RichEdit ali Memo - Shranjevanje v stolpce

Odpiranje, tiskanje, pisanje v datoteke in drugo.
Defcon
Prispevkov: 35
Pridružen: 08.03.2010 14:07:37

RichEdit ali Memo - Shranjevanje v stolpce

Odgovor Napisal/-a Defcon » 01.04.2010 10:46:50

Imam sledeč problem... Imam text v Memotu ki ga shranjujem v .txt file....V RichEditu mam obdelan text (highlightane določene besede)...ta text iz RichEdita (...no ja navsezadnje nima pomena..lahko tudi je iz Memota) bi rad prenesel v datoteko tako da se mi izpisuje v stolpcih.

Primer: Text iz Memo1 vrzem v prvi stolpec v datoteki ..text iz Memo2 v drugi stolpec in tako naprej....

Sem prebrskal net pa nisem našel uporabnih nasvetov....A je mogoče to izvesti kar v .doc al je lažje v HTML dumpat vse?

Hvala za nasvete!

Defcon
Prispevkov: 35
Pridružen: 08.03.2010 14:07:37

RichEdit ali Memo - Shranjevanje v stolpce

Odgovor Napisal/-a Defcon » 01.04.2010 14:14:17

Da poenostavim še malo problem .... omejimo stolpce (column-e) na 2 na stran .....recimo da meče text le iz Memo1 v prvi stolpec in iz Memo2 v drugi stolpec v naši datoteki.

Sprva sem mislil da če pre-settam datoteko da ima 2 columna in nastavim program da mi dumpa text iz Memo1 v prvo linijo in da nastavim par Tab-ow za dump iz Memo2 da bo dokument že sam vedel da sta 2 columna ....sam tudi če bi blo to res še z daleč ne bi bila lepa rešitev.

Kakršen-koli nasvet zaželjen!

Hvala!

Lenny
Prispevkov: 500
Pridružen: 18.12.2003 09:55:16

RichEdit ali Memo - Shranjevanje v stolpce

Odgovor Napisal/-a Lenny » 01.04.2010 18:28:14

Čist ne razumem tole o txtfajlih in stolpcih....Če hočeš shranit v formatirani obliki RichEdit1.Lines.SaveToFile(.... ali pa v Stream. Če se hoče spravljat v fajl z stolpci pa se lohk uporabi TVirtualTable :oops:

Defcon
Prispevkov: 35
Pridružen: 08.03.2010 14:07:37

RichEdit ali Memo - Shranjevanje v stolpce

Odgovor Napisal/-a Defcon » 02.04.2010 08:33:30

Hmm no da se bolje izrazim: Iz Tmemota shranjujem v .TXT datoteko .... delam tudi druge stvari iz Tmemota sam to ni zdej važno ...

Jaz bi rad ta text ki ga shranim, shranil v stolpce....pač lahko kot .doc/html ali bilokaterokoli drugo obliko dokumenta. Texta pa mam veliko (1k besed al več). Upam da je rahlo bolj jasno zdaj.

L.p.

ac
Prispevkov: 415
Pridružen: 12.09.2002 13:01:38

RichEdit ali Memo - Shranjevanje v stolpce

Odgovor Napisal/-a ac » 02.04.2010 11:15:08

Defcon, res čist nerazumljivo pišeš, ampak mislim da vem kaj hočeš:
Imaš Memo1, Memo2 in bi rad, da se prikaže Memo1 v prvem stolpcu RichEdita, Edit2 pa v drugem stolpcu RichEdita. Rad pa bi Memo1 in Memo2 shranil v formatirani obliki v EN file, ki bi ga znal prebrati richedit in ga prikazal.

Zadeve se loti tako, da prvo preneseš tekst v RichEdit, pol shraniš in imš pravilno sformatirano datoteko.

lp, anze

Defcon
Prispevkov: 35
Pridružen: 08.03.2010 14:07:37

RichEdit ali Memo - Shranjevanje v stolpce

Odgovor Napisal/-a Defcon » 02.04.2010 11:21:36

Erm sorry za nerazločno pisavo.....no naj povem še enkrat....mam memo1 in memo2 ...hočem zapisat memo1 v PRVI STOLPEC V DATOTEKI (.TXT/.DOC ali kakršnikoli obliki kjer je to možno izvesti) ....memo2 pa v DRUGI stolpec v tej isti datoteki. Imam tudi RichEdit1/2 in bi lahko uporabil slednja dva za to operacijo če se slučajno tega z Tmemo-tom ne da izpeljati ...

Torej primer : imam text BLA BLA v MEMO1 in TRA LA LA v MEMO2 ....hočem da se mi zapiše v txt/doc file (oziroma katerikoli file) tako:

BLA BLA (to naj bi bil prvi stolpec) TRA LA LA (to pa drugi stolpec)

s tem da upoštevamo da je besed recimo 100+ na stolpec....upam da je bolj razjasnjeno

Se opravičujem za nejasne poste.....hmm z moje perspektive je vse jasno a kaj ko se je težko postavit v vašo :D

PeJo
Prispevkov: 988
Pridružen: 08.01.2003 16:10:34

RichEdit ali Memo - Shranjevanje v stolpce

Odgovor Napisal/-a PeJo » 02.04.2010 11:29:27

Totalno nerazumljivo.

Uporabi XML - vsak tag je lahko tvoj t.i. stolpec oziroma bolje rečeno vsak Memo je svoj tag.

lp,
Peter
Včasih, se ti zdi, da znaš vse .... boom in se zbudiš

Defcon
Prispevkov: 35
Pridružen: 08.03.2010 14:07:37

RichEdit ali Memo - Shranjevanje v stolpce

Odgovor Napisal/-a Defcon » 02.04.2010 13:58:57

Moji ''tako imenovani'' stolpci :

Memo1......................................... Memo2
(stolpec1)......................................(stolpec2)
Text1-tralala..................................Text2-hopsasa
Text1-tralala..................................Text2-hopsasa
Text1-tralala..................................Text2-hopsasa
Text1-tralala..................................Text2-hopsasa
Text1-tralala..................................Text2-hopsasa
Text1-tralala..................................Text2-hopsasa

(kjer so pikice je pač presledek oz. razmak)

Upam da se razumemo? ...drugače res ne znam povedati .... v stolpcu 1 bi bilo 100+ besed / povedi ...enako velja za stolpec2...
V taki obliki naj bi bilo zapisano v datoteki (naj si bo .txt/.doc al pa XML file)

Umm....Bolj jasno kot tako pa ne morem več :P
Hvala za XML nasvet...bom pogledal kaj se da narediti
Zadnjič spremenil Defcon, dne 02.04.2010 14:01:06, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Lipe
Prispevkov: 232
Pridružen: 12.10.2005 11:31:25
Kraj: Kranj

RichEdit ali Memo - Shranjevanje v stolpce

Odgovor Napisal/-a Lipe » 02.04.2010 15:16:22

Pa saj to je čisto preprosto. V zanki listaš po vrsticah memo 1, za vsako vrstico pridobiš še vrstico z istim indeksom iz memo 2 (če obstaja), levi niz formatiraš na neko fiksno širino z desnimi presledki, potem oba niza sestaviš v nov niz, ki ga dodajaš recimo v TStringList, nakar na koncu stringlist shraniš v datoteko.
Nič ni nič, pa tudi nekaj ni bogve kaj.

ac
Prispevkov: 415
Pridružen: 12.09.2002 13:01:38

RichEdit ali Memo - Shranjevanje v stolpce

Odgovor Napisal/-a ac » 02.04.2010 15:49:00

Defcon:
Ah, vidiš, to se pa zgodi, če se ne znaš izražat oz. bolj verjetno je to, da sploh neveš kako stvar deluje.
Da prevedem še vsem ostalim v enem stavku kaj si hotel povedat:
Defcon sprašuje, kako bi v EN file formatirano shranil dva teksta, ki jih dobi iz dveh memotov, tako, da ko bo nalodal ta file v richView, da bosta ta dva teksta prikazana vsak v svojem stolpcu.

lp, anze

Odgovori