_War » 15.04.2008 19:45:26

Na formi moraš nastavit KeyPreview na True, tako da le ta lahko reagira na onkey evente, čeprav je fokus na eni drugi komponenti.

Odgovori