Stran 1 od 1

Kako dobiti handle od glavnega okna

Objavljeno: 20.01.2012 20:52:32
Napisal/-a odisej
V PrettyRun bi rad vgradil, da zapre programe, ki so na istem drive. S funkcijo EnumWindows naberem okna. Vse ok do tu. Samo za eno aplikacijo je lahko n oken. Rabil bi pa handle od glavnega okna, da potem na tem handlu kličem WM_CLOSE. Kako to dobit.

Re: Kako dobiti handle od glavnega okna

Objavljeno: 22.01.2012 18:35:23
Napisal/-a chavlji
Se meni samo zdi, ali je ta forum res dokončno mrtev?

Re: Kako dobiti handle od glavnega okna

Objavljeno: 23.01.2012 07:02:30
Napisal/-a Silver_War
Kolikor jaz vem EnumWindows enumerira samo glavna okna ine ne podokna programa. Kar pomeni, da tudi če tvoj program kreira 10 oken bo EnumWindows enumeriral samo prvega, ki se smatra kot glavno okno programa.

Seveda če imaš ti zagnanih n instanc enega programa, boš moral zapret okno za vsako instanco.

Re: Kako dobiti handle od glavnega okna

Objavljeno: 23.01.2012 07:34:26
Napisal/-a odisej
Forum je verjetno res v zadnjih izdihljajih. Po svoje čudno, ker kar nekaj ljudi še kodira v Delphiju, ampak očitno tisto, kar kodirajo(mo) znamo, torej ni potrebe po forumu.

EnumWindows pa enumerira vse živa okna, kakor izgleda. Če zaženem Notepad2 jim mi enumerira 4.

Re: Kako dobiti handle od glavnega okna

Objavljeno: 02.02.2012 11:27:46
Napisal/-a Edvin
Tudi jaz se bojim da je forum v zadnjih izdihljajih.
Enostavno - število uporabnikov ne presega kritične količine.

Zastopnik za Delphi bi moral pristaviti kakšen cvenk :D in podpreti forum, da bi se moderatorji lahko bolj aktivno vključevali v debate.

Tako bi bil forum bolj zanimiv in bi pritegnil več uporabnikov.
Tako pa je dopisovanje omejeno predvsem na vsebino, ki meji na "hekanje".
Posledično pa lahko na takšna vprašanja odgovajajo res tisti, ki se do obisti spoznajo na razne api klice. Teh pa je še manj.
Rezultat: manj odgovorov, še bolj nezanimiv forum.

Poleg tega imam občutek da se razvijalci v Delphiju vedno bolj ukvarjamo s samim jezikom in problemi kako tehnično rešiti kakšen problem.
Ne ukvarjamo pa se dovolj z vsebino. Posledica je pomanjkanje časa za aktivno sodelovanje na forumu.

Pa smo spet na začetku. :(

Re: Kako dobiti handle od glavnega okna

Objavljeno: 02.02.2012 17:02:45
Napisal/-a JernejL
Ne skrbite za popularnost foruma, važno je da je tu na forumu shranjeno znanje > 10 let, ki marsikomur še vedno pride prav, četudi forum ni tako hudo aktiven kot je bil včasih.

Re: Kako dobiti handle od glavnega okna

Objavljeno: 02.02.2012 17:17:24
Napisal/-a Edvin
Saj ne, da se nebi strinjal s tem, samo čez 10 let bomo brez popularnosti lahko samo še zapisali, da je shranjeno znanje izpred 10 let.... :(

Osebno sem mnenja, da bi sedaj moralo biti več akcije trenutno aktualnih zadev. FM, LB, .... Pa je bolj malo.....

Re: Kako dobiti handle od glavnega okna

Objavljeno: 15.02.2012 15:33:36
Napisal/-a G16
Delphi je po mojem mnenju še zmeraj zelo uporabno orodje, samo ne vem, zakaj uporaba le tega tako hitro upada... Pravlada C++? Za izdelavo okenskih aplikacij je še vedno boljša in enostavnejša izbira Delphi.
Pomoje so za to res odgovorni drugi jeziki, C,C++ itd., ker se praktično uporabljajo v večih primerih: pc aplikacije, mikrokontrolerji itd. Pa tudi v tehničnih šolah se čedalje bolj popularizira C, obratno je pa z Pascalom.

Torej, če se manjša uporaba Pascala oz. Delphija, se to tudi odraža v aktivnosti na forumu. Tisti, ki Delphi še uporabljamo, večinoma ne rabimo več kaj dosti pomoči, kar pa, pa se večinoma najde na internetu. Novih obrazov na forumu je malo zaradi prej omenjenega razloga, in vse to je povod za stanje v katerem je trenutno forum in tudi jezik in orodje samo.

Delphi pa se lahko reši samo, če ga populariziramo in naredimo zanimivega....

Moje [offtopic] mnenje...

Re: Kako dobiti handle od glavnega okna

Objavljeno: 15.02.2012 23:40:10
Napisal/-a Silver_War
G16 napisal/-a:Torej, če se manjša uporaba Pascala oz. Delphija, se to tudi odraža v aktivnosti na forumu. Tisti, ki Delphi še uporabljamo, večinoma ne rabimo več kaj dosti pomoči, kar pa, pa se večinoma najde na internetu. Novih obrazov na forumu je malo zaradi prej omenjenega razloga, in vse to je povod za stanje v katerem je trenutno forum in tudi jezik in orodje samo.
Jaz mislim, da smo za upad zanimanja našega foruma tudi delno krivi mi sami. Zakaj tako mislim? Sam se zadnje čase bolj orientiram v razvoj računalniških iger s pomočjo Delphi-ja oz. Pascala. Večino informacij iz tega področja pridobivam na spletnem forumu http://www.pascalgamedevelopment.com/, ki pa je trenutno zaradi selitve na drug strežnik začasno nedosegljiv. Vglavnem lahko povem, da je aktivnost na PGD forumu zelo velika, k temu pa zalo veliko pripomorejo njegovi člani, ki redno objavljajo razne članke, projekte na katerih delajo itd. In ravno to manjka na tem forumu.