Duplicate frame in reporting

Vse kar vas zanima glede komponent.
Odgovori
bostjankr
Prispevkov: 1
Pridružen: 23.06.2014 10:44:06

Duplicate frame in reporting

Odgovor Napisal/-a bostjankr » 23.06.2014 11:30:20

Pozdravljeni!

Sem nov na forumu. Sicer sem že malo brskal vendar nisem našel nič kar bi mi ustrezalo.

Imam naslednji problem. Ker delam program za izvajanje testov. Na koncu ko bodo vsa polja (CheckBoxi EditBoxi in RadioButton) izpolnjeni, da bi lahko naredil report in ga iztiskal.

Zanima me kako je možno med MainFormom (kateri ima dodeljen Frame1) in ReportingFormom narediti duplikat Frame1 da bi ga lahko iztiskal (torej že izpolnjen del). Hkrati se bi moralo izpisati tudi ime in priimek katerega učenec vnese že ob zagonu testa, in dosežen rezultat.

Ostalo že imam narejeno bega me samo ta opcija kako iztiskati report. Imate kakšne predloge.

Seveda v Reportu učenec ne bo videl Frame1 da ga potem več ne bo moral spreminjati.

Potem sem razmišljal v smeri ali da se to naredi kot samo iztisk in se pretvori v PDF preko CutePDF programa ali da že sam program pretvori v PDF.

Upam da sem koliko toliko razumljivo napisal.

Lep pozdrav

odisej
Prispevkov: 1363
Pridružen: 09.05.2003 12:58:10

Re: Duplicate frame in reporting

Odgovor Napisal/-a odisej » 24.06.2014 08:00:59

Žal nisi. Če ugibam, želiš rezultat natisniti v pdf. Ena opcija je res kakšen "pdf printer", ti pa potem izpis "narišeš" na TPrinter.Canvas. Poglej si malo. Druga možnost je, da uporabiš kakšen report generator. Sej sploh ne vem, kaj imajo te dni že v Delphi vključeno, mogoče FastReport. Žal ne vem, kako točno se z njim dela. Druga možnost je direktno narediti pdf. Tudi za to obstajajo komponente. Lahko pa uporabiš moj TdsPrinter, zna tudi direkt narediti pdf, ne rabiš "pdf printerja" ali pa rišeš na metafile in potem metafile pretvoriš z mojim dsPdf, ki pa je free, razn razglednico pošlješ.

Odgovori