Shranjevanje podatkov !

Odpiranje, tiskanje, pisanje v datoteke in drugo.
Odgovori
zdravko
Prispevkov: 25
Pridružen: 04.02.2004 15:45:09

Shranjevanje podatkov !

Odgovor Napisal/-a zdravko » 06.03.2006 09:21:27

Zanima me kako shranit neke podatke vnešene v komponento tedit v datoteko?
(To vprašanje sem enkrat že postavu pa ga ne najdem v forumu!)lp

Savage
Prispevkov: 266
Pridružen: 04.01.2004 00:57:40

Shranjevanje podatkov !

Odgovor Napisal/-a Savage » 06.03.2006 10:44:18

Mal več boš moral povprašat, da boš dobil malo bolj natančen odgovor.
Drugače pa - kako direktno pisati v text -> si poglej recimo tule

zippo
Prispevkov: 264
Pridružen: 14.07.2002 12:11:29

Shranjevanje podatkov !

Odgovor Napisal/-a zippo » 07.03.2006 08:02:20

Lahko tudi v INI filetek... Poglej si Delphi help na temo "INIFile".

zdravko
Prispevkov: 25
Pridružen: 04.02.2004 15:45:09

Shranjevanje podatkov !

Odgovor Napisal/-a zdravko » 15.03.2006 10:25:35

Shranu bi rad le tekts in številke!

biasko
Prispevkov: 390
Pridružen: 08.02.2004 18:28:09

Shranjevanje podatkov !

Odgovor Napisal/-a biasko » 16.03.2006 16:34:46


G16
Prispevkov: 462
Pridružen: 11.02.2005 21:54:48

Shranjevanje podatkov !

Odgovor Napisal/-a G16 » 18.04.2006 15:02:53

uporabi ini file:

Koda: Izberi vse

uses
iniFiles,... 

...

procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
var
  MyIni: TIniFile;
  S: string;
begin
  S := ParamStr(0);
  S := ExtractFilePath(S);
  S := S + 'test.ini';
  MyIni := TiniFile.Create(S);
  Panel1.top := MyIni.ReadInteger('stevla','pan',0);
  Edit1.text:= MyIni.ReadString('text','t1',15);
  MyIni.Free;
end;

procedure TForm1.FormDestroy(Sender: TObject);
var
  MyIni: TIniFile;
  S: string;
begin
  S := ParamStr(0);
  S := ExtractFilePath(S);
  S := S + 'test.ini';
  MyIni := TiniFile.Create(S);
  MyIni.WriteInteger('stevla','pan',Panel1.top);
  MyIni.WriteString('text','t1',Edit1.text);
  MyIni.Free;
end;
 
mislim da hočeš to:)
Zadnjič spremenil G16, dne 18.04.2006 15:03:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Napisal G16 (nekdanji G11,G14,G15°) Uporabljam: Delphi7 Ent.
http://delphi4u.awardspace.com/
Čas teče naprej...

shinca
Prispevkov: 124
Pridružen: 14.08.2002 10:36:34
Kraj: Kranj

Shranjevanje podatkov !

Odgovor Napisal/-a shinca » 18.04.2006 16:20:29

ce se ti ne da ukvarjati s kreiranjem datoteke, kreiraj StringList, vanj daj vsebino Edit polja, potem pa klici SaveToFile StringLista

Odgovori