filter + count

Dbase, sql, paradox in vse drugo kar se tiče baz.
Odgovori
krnekej
Prispevkov: 17
Pridružen: 05.03.2005 21:14:57

filter + count

Odgovor Napisal/-a krnekej » 01.12.2011 21:43:15

Dober večer,
matram se z eno zadevo pa nimam prave ideje.
V dbgridu je polje recimo "uporabnik". To polje filtriram in ven dobim podatke. V tem polju je lahko eden uporabnik vpisan tudi večkrat, se pravi "Janez Kranjski"
je lahko vpisan tudi 10x. Sedaj pa želim, da če grem preštet recorde mi šteje "Janez Kranjski" samo enkrat in ne 10x. Preštet mora kot da je uporabnik samo enkrat vpisan. Vse skupaj je vezano preko adoquery in firebirda.
Rabim bilo kakšno idejo, da to rešim.

PeJo
Prispevkov: 988
Pridružen: 08.01.2003 16:10:34

Re: filter + count

Odgovor Napisal/-a PeJo » 01.12.2011 23:50:10

Poglej za select distinct

krnekej
Prispevkov: 17
Pridružen: 05.03.2005 21:14:57

Re: filter + count

Odgovor Napisal/-a krnekej » 07.12.2011 22:43:23

deluje

krnekej
Prispevkov: 17
Pridružen: 05.03.2005 21:14:57

Re: filter + count

Odgovor Napisal/-a krnekej » 07.12.2011 22:56:03

Zdejle mam pa še eno zadevo. Mam dve tabeli. V prvi je polje "DATUM" in "ZAPOREDNA_STEVILKA". V drugi je "UPORABNIK" in "ZAPOREDNA_STEVILKA". Prvo tabelo z SELECT-om izberem od datuma do datuma. V drugi tabeli pa bi se moral pojavit rezultat, da bi se polje ZAPOREDNA_STEVILKA ujemala v obeh tabelah.
Hočem, da druga tabela prikaže samo tiste "UPORABNIK",ki imajo isto "ZAPOREDNA_STEVILKA", kot jo pokaže prva tabela. Uporabljam adoquery in firebird.
Sprobavam s "select" pa mi ne rata. Premalo poznam SQL zato prosim za pomoč.

PeJo
Prispevkov: 988
Pridružen: 08.01.2003 16:10:34

Re: filter + count

Odgovor Napisal/-a PeJo » 08.12.2011 12:33:36


krnekej
Prispevkov: 17
Pridružen: 05.03.2005 21:14:57

Re: filter + count

Odgovor Napisal/-a krnekej » 08.12.2011 16:27:53

Vse lepo in prav ampak poizkušam takole

Koda: Izberi vse


form12.dela_uporabnikir.SQL.Text := 'select dela."zaporedna_stevilka", dela_uporabniki."zaporedna_stevilka" from "dela" dela inner join "zaporedna_stevilka" dela_uporabniki on (dela."zaporedna_stevilka" = dela_uporabniki."zaporedna_stevilka")'

ampak kakorkoli obračam kodo mi zmeraj javi
Table unknown dela
Kako bi moral koda pravilno zdgledat?
hvala za pomoč

krnekej
Prispevkov: 17
Pridružen: 05.03.2005 21:14:57

Re: filter + count

Odgovor Napisal/-a krnekej » 08.12.2011 19:29:15

rešeno

broken580
Prispevkov: 1
Pridružen: 11.12.2012 11:44:37

Re: filter + count

Odgovor Napisal/-a broken580 » 11.12.2012 11:46:25

Fortuna kakšne bučke kvasiš? Važna je podpora v programskem jeziku s katerim boš dostopal do baze. Ter featureset. recimo replikacija ipd.
broken58.0

Odgovori