zaganjanje exe fajla iz delphija

Odpiranje, tiskanje, pisanje v datoteke in drugo.
vetta
Prispevkov: 89
Pridružen: 08.11.2004 14:57:09

zaganjanje exe fajla iz delphija

Odgovor Napisal/-a vetta » 26.10.2005 23:10:01

Huh..., sm zdele že kar nekaj iskau pa nič našel... Mi lahko kdo pove naslednje:

Imam 3 exe fajle in bi rad naredil umes z 3 gumbi in ko bi pritisnil na gumb1 bi mi zagnal prvi exe fajl, gumb2 drugi exe fajl in gumb3 tretji exe fajl. Pa valda obstaja kaka preprosta varianata za zagon???

Hvala!!

LP Simon
http://moja-tinta.com/

vetta
Prispevkov: 89
Pridružen: 08.11.2004 14:57:09

zaganjanje exe fajla iz delphija

Odgovor Napisal/-a vetta » 26.10.2005 23:45:48

Hehe..., sm že najdu!! No sej je ubistvu res preprosto..., sam če ZNAŠ ;)

Tukaj je pa rešitev:

Koda: Izberi vse

 var
 FileRun: TFileRun;
begin
 if OpenDialog1.Execute then
 Begin
   FileRun:=TFileRun.Create(Owner);
   FileRun.FileName:=OpenDialog1.FileName;
   FileRun.Execute;
   FileRun.Free;
 end;
end;
 
LP Simon
http://moja-tinta.com/

Uporabniški avatar
Runner
Prispevkov: 1079
Pridružen: 03.02.2005 12:05:25

zaganjanje exe fajla iz delphija

Odgovor Napisal/-a Runner » 27.10.2005 08:20:05

Saj vse kar rabiš je ened izmed sledečih API klicev : ShellExecute, ShellExecuteEx, WinExec, CreateProcess, CreateProcessAsUser, CreateProcessWithLogonW, CreateProcessWithTokenW...

Za parametre in razlago API-jev poglej v MSDN.

vetta
Prispevkov: 89
Pridružen: 08.11.2004 14:57:09

zaganjanje exe fajla iz delphija

Odgovor Napisal/-a vetta » 27.10.2005 08:46:11

Maš prou..., dosti bolj preprosto je z ShellExecute, vendar ne vem kaj pomeni krajšava MSDN? Tko da bi si res prebrau kaj in kako.

Hvala za pomoč!

LP Simon
http://moja-tinta.com/

blspider
Prispevkov: 562
Pridružen: 13.01.2002 15:18:31

zaganjanje exe fajla iz delphija

Odgovor Napisal/-a blspider » 27.10.2005 08:48:30

MSDN = MicroSoft Developers Network.
(Upam da sem prov povedu).

Lp, Rok

Savage
Prispevkov: 266
Pridružen: 04.01.2004 00:57:40

zaganjanje exe fajla iz delphija

Odgovor Napisal/-a Savage » 27.10.2005 08:55:33

Na OnClick narediš nekako takole:

Koda: Izberi vse

 
ShellExecute(Form1.Handle, nil, 'c:\MyEXE.exe',  nil, nil, SW_SHOWNORMAL);

gabr
Prispevkov: 4129
Pridružen: 28.08.2001 14:10:47

zaganjanje exe fajla iz delphija

Odgovor Napisal/-a gabr » 27.10.2005 09:00:05

Oziroma uporabiš funkcijo DSiExecute iz DSiWin32.

Pozdrav,
Gp

=WinGpT= The Moral Majority is an oxymoron.
OpenBSD SI: http://obsd.17slon.org, http://obsd.17slon.org/list

vetta
Prispevkov: 89
Pridružen: 08.11.2004 14:57:09

zaganjanje exe fajla iz delphija

Odgovor Napisal/-a vetta » 27.10.2005 09:32:05

Oziroma uporabiš funkcijo DSiExecute iz DSiWin32.

Pozdrav,
Gp

=WinGpT= The Moral Majority is an oxymoron.
OpenBSD SI: http://obsd.17slon.org, http://obsd.17slon.org/list
HUDO DOBR ste se potrudili!! Vse čestitke!! Zdej mam pa kto kt vsakič probleme nekje inštalirat takle fajl :( Menda se ga da gor dat prek Component-New Component. Tm pač izbereš tale fajl, vedno se pa matram kaj narediti z ostalimi okenci (Ancestor type, Class Name ( si ga verjetno sam izberem), Pallete Page...) Mi lahko kdo enkrat za vselej mau razjasni te stvari, tako da ne bom meu več takih problemov?? :roll:

Hvala
LP Simon
http://moja-tinta.com/

gabr
Prispevkov: 4129
Pridružen: 28.08.2001 14:10:47

zaganjanje exe fajla iz delphija

Odgovor Napisal/-a gabr » 27.10.2005 09:34:53

odpri novo temo

Matevz
Prispevkov: 105
Pridružen: 06.08.2004 05:34:31

zaganjanje exe fajla iz delphija

Odgovor Napisal/-a Matevz » 14.12.2005 18:37:50

Kako pa deluje funkcija DSiExecute? Ne razumem namreč točno, kaj je treba napisati kot parametre (const commandLine: string; visibility: integer; const workDir: string; wait: boolean)?

Odgovori