RemObjects

Vse kar vas zanima glede komponent.
Odgovori
Incredible
Prispevkov: 3
Pridružen: 10.06.2005 11:54:16

RemObjects

Odgovor Napisal/-a Incredible » 10.06.2005 11:58:17

Ali kdo uporablja RemObjects komponente? Kako se obnesejo?
Hvala

aoven
Prispevkov: 2338
Pridružen: 27.06.2001 23:56:07

RemObjects

Odgovor Napisal/-a aoven » 10.06.2005 12:06:28

Me, me, me! :)

Po mojem mnenju je to daleč najbolj napreden remoting framework za splošno rabo trenutno v obstoju, vsaj na Win32 platformi. Podpirajo sicer tudi .NET in v bližnji prihodnosti Javo, vendar tam ne poznam kvalitete konkurenčnih rešitev.

Aleksander

Incredible
Prispevkov: 3
Pridružen: 10.06.2005 11:54:16

RemObjects

Odgovor Napisal/-a Incredible » 10.06.2005 12:11:01

Če prav razumem, kar sem prebral na njihovi spletni strani - je eden izmed njihovih namenov to, da imaš razrede, funkcije... na strežniku in jih potem samo kličeč z uporabniškega vmesnika. V bistvu bi prišlo prav pri razčlenjevanju logike programa - recimo pri več nivojski arhitkturi?
Kako se pa to obnese v resnici - deluje hitro?

aoven
Prispevkov: 2338
Pridružen: 27.06.2001 23:56:07

RemObjects

Odgovor Napisal/-a aoven » 10.06.2005 12:22:07

Ja, saj temu so namenjeni - večnivojskim aplikacijam.

Kar se hitrosti tiče lahko rečem, da delajo skoraj tako hitro, kot želiš. Podpirajo tcp/http/udp/pipe/winmsg protokole z različnimi sporočilnimi formati (binary/soap/post). Implementacija protokolov je lahko Indy, BPDX ali WinInet, z malce truda pa lahko spišeš tudi svojo implementacijo, če bi rad uporabil kakšno drugo knjižnico. Če se ne motim, je ena od 3rd-party knjižnic Synapse.
Kompresija je built in, prav tako osnovna enkripcija, za kaj resnejšega pa lahko uporabiš StreamSec ali SecureBlackBox, ki imata add-on komponente za advanced security (SSL/TLS).

V glavnem, zadeva lahko dela zelo hitro. Precej je pa odvisno od tega, kaj počneš.

Aleksander

Incredible
Prispevkov: 3
Pridružen: 10.06.2005 11:54:16

RemObjects

Odgovor Napisal/-a Incredible » 10.06.2005 12:59:15

Hvala za informacije.

zippo
Prispevkov: 264
Pridružen: 14.07.2002 12:11:29

Re: RemObjects

Odgovor Napisal/-a zippo » 19.01.2011 09:44:37

Se da preko RemObjects pranašati tudi TDatSet..? Če bi npr. na odjemalcu rad naredil en pregled iz strežnikovega DB, kako to narediti ?

Odgovori