Motion detection (zaznava gibanja)

Vse o večpredstavnosti (zvok, video, DirectShow in podobno).
Uporabniški avatar
Lee_Nover
Prispevkov: 3653
Pridružen: 20.05.2001 14:31:55

Motion detection (zaznava gibanja)

Odgovor Napisal/-a Lee_Nover » 05.09.2001 12:17:01

ok carsko ... zadevo sm naredu, sprobu in lepo dela :)
fastlib je res fast

zdej mam narjen tko da mi sliko posname na disk kot DIB
pol jo pa naloudam v FastDIB

zanima me ce je kaka druga metoda ?
da recimo direkt iz TBitmapInfo preberem v DIB ?
.. my 2 c ..
- I hate noobs -

Miha-R
Prispevkov: 2155
Pridružen: 14.05.2001 21:29:53

Motion detection (zaznava gibanja)

Odgovor Napisal/-a Miha-R » 05.09.2001 13:26:48

Ja, poglej si moj primer; jaz dobim TBitmap in ga v DIB_Original.LoadFromHandle(TempBitmap.Handle) preberem v FastDIB. Kot parameter mu podam handle. Diska pa ne rabiš več :cool:

Uporabniški avatar
Lee_Nover
Prispevkov: 3653
Pridružen: 20.05.2001 14:31:55

Motion detection (zaznava gibanja)

Odgovor Napisal/-a Lee_Nover » 05.09.2001 14:12:48

aaahhhh ... nism vidu unga linka k si napisu :)
sm zloudu un demo

smile .. you're on candid camera .. automated camera :b
.. my 2 c ..
- I hate noobs -

Uporabniški avatar
Lee_Nover
Prispevkov: 3653
Pridružen: 20.05.2001 14:31:55

Motion detection (zaznava gibanja)

Odgovor Napisal/-a Lee_Nover » 07.09.2001 13:05:47

aaarghhhhh

če vse skupi obesm na timer kot mam zdej narjen ne morm do bitmapov !
hum ...

na voljo mam pa TBitmapInfo in PVIDEOHDR strukture
kako bi lahko 'direkt' iz ene od teh dveh dubu bitmap ?
.. my 2 c ..
- I hate noobs -

Miha-R
Prispevkov: 2155
Pridružen: 14.05.2001 21:29:53

Motion detection (zaznava gibanja)

Odgovor Napisal/-a Miha-R » 07.09.2001 17:38:22

Umm, jaz sem si napisal komponento, ki se obesi na VfW; nastavil sem frame rate 24 fps in ob vsaki prejeti sliki komponenta proži event, ki posreduje naprej bitmap. Tam vse prejete bitmape shranim in takoj zaključim callback funkcijo. Do tega "arhiva" potem dostopajo različne obdelave (motion detection, www live image server, ftp upload).

Nekaj podobnega boš našel tudi v že prej omenjenem demotu (capdemoc.zip) - poglej si funkciji FrameCallback in VideoStreamCallback. Tam boš našel primer, kako iz pVideoHdr prideš do bitmapa.

Uporabniški avatar
Lee_Nover
Prispevkov: 3653
Pridružen: 20.05.2001 14:31:55

Motion detection (zaznava gibanja)

Odgovor Napisal/-a Lee_Nover » 10.09.2001 12:08:51

ok porihtu, zdej use dela

ammm ... edin problem je biu ta, ko zacne snemat preklop na StreamCallback ... na FrameCallback pa ne vraca nicesar
sm se tist not dau tko da zdej sam zacne snemat pa zna tut ugasnt
.. my 2 c ..
- I hate noobs -

Uporabniški avatar
Lee_Nover
Prispevkov: 3653
Pridružen: 20.05.2001 14:31:55

Motion detection (zaznava gibanja)

Odgovor Napisal/-a Lee_Nover » 10.09.2001 14:24:40

aaaaaaaa

capWindow mora bit zmeri vidn ce hocm da kej dela
drgach ne trza niti mal .. fak fak
tut v ozadju ne mara bit, če je za kakim oknom pa da se ga saj mal vid pol dela
se da to mogoce kako narest da ne rabis nujno vidnega capture okna ?
nebi zdej rd okno 'vrgu cez rob sveta' (desktopa) k je bedna improvizacija
nočm skos gledat unga okna (zadeva se bo rabla v vse mogoce namene)

... kaka ideja ?
.. my 2 c ..
- I hate noobs -

Uporabniški avatar
Lee_Nover
Prispevkov: 3653
Pridružen: 20.05.2001 14:31:55

Motion detection (zaznava gibanja)

Odgovor Napisal/-a Lee_Nover » 11.09.2001 10:23:33

kokrkol okno ni vidno ne dobim Frame ne Stream callbacka
Video snema na disk uredu tudi ce je okno skrito
zdej mam okno velko 1x1 pixle pa topmost je ...
sam kaj k gre lahko kak drug topmost okn cez njega in pol spet use neha delat
če kdo kej ve glede te teme bi blo prou fajn dab' mi kej zaupu :))
.. my 2 c ..
- I hate noobs -

Miha-R
Prispevkov: 2155
Pridružen: 14.05.2001 21:29:53

Motion detection (zaznava gibanja)

Odgovor Napisal/-a Miha-R » 11.09.2001 15:27:32

AFAIK v glavnem vsi VfW driverji delajo tako, da mora biti capture oz. live-preview okno vidno (ali vsaj en njegov piksel). Če bi se temu rad izognil, ti IMHO preostane le še DirectShow.

Uporabniški avatar
Lee_Nover
Prispevkov: 3653
Pridružen: 20.05.2001 14:31:55

Motion detection (zaznava gibanja)

Odgovor Napisal/-a Lee_Nover » 11.09.2001 16:27:24

točn to sm uporabu :)

ne vem zakaj si se ti odlocu za vfw ... namrec men z DirectShow zadeva dela 100x bols :)
s tem mislm predvsem na to da mi procesorja ne zre nic !!!
odvisno je samo od velikosti prikaza na zaslonu .. ki je pa v mojem primeru uglavnem nepotreben
uporabu sm pa komponento TVideoCapture (vidcap.zip) ... najdeno na torry-jevih straneh
znebim se pa tut raznih omejitev vfw

uglavnem hvala za pomoc
.. my 2 c ..
- I hate noobs -

Odgovori