LoadLibrary ne naloži knjižnice

Win32 api funkcije.
Odgovori
sapwebas
Prispevkov: 118
Pridružen: 12.02.2006 11:00:48

LoadLibrary ne naloži knjižnice

Odgovor Napisal/-a sapwebas » 07.07.2009 14:27:52

LoadLibrary mi noče naložiti .dll knjižnice. Handle je vedno 0. Knjižnica se nahaja v isti mapi kot aplikacija.

Kaj bi lahko bilo narobe ?

LP :(

Uporabniški avatar
gabr
Prispevkov: 4129
Pridružen: 28.08.2001 14:10:47

LoadLibrary ne naloži knjižnice

Odgovor Napisal/-a gabr » 07.07.2009 14:51:06

In kaj ti vrne GetLastError?

sapwebas
Prispevkov: 118
Pridružen: 12.02.2006 11:00:48

LoadLibrary ne naloži knjižnice

Odgovor Napisal/-a sapwebas » 07.07.2009 15:56:52

126

Uporabniški avatar
gabr
Prispevkov: 4129
Pridružen: 28.08.2001 14:10:47

LoadLibrary ne naloži knjižnice

Odgovor Napisal/-a gabr » 07.07.2009 16:03:09

No, in potem odpreš Windows.pas in pogledaš, kakšen error je to.
{ The specified module could not be found. }
ERROR_MOD_NOT_FOUND = 126;
{$EXTERNALSYM ERROR_MOD_NOT_FOUND}
In potem vpišeš ERROR_MOD_NOT_FOUND v Google in ugotoviš, da se to običajno zgodi, ko tvoj DLL poskuša naložit drug DLL in ga ne najde.

V takih primerih potem poženeš Russinovichev Process Monitor in pogledaš, do katerih datotek dostopa tvoj proces in pri katerem DLL crkne, ker ga ne najde.

sapwebas
Prispevkov: 118
Pridružen: 12.02.2006 11:00:48

LoadLibrary ne naloži knjižnice

Odgovor Napisal/-a sapwebas » 07.07.2009 16:24:10

Cel doktorat spet vidim... :o

sapwebas
Prispevkov: 118
Pridružen: 12.02.2006 11:00:48

LoadLibrary ne naloži knjižnice

Odgovor Napisal/-a sapwebas » 07.07.2009 16:30:26

Ampak ta process monitor je pa kar lep... Da vidim če je res to narobe kar mi kaže...

sapwebas
Prispevkov: 118
Pridružen: 12.02.2006 11:00:48

LoadLibrary ne naloži knjižnice

Odgovor Napisal/-a sapwebas » 07.07.2009 17:12:20

Rešeno... Butasta napaka je bla... Hvala za tisti program...

Uporabniški avatar
Runner
Prispevkov: 1079
Pridružen: 03.02.2005 12:05:25

LoadLibrary ne naloži knjižnice

Odgovor Napisal/-a Runner » 09.07.2009 08:20:25

Še rešitev povej, da bo mogoče komu kdaj rešilo problem. To je namen tega foruma.

sapwebas
Prispevkov: 118
Pridružen: 12.02.2006 11:00:48

LoadLibrary ne naloži knjižnice

Odgovor Napisal/-a sapwebas » 28.07.2009 15:29:46

Knjižnica je zahtevala .NET Framework 2.0, ki ga pa seveda ni bilo... Brez process monitorja tega ne bi videl...

Miha-R
Prispevkov: 2155
Pridružen: 14.05.2001 21:29:53

LoadLibrary ne naloži knjižnice

Odgovor Napisal/-a Miha-R » 29.07.2009 10:03:36

Process Monitor ali pa Dependency Walker, ki ti izpiše odvisnost EXE/DLLja od modulov in opozori, če karkoli manjka.
Vedno sem želel napisati prav tak odgovor.

Odgovori