RichEdit ali Memo - Shranjevanje v stolpce

Odpiranje, tiskanje, pisanje v datoteke in drugo.
Stupa
Prispevkov: 44
Pridružen: 20.10.2003 21:17:37

RichEdit ali Memo - Shranjevanje v stolpce

Odgovor Napisal/-a Stupa » 02.04.2010 16:54:25

lahko shranis kot csv file. kot je rekel Lipe...v zanki greš po memotih in dobiš
talalal1;hopsasa1
tralala2;hopsasa2
...
če odpreš file v excelu, dobiš vse lepo po koloncah

Defcon
Prispevkov: 35
Pridružen: 08.03.2010 14:07:37

RichEdit ali Memo - Shranjevanje v stolpce

Odgovor Napisal/-a Defcon » 02.04.2010 23:31:01

Lipe to bi bila še kar dobra rešitev če bi shranjeval v .txt file ....sam rabim da sta texta poravnana ---> printanje ...tko da če bi to tel narediti v .doc bi odpadla ta varjanta

Uporabniški avatar
Lipe
Prispevkov: 232
Pridružen: 12.10.2005 11:31:25
Kraj: Kranj

RichEdit ali Memo - Shranjevanje v stolpce

Odgovor Napisal/-a Lipe » 03.04.2010 01:14:55

sam rabim da sta texta poravnana ---> printanje ...tko da če bi to tel narediti v .doc bi odpadla ta varjanta
Saj je lahko poravnano, levi in desni niz sestavi s tabulatorjem vmes. Samo, najprej si hotel shraniti v txt datoteko, zdaj hočeš pa že tiskati. Take nize lahko shraniš v karkoli, samo excel ali word ali html datoteko je pa malo težje narediti. Če bi tiskal iz istega programa, narediš en preprost quick report, pa je. Če bi rad tiskal od nekje drugje, je tab delimited datoteka za silo v redu, drugo je pa malo bolj komplicirano.
Nič ni nič, pa tudi nekaj ni bogve kaj.

Defcon
Prispevkov: 35
Pridružen: 08.03.2010 14:07:37

RichEdit ali Memo - Shranjevanje v stolpce

Odgovor Napisal/-a Defcon » 04.04.2010 23:16:58

Vem, ja ...sicer sem mislis naredit tako da bere določeno število znakov / besed ...si markira kje je končal brat..kopira not v datoteko in začne brat drugi text na enak način ...ter shrani za tabulatorjem....pol pa spet prvo in tako naprej...sam da to lepo uskladiš je pa spet oaza v daljavi...bom poskusu raje z kako drugo metodo :)

Sicer hvala za pomoč!

Defcon
Prispevkov: 35
Pridružen: 08.03.2010 14:07:37

RichEdit ali Memo - Shranjevanje v stolpce

Odgovor Napisal/-a Defcon » 06.04.2010 11:50:15

A mogoče kdo ve kako povečati limit koliko texta lahko damo v eno vrstico v Memo/RichEditu ? V memotu zgleda da mam limito 1024 na eno vrstico ? A se da to kako povečat?

Uporabniški avatar
Lipe
Prispevkov: 232
Pridružen: 12.10.2005 11:31:25
Kraj: Kranj

RichEdit ali Memo - Shranjevanje v stolpce

Odgovor Napisal/-a Lipe » 06.04.2010 18:15:51

Guglaj "delphi line length in tmemo". Že na prvi strani dobiš linke na razne forume, kjer so te stvari opisane.
Nič ni nič, pa tudi nekaj ni bogve kaj.

Lenny
Prispevkov: 500
Pridružen: 18.12.2003 09:55:16

RichEdit ali Memo - Shranjevanje v stolpce

Odgovor Napisal/-a Lenny » 06.04.2010 20:28:29


Defcon
Prispevkov: 35
Pridružen: 08.03.2010 14:07:37

RichEdit ali Memo - Shranjevanje v stolpce

Odgovor Napisal/-a Defcon » 07.04.2010 10:16:04

Sem raje zamenjal memo z RichEditom in spremenu kodo da dela ....sicer sem bral na netu da se ne da ...post od Bteam-a ...hmm no ja ...

Zdej mam samo še EinoutError 105 za popravt (sm implemental en checkbox) pa bo .... :)

Hvala!

Defcon
Prispevkov: 35
Pridružen: 08.03.2010 14:07:37

RichEdit ali Memo - Shranjevanje v stolpce

Odgovor Napisal/-a Defcon » 07.04.2010 13:11:56

A mi zna kdo razložit zakaj ta koda shrani tekst iz dveh Memo komponent tako:

11111 <--Memo1
22222 <--Memo2

Koda: Izberi vse

 
  if SaveDialog1.Execute then begin
    Memo2.Lines.SaveToFile(saveDialog1.FileName);
    AssignFile(mojaDat, saveDialog1.Filename);
    Append(mojaDat);
    WriteLn(mojaDat, ' ');
    WriteLn(mojaDat, Memo4.text);
    CloseFile(mojaDat);
   end;

 
Ta koda pa mi zapiše samo tekst iz prvega RichEdita (11111) in ne še drugega ? Saj sta vendar enake :S ? Kaj je tle narobe ?

Koda: Izberi vse

 
 if SaveDialog1.Execute then begin
               RichEdit5.Lines.SaveToFile(saveDialog1.FileName);
               AssignFile(mojaDat, saveDialog1.Filename);
               Append(mojaDat);
               WriteLn(mojaDat, ' ');
               WriteLn(mojaDat, RichEdit6.Text);
               CloseFile(mojaDat);
              end;
 

Uporabniški avatar
Runner
Prispevkov: 1079
Pridružen: 03.02.2005 12:05:25

RichEdit ali Memo - Shranjevanje v stolpce

Odgovor Napisal/-a Runner » 07.04.2010 15:10:57

Zato ker uporabljaš "WriteLn" ki avtomatsko doda #13#10 na konec vrstice. Uporabi Write pa bo. Še vedno pa ne vem zakaj se mučiš s text datotekami če hočeš imeti strukturirane podatke.
Uporabi vsaj XML ali pa kaj drugega. PlainText format ni strukturiran in boš imel samo težave če mene vprašaš.

Odgovori