Premik grafičnik objektov naenkrat

Vse o grafiki, canvasu, directdraw, itd.
Odgovori
urosv
Prispevkov: 37
Pridružen: 07.08.2002 15:21:48

Premik grafičnik objektov naenkrat

Odgovor Napisal/-a urosv » 07.05.2008 12:37:31

Mogoče bi kdo znal pomagati na tole težavo :

Na formi imam center pozicijo okoli nje pa 6 pozicij na katerih so majhne slikice do 10, recimo v okrogu okoli centra. Sedaj bi rad ob eventu vseh teh 6 pozicij animirano premaknil na sredinsko pozicijo, kot recimo pri pokru ko se vsi žetoni premaknejo v sredinski pot, iz igralčevih pozicij. Ima kdo kakšne izkušnje s tem...?

G16
Prispevkov: 462
Pridružen: 11.02.2005 21:54:48

Premik grafičnik objektov naenkrat

Odgovor Napisal/-a G16 » 07.05.2008 12:54:15

Prvo napiši funkcijo, da ti izračuna kot od točke do točke sredine, potem pa ta kot vstavi v funkcijo, ki ti da novo točko iz začetne točke, razdalje in kota. Tako lahko "animirano" premikaš katerikoli element.
Napisal G16 (nekdanji G11,G14,G15°) Uporabljam: Delphi7 Ent.
http://delphi4u.awardspace.com/
Čas teče naprej...

Odgovori