SQL v Delphiju

Odpiranje, tiskanje, pisanje v datoteke in drugo.
Odgovori
KrApKo
Prispevkov: 155
Pridružen: 15.02.2005 21:48:40

SQL v Delphiju

Odgovor Napisal/-a KrApKo » 18.11.2005 09:32:04

Zdravo,

zanima me:

Ali je ta najboljša rešitev za SUM ali obstaja še kakšna druga:

Koda:
datamodule1.obracunrek1.SQL.Text := 'Select SUM(BrutoPlacaZaObracun) as BrutoPlacaZaObracun,SUM(Boniteta1) as Boniteta1,SUM(Boniteta2) as Boniteta2,SUM(Boniteta3) as Boniteta3,SUM(Boniteta4) as Boniteta4,SUM(Boniteta5) as Boniteta5,SUM(Boniteta6) as Boniteta6'

lp

Fortuna
Prispevkov: 1097
Pridružen: 26.06.2004 09:59:52

SQL v Delphiju

Odgovor Napisal/-a Fortuna » 18.11.2005 09:39:09

Ali je ta najboljša rešitev za SUM ali obstaja še kakšna druga:
Boljša nevem.


Izvajanje je pa hitrejše, če ta SQL zapišeš v stored proceduro;
Lp.
Zadnjič spremenil Fortuna, dne 18.11.2005 09:41:10, skupaj popravljeno 1 krat.

KrApKo
Prispevkov: 155
Pridružen: 15.02.2005 21:48:40

SQL v Delphiju

Odgovor Napisal/-a KrApKo » 18.11.2005 09:59:33

kako je pa z sql.add ???

Fortuna
Prispevkov: 1097
Pridružen: 26.06.2004 09:59:52

SQL v Delphiju

Odgovor Napisal/-a Fortuna » 18.11.2005 10:24:57

kako je pa z sql.add ???
Pa po moje,
ni kaj dodat.
Lp.

Uporabniški avatar
Lee_Nover
Prispevkov: 3653
Pridružen: 20.05.2001 14:31:55

SQL v Delphiju

Odgovor Napisal/-a Lee_Nover » 18.11.2005 11:44:59

krapko kaj je s tabo ? ti ves cemu mamo oddelke ?
ze prejsno temo sm toleriru k si dal v komponente namest v baze
tale tud spada v baze ..
ce zgine kaka tema bo to zato, ker mi je velik lazji prtisnt "zbrisi" kot pa "premakni" in potem izbrat pravi oddelk in se shrani
.. my 2 c ..
- I hate noobs -

Odgovori