Sinhrono spreminjanje velikosti forme in komponent na njej

Vse o grafiki, canvasu, directdraw, itd.
Fortuna
Prispevkov: 1097
Pridružen: 26.06.2004 09:59:52

Sinhrono spreminjanje velikosti forme in komponent na njej

Odgovor Napisal/-a Fortuna » 05.04.2005 17:53:56

Še nekaj v razmislek. Zakaj si ljudje (vključno z mano) kupujejo velike monitorje z visoko resolucijo? A zato, ker bi bili slepi in bi slabo videli ali zato, da bodo lahko imeli "več stvari hkrati" na enkranu? Menim da zaradi slednjega. Če si kupim večji monitor (npr. 20" lcd-ja ki podpira resolucijo 1600x1200) nikakor ne želim da bi programi ki jih uporabljam imeli sedaj "povečane" ikone in fonte, pač pa želim normalno velikost s tem da lahko imam sedaj večji delovni prostor.
Ali z drugimi besedami. Kot je že nekdo pred menoj povedal imajo praviloma uporabniški vmesniki 2 dela. Enega "fiksnega" ki se ne spreminja z velikostjo in enega "prilagodljivega" (tistega "glavnega") ki se povečuje/pomanjšuje glede na velikost okna. "Sinhrono" spreminjanje velikosti komponent se meni osebno zdi zelo čudno in si nebi želel uporabljati programa s takšno "funkcionalnostjo".

Seveda pa je to moje osebno mnenje.

matej
Kakor kdo. Programerji verjetno res.
Starejše računovodnkinje in in tisti, ki cel dan vnašajo računovodske podatke, bolj ali manj na isto ekransko formo,
pa optirajo to, da jih ne boli glava zaradi malih črk.
Zadnjič spremenil Fortuna, dne 05.04.2005 17:57:03, skupaj popravljeno 1 krat.

fatG
Prispevkov: 494
Pridružen: 22.05.2001 23:14:08

Sinhrono spreminjanje velikosti forme in komponent na njej

Odgovor Napisal/-a fatG » 06.04.2005 00:30:09

mislim, da moras pri programiranju enega programa misliti prej na vse ostale stvari, kot dinamicno povecavo. Še skini so prej
you're never too fat to do it

mayor
Prispevkov: 292
Pridružen: 22.04.2008 19:55:10

Sinhrono spreminjanje velikosti forme in komponent na njej

Odgovor Napisal/-a mayor » 08.05.2008 20:28:58

Pozdravljeni!

Zgoraj navedena koda je super.

Na formi imam TImage TLabel in DBEdit.

Ali lahko to kodo priredim tako, da bi v celoti na podlagi ločljivosti (800x600) prikazalo celotno sliko (TImage), Tlabel in DBEdit?

Lp

mayor
Prispevkov: 292
Pridružen: 22.04.2008 19:55:10

Sinhrono spreminjanje velikosti forme in komponent na njej

Odgovor Napisal/-a mayor » 08.05.2008 20:39:20

ups se opravičujem, sem imel komponente na panelu in ne na formi.

hvala za sodelovanje :D

mayor
Prispevkov: 292
Pridružen: 22.04.2008 19:55:10

Sinhrono spreminjanje velikosti forme in komponent na njej

Odgovor Napisal/-a mayor » 08.05.2008 20:52:53

je pa neki res kar me matra.

na formi mam Label1 na katerega vpišem text.
Primer: BLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLABLA

Kako bi na podlagi ločljivosti zaslona naredil, da mi strne v več vrsticah:
BLABLABLABLABLABLABLABLA
BLABLABLABLABLABLABLABLA
BLABLABLABLABLABLABLABLA


Na takšen način kot so spletne strani na netu.

?

Lp

Lenny
Prispevkov: 500
Pridružen: 18.12.2003 09:55:16

Sinhrono spreminjanje velikosti forme in komponent na njej

Odgovor Napisal/-a Lenny » 08.05.2008 22:51:01

BLABLA....
Če bi bilo tu še kaj presledkov bi lahko nastavil TLabel propertije WordWrap na True in AutoSize na False. Ob resajzanju labele pa bi na novo poravnalo.

mayor lepo da boš preletel cel forum od začetka

mayor
Prispevkov: 292
Pridružen: 22.04.2008 19:55:10

Sinhrono spreminjanje velikosti forme in komponent na njej

Odgovor Napisal/-a mayor » 09.05.2008 07:53:14

hvala za sodelovanje! :)

P.S: če bi bil tale forum omogočal boljše iskanje, bi ga z veseljem celega pregledal ;)

Lenny
Prispevkov: 500
Pridružen: 18.12.2003 09:55:16

Sinhrono spreminjanje velikosti forme in komponent na njej

Odgovor Napisal/-a Lenny » 09.05.2008 08:32:14

Ravno obratno. Če bi delalo iskanje, bi pregledal samo nekaj zadetkov, sedaj moraš pa vse.

mayor
Prispevkov: 292
Pridružen: 22.04.2008 19:55:10

Sinhrono spreminjanje velikosti forme in komponent na njej

Odgovor Napisal/-a mayor » 10.05.2008 12:24:47

Na formi imam TImage pa me zanima ali lahko kako na podlagi ločljivosti naredim,
da bi TImage bil toliko dolg da prekrije desne robove forme?

Lenny
Prispevkov: 500
Pridružen: 18.12.2003 09:55:16

Sinhrono spreminjanje velikosti forme in komponent na njej

Odgovor Napisal/-a Lenny » 10.05.2008 18:17:37

TImage ima propertije za velikost pa jih nastavi tako kot ti ustreza. Slika v TImiđu pa je lahko na stretch da bo velikost prava

Odgovori