Stran 1 od 1

XML Mapper (delphi 2010)

Objavljeno: 18.01.2013 13:18:58
Napisal/-a Primoz
Pozdravljeni!

V program moram uvoziti XML datoteko (SEPA bančni izpisek). Ker se z XMLji nisem prav dosti ukvarjal, sem želel naredi transformacijske datoteke, da bi XML preko komponente XMLTransformProvider povezal s ClientDataSet-om.

Stvari sem se lotil tako, da sem datoteko naložil v XML Mapper v Delphiju, da bi program sam izdelal transformacijsko tabelo. Potem pa pogledam, kaj ven pride (klik na gumb "Create and Test Transformation") in ugotovim, da so številke transakcijskih računov skrajšane za zadnje tri cifre... ?! V datoteki je lepo vsak račun zapisan v formatu SI56....... (19 znakov), ven pa jih dobim samo 16. Ostala polja so videti ok (znesek, datum, sklic,...).

Ali je to kakšen bug v Mapperju, ali pa jaz nekaj narobe delam. Kakšna ideja ali pomoč ?

Re: XML Mapper (delphi 2010)

Objavljeno: 23.01.2013 11:07:23
Napisal/-a Primoz
Ugotovil dve stvari:
- očitno je XML Mapper malce hroščat (ko želiš naložiti že izdelano transformacijsko tabelo program crkne)
- problem z ugotovljeno dolžino polj je v strukturi in imenih polj v XML shemi... Če ima shema v dveh vejah polje z enakim imenom (npr. ID), potem bo drugi ID upošteval kar dolžino, ki jo Mapper določi za prvo polje ID). To pomeni, da morate pri prvem polju določiti tako dolžino polja, da bo zadoščalo vsem poljem, ki imajo enako izvorno ime.