problem pri nalaganju dll-jev

Odpiranje, tiskanje, pisanje v datoteke in drugo.
Odgovori
vetta
Prispevkov: 89
Pridružen: 08.11.2004 14:57:09

problem pri nalaganju dll-jev

Odgovor Napisal/-a vetta » 21.11.2005 23:42:59

Hmm..., ja..., spet sm se znašu v slepi ulici. Kar bi rad naredil je naslednje in se zdele že en cajt matram in mi ne uspeva glih najbolje! Na svoji formi imam combo boxe. Glede na izbiro v combo boxu bi rad naložil določen dll. Pogledam kak oz sestavim pot do tega DLLja in ga skušam naložiti (vendar mi ga ne, ker string in PAnsiChar nista kompatibilna). Če pa recimo pot napišem sam (za en DLL) mi pa normalno naloži.

Nekaj sem še tesatiral s pointerji(našel na googlu nek), vendar mi prav tako noče naložiti!
Mi lahko kdo prosim priskoči na pomoč????

Najlepša hvala!! Simon
http://moja-tinta.com/

Uporabniški avatar
Runner
Prispevkov: 1079
Pridružen: 03.02.2005 12:05:25

problem pri nalaganju dll-jev

Odgovor Napisal/-a Runner » 22.11.2005 00:02:53

Samo napiši PAnsiChar(string1 + string2); naprimer.

vetta
Prispevkov: 89
Pridružen: 08.11.2004 14:57:09

problem pri nalaganju dll-jev

Odgovor Napisal/-a vetta » 22.11.2005 00:08:10

no problem je kle..., Ko dam

Koda: Izberi vse

 baza := LoadLibrary('c:\programi\delphi\DLLji\' +  Isci_Zamenjaj_Form.Izdelek_ComboBox.Text + '.dll' 
mi reče da ni kompatibilno.., zdej pa ne vem kako se rešit tega :(
Zadnjič spremenil vetta, dne 22.11.2005 00:08:30, skupaj popravljeno 1 krat.
http://moja-tinta.com/

aoven
Prispevkov: 2338
Pridružen: 27.06.2001 23:56:07

problem pri nalaganju dll-jev

Odgovor Napisal/-a aoven » 22.11.2005 00:21:59

Pa saj ti je človek napisal, kaj moraš narediti! :roll:

Aleksander

vetta
Prispevkov: 89
Pridružen: 08.11.2004 14:57:09

problem pri nalaganju dll-jev

Odgovor Napisal/-a vetta » 22.11.2005 00:30:48

Huh..., SORI ;) Nism si mislu da je dejansko tako preprosto ;) sm zdele probu in dejansko dela!! Najlepša hvala!!!
http://moja-tinta.com/

Uporabniški avatar
Runner
Prispevkov: 1079
Pridružen: 03.02.2005 12:05:25

problem pri nalaganju dll-jev

Odgovor Napisal/-a Runner » 22.11.2005 08:17:03

:roll:

vetta
Prispevkov: 89
Pridružen: 08.11.2004 14:57:09

problem pri nalaganju dll-jev

Odgovor Napisal/-a vetta » 02.12.2005 14:37:34

Hmm..., spet se mi je malo zaštrikalo... Bi bil pa zelo vesel za pomoči.
Držal sem se navodil in naredil dll knjižnico z tabelo. Zdej sm pa še isku (in sm tudi našel) kako nekak vključiti še fajle v *.res datoteko (ukaz pa je

Koda: Izberi vse

 MYUSERDATA MYDATATYPE TEST.TXT
 
). No in potem še pripadajoča funkcija, ki potem kliče tole stvar:

Koda: Izberi vse

var
  hRes        : THandle; {handle to the resource}

begin
 {find the resource}
  hRes := FindResource(hInstance,
                       'MYUSERDATA',
                       'MYDATATYPE');
  
.
Seveda sm mogu zgori dodat ker *.res fajl nej vključi v svojo kodo. No in ker pač nisem želel da bi se stvar vključila v kodo, sem pač vključil vse skupi v dll knjižnico. Moj res fajl pa nekje zgleda takole:

Koda: Izberi vse

 
StringTable
begin
1001,"String 1"  
1002,"String 2"  
1003,"String 3"  
1004,"String 4"
end

MYUSERDATA MYDATATYPE TEST.TXT
 
V temu txt fajlu mam pa recimo not en tekst. No in sedaj moj problem. Če sm recimo *.res fajl vključil s svojo kodo je blo vse kul, je vse delal. Ko se pa prevedel in vključil dll knjižnico pa ne dela več. stvar sem pa izvedel takole:

Koda: Izberi vse

 
baza := LoadLibrary(PAnsiChar('nekdll.dll'));
hRes := FindResource(baza, 'MYUSERDATA',  'MYDATATYPE');
 
V tem mojem primeru je spremenljivka hRes vedno prazna, v prevem primeru je pa vedno tekst notr. Res bi bil vesel pomoči!

LP Simon
http://moja-tinta.com/

vetta
Prispevkov: 89
Pridružen: 08.11.2004 14:57:09

problem pri nalaganju dll-jev

Odgovor Napisal/-a vetta » 02.12.2005 14:41:48

Aja pa še to..., Prej ko je bilo brez ukazov za tabelo je bil dll velik recimo 150k, potem pa ko sem spodaj (o isto vsebino kot prej) dodal še ukaz mi sedaj dll zasede 5MB. TXT fajl mi pa zasede recimo 500 bajtev. Sem tudi tukaj kej zašuštrau?
http://moja-tinta.com/

Odgovori