Backup

Odpiranje, tiskanje, pisanje v datoteke in drugo.
bovi
Prispevkov: 134
Pridružen: 01.01.2005 22:48:07

Backup

Odgovor Napisal/-a bovi » 19.12.2008 00:36:08

Mogoče se sliši smešno pa vseeno.
Kako bi naredil da bi tajnica pritisnila (hipotetično)na nek gumb na namizju in bi se ji Backup-irale določene datoteke
na server?
To mi težijo že nekaj cajta pa z Backup-om od Windowsow ne gre ker mora narediti preveč operacij da zažene stvar
ali opstaja kaj lažjega

lp Bovi

matej
Prispevkov: 1837
Pridružen: 03.01.2002 20:40:38

Backup

Odgovor Napisal/-a matej » 19.12.2008 07:27:04

Jaz sem zadovoljen uporabnik Cobian Backupa ki dela točno to.

ac
Prispevkov: 415
Pridružen: 12.09.2002 13:01:38

Backup

Odgovor Napisal/-a ac » 19.12.2008 09:13:13

Ali pa batch file, če hočeš enostavno in zastonj. Drugače pa za tak program v Delphiju nimaš več kot en dan dela.

lp, anze

matej
Prispevkov: 1837
Pridružen: 03.01.2002 20:40:38

Backup

Odgovor Napisal/-a matej » 19.12.2008 12:20:07

cobian backup ponuja ravno to: enostavno in zastonj. Zdaj smiselno kompresirat, ohranjat zadnjih X kopij, uploadat... Res luštna stvar.

Silver_War
Prispevkov: 664
Pridružen: 01.06.2004 14:50:41

Backup

Odgovor Napisal/-a Silver_War » 19.12.2008 22:56:04

Hehe, Matej jaz sem tudi hotel isti program predlagat, še posebej, ker je sedaj Cobian Backup 8 open source in je pisan v Delphiju. Tako, da si lahko prenese source od njega, ter si ga potem po svojih željah prilagodi.
Zadnjič spremenil Silver_War, dne 19.12.2008 22:56:31, skupaj popravljeno 1 krat.

bovi
Prispevkov: 134
Pridružen: 01.01.2005 22:48:07

Backup

Odgovor Napisal/-a bovi » 21.12.2008 21:03:45

Delam na Cobian backup sorsa pa ne znam potegniti iz neta
sem se že neki prjavu v projekt in še...
No v dveh potezah bo tajnica lahko zagnala Backup,po končanem delu pa Cobian ugasne PC
kar zaenkrat zadostuje čeprav bi raje videl da to naredi z enim korakom
če uspem dobiti sors pa naredim na gumb.

Batch file pa mi ne gre nekaj ukazov sicer znam v cmd-ju drugače pa nisem bil pristaš Dosa(če prav zastopim to dela v dosu)
je pa luštn pingat v cmd da vidiš kaj se dogaja s pc-ji
hvala za pomoč

lp Bovi

Silver_War
Prispevkov: 664
Pridružen: 01.06.2004 14:50:41

Backup

Odgovor Napisal/-a Silver_War » 23.12.2008 16:49:34

Evo ti linka iz SourceForge iz katerega lahko potegneš SourceCode od Cobian Backup 8

LP Silvo

Silver_War
Prispevkov: 664
Pridružen: 01.06.2004 14:50:41

Backup

Odgovor Napisal/-a Silver_War » 24.12.2008 23:34:09

Sorry za prejšnji post, nevem zakaj mi ni prilimalo linka vanj.
Link do sourca od Caobian Backup 8 pa je http://sourceforge.net/project/showfile ... _id=496809

bovi
Prispevkov: 134
Pridružen: 01.01.2005 22:48:07

Backup

Odgovor Napisal/-a bovi » 04.01.2009 12:18:28

Sem potegnu dol Caobian Backup 8 source mi pa Delphi 5 ne odpre pravzaprav nima gradnikov TTntPanel,TTntRichEdit...
verjetno je treba te gradnike instalirat pa bo delalo
pa jih ne najdem v helpu Delphija TTntRichEdit ni
kje bi to dobil kakšna druga verzija Delphija?

lp Bovi

Silver_War
Prispevkov: 664
Pridružen: 01.06.2004 14:50:41

Backup

Odgovor Napisal/-a Silver_War » 04.01.2009 15:34:04

To so third party komponente. Zraven projekta si moral dobit še navodila, v katerih so podrobne razlage za posamezne dele sourca in pa napisano bi moralo tudi bit katere komponente še potrebuješ. Tako da malo preglej dokumentacijo, ki si jo dobil zraven sourca.

LP Silvo

Odgovori