TAPI

Win32 api funkcije.
Odgovori
odisej
Prispevkov: 1363
Pridružen: 09.05.2003 12:58:10

TAPI

Odgovor Napisal/-a odisej » 11.11.2009 11:49:23

Se oproščam, verjetno bo za nekatere vprašanje nerazumljivo. Če pa je kdo, ki se je kdaj ukvarjal s TAPI, bo verjetno razumel. Našel sem tapi.pas. Potem kličem lineInitialize z eno callback funkcijo, ki mora biti zgleda navadna funkcija. In zdej, če bi rad imel dve inštanci za TAPI, bi v tej callback funkciji rad nekako izvedel, za katero inštanco gre. Koliko bo inštanca za tapi se ve šele v runtime, torej ne morem že vnaprej napisati dveh callback procedur. En parameter v lineInitialize je tudi AppName. Ampak ga potem v callback ne znam dobit ven, če je sploh mogoče. Ve kdo kaj o tem?

Lenny
Prispevkov: 500
Pridružen: 18.12.2003 09:55:16

TAPI

Odgovor Napisal/-a Lenny » 11.11.2009 21:06:54

To maš tole?
TAPI

Lenny
Prispevkov: 500
Pridružen: 18.12.2003 09:55:16

TAPI

Odgovor Napisal/-a Lenny » 12.11.2009 07:31:50

Poglej npr TSelectDirCallback v Delphi sorceju.

odisej
Prispevkov: 1363
Pridružen: 09.05.2003 12:58:10

TAPI

Odgovor Napisal/-a odisej » 12.11.2009 08:07:15

Ta unit uporabljam ja. Pri TSelectDirCallback mi je takoj jasno, kot lpData pride pointer na tvoj class, tega pa verjetno že ob klicu prve funkcije neseš notri. Pri tapiju pa ne najdem kaj podobnega. Verjetno sem sicer slep, zato sprašujem.

Opa, morm bol natančno pogledat. Zdej se mi zdi, da se da v prvo funkcijo pinter na funkcijo od classa, right?
Zadnjič spremenil odisej, dne 12.11.2009 08:09:14, skupaj popravljeno 1 krat.

odisej
Prispevkov: 1363
Pridružen: 09.05.2003 12:58:10

TAPI

Odgovor Napisal/-a odisej » 12.11.2009 08:16:00

Vseeno misli, da sm mel u prvo prav. If DEFINED CLR, potem gre pointer na funkcijo od instance classa. Sicer pa gre kot lParam pointer na instanc classa. CLR je za NET?

Vprašanje torej ostaja. Kako dobit v TAPI callback tole, k je pri select dir lParam. Verjetno se da, pa ne vidim. Ker sicer bom mogu nardit tko, da bo max 10 tapi povezav, naredu bom 10 callback funkcij in se potem malo poigral z eno listo. Ampak ta rešitev se mi sliš bolj lovska.

Uporabniški avatar
Runner
Prispevkov: 1079
Pridružen: 03.02.2005 12:05:25

TAPI

Odgovor Napisal/-a Runner » 12.11.2009 09:56:27

Ja CRL je "Common Language Runtime". To je za .NET kodo.

Odgovori