DelphiSiWin32

Win32 api funkcije.
Odgovori
Uporabniški avatar
gabr
Prispevkov: 4129
Pridružen: 28.08.2001 14:10:47

DelphiSiWin32

Odgovor Napisal/-a gabr » 08.10.2002 10:00:08

Vem da obstajajo lepe knjižnjice za delo z Win32, vem pa tudi, da vsak od nas najraje uporablja knjižnjico, ki jo je sam spacal skupaj (no, recimo da to zagotovo velja za tiste, ki imajo več kot štiri zvezdice :) pa še za Delfija, ki ima trenutno eno negativno zvezdico :)).

Zavedam pa se tudi, da skrivate na diskih funkcije, ki jih jaz nimam, pa bi si jih želel imeti. In obratno. Zato sem pomislil, da bi zbral skupaj funkcije za delo z Win32 in naredil eno malo bolj splošno knjižnjico. Da ne bom uporabljal jaz GpWindows, MihaR mr_Windows itd.

Vse skupaj zaklenjeno z recimo MPL (jaz nimam nič proti freeware licenci ampak večini med vami bo Mozillina verjetno bolj všeč) in postavljeno na Delphi-Si za čast in slavo in reklamo. In za lažje odgovarjanje novincem: "Poglej DelphiSiWin32, funkcija tainta."

Kaj bi recimo pasalo notri? Aktivacija poljubnega okna (taka, da dela tudi na W2k in XP), sprehajanje po aplikacijah (FindWindow etc), pretvarjanje handlov v ime okna in classa in nazaj, aktivacija in deaktivacija screen saverja, enostaven WinExec, delo z začasnimi datotekami in imeniki, iskanje sistemskih map in še in še. Verjetno imate več idej, kaj bi spadalo v eno tako knjižnjico, kot jih imam jaz.

Jaz se javim za zbiranje kode in pisanje dokumentacije.

Če ste za, povejte. Ne še pošiljat kode.

(Ko bodo enkrat delali Projekti, bomo pa tole preselili.)

Pozdrav,
Gp

=WinGpT= We hired you to baby sit, not cook and eat them.

Uporabniški avatar
Lee_Nover
Prispevkov: 3653
Pridružen: 20.05.2001 14:31:55

DelphiSiWin32

Odgovor Napisal/-a Lee_Nover » 08.10.2002 11:03:09

vela ... sam mam tut kr ene par takih 'makrojev' za olajsano delo z apiji :)
.. my 2 c ..
- I hate noobs -

aoven
Prispevkov: 2338
Pridružen: 27.06.2001 23:56:07

DelphiSiWin32

Odgovor Napisal/-a aoven » 08.10.2002 11:50:31

Takoj sem za.

Aleksander

MH0
Prispevkov: 122
Pridružen: 11.07.2002 12:18:30

DelphiSiWin32

Odgovor Napisal/-a MH0 » 08.10.2002 12:30:21

Ja seveda, če le najdem kako umotvorbo :-)

Miha-R
Prispevkov: 2155
Pridružen: 14.05.2001 21:29:53

DelphiSiWin32

Odgovor Napisal/-a Miha-R » 08.10.2002 12:36:10

Za. :)

Uporabniški avatar
gabr
Prispevkov: 4129
Pridružen: 28.08.2001 14:10:47

DelphiSiWin32

Odgovor Napisal/-a gabr » 08.10.2002 12:43:49

To je 5x ZA (vključno z mano :)), torej smo sklepčni.

Pošljite kodo na DelphiSiWin32 at gabrijelcic dot org (MihaR, tebi ni treba, si mi mr_CmdLine poslal včeraj - razen seveda če si vmes kaj dodal).

Pozdrav,
Gp

=WinGpT= "Waj du ju sej maj pronunciation is sou bed?"

Miha-R
Prispevkov: 2155
Pridružen: 14.05.2001 21:29:53

DelphiSiWin32

Odgovor Napisal/-a Miha-R » 08.10.2002 12:59:47

(MihaR, tebi ni treba, si mi mr_CmdLine poslal včeraj - razen seveda če si vmes kaj dodal)
Verjetno si mislil mr_Windows.pas. mr_CmdLine nima veze z Win32.

Uporabniški avatar
JernejL
Prispevkov: 1292
Pridružen: 17.11.2001 10:14:23
Kontakt:

DelphiSiWin32

Odgovor Napisal/-a JernejL » 08.10.2002 13:10:47

recimo da imam nekje en hud library za delo z mapami in datotekami (iskanje, brisanje, kreiranje in drugo sranje...)
zdi se mi da imam tudi nekaj za opengl in tapi in nekaj novih input dialogov (dialogi so kreirani ročno kodo, ne z klicom okenskih dll-jev kot tisti za izbor mape al ikone) ...
Zadnjič spremenil JernejL, dne 08.10.2002 13:12:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Igre in Delphi - WIP projekt, ki traja že od leta 2003. [url]http://mathpudding.com/[/url]

Uporabniški avatar
gabr
Prispevkov: 4129
Pridružen: 28.08.2001 14:10:47

DelphiSiWin32

Odgovor Napisal/-a gabr » 08.10.2002 13:46:19

recimo da imam nekje en hud library za delo z mapami in datotekami (iskanje, brisanje, kreiranje in drugo sranje...)
To ja.
zdi se mi da imam tudi nekaj za opengl in tapi
To ne.
in nekaj novih input dialogov (dialogi so kreirani ročno kodo, ne z klicom okenskih dll-jev kot tisti za izbor mape al ikone) ...
To pa mogoče ja.

Pozdrav,
Gp

=WinGpT= Anything that can go wr ... # % Bus Error -- Core Dumped

Uporabniški avatar
gabr
Prispevkov: 4129
Pridružen: 28.08.2001 14:10:47

DelphiSiWin32

Odgovor Napisal/-a gabr » 08.10.2002 20:58:03

Zaenkrat imam Leejeve, MihaR-jeve in moje sorse. Še kdo? Z delom bom najverjetneje začel jutri.

Za ime unita pa predlagam DSiWin32 (kasneje, ko bodo imenski prostori delali - v D8 najverjetneje - pa Delphi.Si.Win32).

Pozdrav,
Gp

=WinGpT= Citation for slow BBS'ing: Going 1200 in an HST lane

Odgovori