Stran 2 od 3

Sinhrono spreminjanje velikosti forme in komponent na njej

Objavljeno: 05.04.2005 17:53:56
Napisal/-a Fortuna
Še nekaj v razmislek. Zakaj si ljudje (vključno z mano) kupujejo velike monitorje z visoko resolucijo? A zato, ker bi bili slepi in bi slabo videli ali zato, da bodo lahko imeli "več stvari hkrati" na enkranu? Menim da zaradi slednjega. Če si kupim večji monitor (npr. 20" lcd-ja ki podpira resolucijo 1600x1200) nikakor ne želim da bi programi ki jih uporabljam imeli sedaj "povečane" ikone in fonte, pač pa želim normalno velikost s tem da lahko imam sedaj večji delovni prostor.
Ali z drugimi besedami. Kot je že nekdo pred menoj povedal imajo praviloma uporabniški vmesniki 2 dela. Enega "fiksnega" ki se ne spreminja z velikostjo in enega "prilagodljivega" (tistega "glavnega") ki se povečuje/pomanjšuje glede na velikost okna. "Sinhrono" spreminjanje velikosti komponent se meni osebno zdi zelo čudno in si nebi želel uporabljati programa s takšno "funkcionalnostjo".

Seveda pa je to moje osebno mnenje.

matej
Kakor kdo. Programerji verjetno res.
Starejše računovodnkinje in in tisti, ki cel dan vnašajo računovodske podatke, bolj ali manj na isto ekransko formo,
pa optirajo to, da jih ne boli glava zaradi malih črk.

Sinhrono spreminjanje velikosti forme in komponent na njej

Objavljeno: 06.04.2005 00:30:09
Napisal/-a fatG
mislim, da moras pri programiranju enega programa misliti prej na vse ostale stvari, kot dinamicno povecavo. Še skini so prej

Sinhrono spreminjanje velikosti forme in komponent na njej

Objavljeno: 08.05.2008 20:28:58
Napisal/-a mayor
Pozdravljeni!

Zgoraj navedena koda je super.

Na formi imam TImage TLabel in DBEdit.

Ali lahko to kodo priredim tako, da bi v celoti na podlagi ločljivosti (800x600) prikazalo celotno sliko (TImage), Tlabel in DBEdit?

Lp

Sinhrono spreminjanje velikosti forme in komponent na njej

Objavljeno: 08.05.2008 20:39:20
Napisal/-a mayor
ups se opravičujem, sem imel komponente na panelu in ne na formi.

hvala za sodelovanje :D

Sinhrono spreminjanje velikosti forme in komponent na njej

Objavljeno: 08.05.2008 20:52:53
Napisal/-a mayor
je pa neki res kar me matra.

na formi mam Label1 na katerega vpišem text.
Primer: BLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLA

Kako bi na podlagi ločljivosti zaslona naredil, da mi strne v več vrsticah:
BLABLABLABLABLABLABLABLA
BLABLABLABLABLABLABLABLA
BLABLABLABLABLABLABLABLA


Na takšen način kot so spletne strani na netu.

?

Lp

Sinhrono spreminjanje velikosti forme in komponent na njej

Objavljeno: 08.05.2008 22:51:01
Napisal/-a Lenny
BLABLA....
Če bi bilo tu še kaj presledkov bi lahko nastavil TLabel propertije WordWrap na True in AutoSize na False. Ob resajzanju labele pa bi na novo poravnalo.

mayor lepo da boš preletel cel forum od začetka

Sinhrono spreminjanje velikosti forme in komponent na njej

Objavljeno: 09.05.2008 07:53:14
Napisal/-a mayor
hvala za sodelovanje! :)

P.S: če bi bil tale forum omogočal boljše iskanje, bi ga z veseljem celega pregledal ;)

Sinhrono spreminjanje velikosti forme in komponent na njej

Objavljeno: 09.05.2008 08:32:14
Napisal/-a Lenny
Ravno obratno. Če bi delalo iskanje, bi pregledal samo nekaj zadetkov, sedaj moraš pa vse.

Sinhrono spreminjanje velikosti forme in komponent na njej

Objavljeno: 10.05.2008 12:24:47
Napisal/-a mayor
Na formi imam TImage pa me zanima ali lahko kako na podlagi ločljivosti naredim,
da bi TImage bil toliko dolg da prekrije desne robove forme?

Sinhrono spreminjanje velikosti forme in komponent na njej

Objavljeno: 10.05.2008 18:17:37
Napisal/-a Lenny
TImage ima propertije za velikost pa jih nastavi tako kot ti ustreza. Slika v TImiđu pa je lahko na stretch da bo velikost prava