Še eno vprašanje glede *.res datotek

Odpiranje, tiskanje, pisanje v datoteke in drugo.
Odgovori
vetta
Prispevkov: 89
Pridružen: 08.11.2004 14:57:09

Še eno vprašanje glede *.res datotek

Odgovor Napisal/-a vetta » 13.11.2005 17:04:34

Hmm..., Nekje sem staknil kako pretvoriti neki fajl v *.res datoteko in kako klicati vsebino iz tega fajla (če ga definiraš v implemetation), ki ga potem kasneje exe fajl vsebuje. Kar me zanima pa je, ali je možno imeti več *.res datotek (najverjetneje je) in kako potem klicati iz katere datoteke naj išče določeno stvar?
Trenutno imamo tole kodo, ki mi kliče iz *.res datoteke (ki jo mam definirano v implementation):

Koda: Izberi vse

function GetResStringVprasanja(Nr: Integer): String;
var p: PChar;
begin
  p := StrAlloc(512);
  LoadString(Hinstance,nr,p,511);
  result := p;
  StrDispose(p);
end;
Ne vem pa, kako definirat iz katerega fajla nej vleče... Kakšna ideja?
http://moja-tinta.com/

Uporabniški avatar
Lee_Nover
Prispevkov: 3653
Pridružen: 20.05.2001 14:31:55

Še eno vprašanje glede *.res datotek

Odgovor Napisal/-a Lee_Nover » 13.11.2005 19:25:30

kako iz kerga fajla ? iz kere res datoteke ? ne mors, ker se vse zlinka v tvoj exe
resourci so itak poimenovani
ce hocs met pa vec razlicnih implementacij (vecjezicnost recimo) se pa to nardi z resource dll-ji
resource zlinkas v en dll, ki ga pol nalozis v programu
.. my 2 c ..
- I hate noobs -

vetta
Prispevkov: 89
Pridružen: 08.11.2004 14:57:09

Še eno vprašanje glede *.res datotek

Odgovor Napisal/-a vetta » 13.11.2005 19:31:25

Hm ja...., k bi jst to znal kar si mi ti zdele razložu bi blo kul ;) Kako pa potem kličeš podatke iz dllja?

Ja sej vem da mi vse zlinka v exe fajl...
http://moja-tinta.com/

Uporabniški avatar
Lee_Nover
Prispevkov: 3653
Pridružen: 20.05.2001 14:31:55

Še eno vprašanje glede *.res datotek

Odgovor Napisal/-a Lee_Nover » 13.11.2005 21:17:51

nalozis z LoadLibrary, ki ti vrne hinstance modula: hLib := LoadLibrary('nekresdll.dll');
tisto pa pol uporabs pri klicu LoadString: LoadString(hLib, ...);
.. my 2 c ..
- I hate noobs -

vetta
Prispevkov: 89
Pridružen: 08.11.2004 14:57:09

Še eno vprašanje glede *.res datotek

Odgovor Napisal/-a vetta » 16.11.2005 10:22:43

Še eno vprašanje...., Z zgornjo funkcijo dobim neki string, ki je pod neko zaporedno številko ki jo jst izberem. Dobljeni string je označen z navednicami ( " ) na začetku in na koncu. Ali je možno, da bi se začetek in konec označeval kako drugače? In kje bi to definiral? Ker mam dostikrat v samem stringu " in se potem zajebavam spreminjat v kak drugi znak.

Simon
Zadnjič spremenil vetta, dne 16.11.2005 10:23:11, skupaj popravljeno 1 krat.
http://moja-tinta.com/

vetta
Prispevkov: 89
Pridružen: 08.11.2004 14:57:09

Še eno vprašanje glede *.res datotek

Odgovor Napisal/-a vetta » 16.11.2005 21:06:54

Hmm..., kaj noben ne ve? al nisem dovolj nazorno nakazal?

Koda: Izberi vse

STRINGTABLE{
1001,"String 1"  
1002,"String 2"  
1003,"String 3"  
1004,"String 4, itd."}
  
Tkole mam narejen v datoteki, ki jo nato prevedem v *.res datoteko. Problem je pa, če String 1 ali String 2 ali String 3 ali String 4 vsebuje prav tako navednice ". Pri prevajanju namreč pride do errorja. Kako bi lahko to rešil? Ali je mogoče zamenjati oznake okoli String 1, 2, 3 in 4? Kako to narediti
http://moja-tinta.com/

aoven
Prispevkov: 2338
Pridružen: 27.06.2001 23:56:07

Še eno vprašanje glede *.res datotek

Odgovor Napisal/-a aoven » 16.11.2005 22:32:13

Ker sem prijazen, sem poguglal namesto tebe. Tukajle imaš vse razloženo iz prve roke. Namig: finta je popolnoma enaka kot pri Delphi stringih.

Aleksander

vetta
Prispevkov: 89
Pridružen: 08.11.2004 14:57:09

Še eno vprašanje glede *.res datotek

Odgovor Napisal/-a vetta » 18.11.2005 00:35:55

Najlepša hvala za pomoč!! Zdej vidim kje je finta...
http://moja-tinta.com/

Odgovori