Kopiraj datoteko

Odpiranje, tiskanje, pisanje v datoteke in drugo.
Odgovori
G16
Prispevkov: 462
Pridružen: 11.02.2005 21:54:48

Kopiraj datoteko

Odgovor Napisal/-a G16 » 27.03.2006 14:14:54

Živjo!
Kako bi nardil, da bi iz ene mape kopiral neko datoteko v drugo mapo? :roll:
Primer:

Koda: Izberi vse

from ('C:\avb\ent.txt') copy file into ('C:\abc\');  
Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor.:)
Zadnjič spremenil G16, dne 27.03.2006 14:15:46, skupaj popravljeno 1 krat.
Napisal G16 (nekdanji G11,G14,G15°) Uporabljam: Delphi7 Ent.
http://delphi4u.awardspace.com/
Čas teče naprej...

Uporabniški avatar
Runner
Prispevkov: 1079
Pridružen: 03.02.2005 12:05:25

Kopiraj datoteko

Odgovor Napisal/-a Runner » 27.03.2006 14:21:24

Funkcija CopyFile. Kode ti pa nalašč ne bom napisal, ker je vse skupaj zelo enostavno.
Zadnjič spremenil Runner, dne 27.03.2006 14:21:41, skupaj popravljeno 1 krat.

odisej
Prispevkov: 1363
Pridružen: 09.05.2003 12:58:10

Kopiraj datoteko

Odgovor Napisal/-a odisej » 27.03.2006 14:21:39

Poglej si funkcijo CopyFile (to je win funkcija).

Silver_War
Prispevkov: 664
Pridružen: 01.06.2004 14:50:41

Kopiraj datoteko

Odgovor Napisal/-a Silver_War » 27.03.2006 17:09:51

Grega prvo ti priporočam, da si pogledaš funkcijo, ki ti jo priporoča Runner najdeš jo pa v MS SDK Help datotekah, ki so zraven delphija.

Ker pa vem, da boš kaj kmalu spraševal še, kako bi lahko skopiral celotno mapo ti bom pa še dal link do teme, kjer sem napisal proceduro, ki sem jo našel v reviji Monitor. Vendar prej ko skopiraš kodo iz spodaj navedene teme si poglej funkcijo CopyFile, ker se boš le tako kaj naučil. OK!

Da pa boš dokazal, da si se pripravljen učit in ne samo kopirat kodo, pa tukaj napiši še rešitev za tvoj problem s CopyFile funkcijo, ker v nasprotnem primeru, ti kmalu več nebo nihče pomagal, ker ostali nočejo podpirati lenobe.

Pa še link do teme.
Kopiranje ter brisanje map in datotek
Zadnjič spremenil Silver_War, dne 27.03.2006 17:11:19, skupaj popravljeno 1 krat.

G16
Prispevkov: 462
Pridružen: 11.02.2005 21:54:48

Kopiraj datoteko

Odgovor Napisal/-a G16 » 18.04.2006 14:54:23

Ja vse dela dobro. :D
Jaz bi pa potek kopiranja rad ponazoril na Gauge komponenti, tako da točno vidiš kje si.
Napisal G16 (nekdanji G11,G14,G15°) Uporabljam: Delphi7 Ent.
http://delphi4u.awardspace.com/
Čas teče naprej...

Silver_War
Prispevkov: 664
Pridružen: 01.06.2004 14:50:41

Kopiraj datoteko

Odgovor Napisal/-a Silver_War » 18.04.2006 21:17:46

Nevem zakaj hočeš prikazati potek kopiranja ravno na Gauge komponenti, saj če se prav spominjam samodejno prikaže okno, iz katerega je razviden potek kopiranja.

yocko
Prispevkov: 127
Pridružen: 26.02.2002 19:44:30

Kopiraj datoteko

Odgovor Napisal/-a yocko » 18.04.2006 22:47:51

Jaz bi pa potek kopiranja rad ponazoril na Gauge komponenti, tako da točno vidiš kje si.
Kaj takega?

LP, yocko

Odgovori