DOS --> MODE COM1--> device curently unavailable

Problemi s strojno opremo.
Odgovori
M.C
Prispevkov: 630
Pridružen: 24.02.2003 14:27:43

DOS --> MODE COM1--> device curently unavailable

Odgovor Napisal/-a M.C » 31.07.2006 15:45:47

1. če na COM1 priklopim printer, dela.
2. device settings in driver so popolnoma enaki kot na mašini zraven kjer pa stvar dela ok
3. mašina ima itak samo en COM priklop tako da tule ni pomote.


kakšna ideja zakaj unavailable ?
Order is heavens first rule. Therefore some must be better than the rest.

Fortuna
Prispevkov: 1097
Pridružen: 26.06.2004 09:59:52

DOS --> MODE COM1--> device curently unavailable

Odgovor Napisal/-a Fortuna » 31.07.2006 16:39:33

3. mašina ima itak samo en COM priklop tako da tule ni pomote.
Probi programsko še COM2.
Zadnjič spremenil Fortuna, dne 31.07.2006 16:39:59, skupaj popravljeno 1 krat.

M.C
Prispevkov: 630
Pridružen: 24.02.2003 14:27:43

DOS --> MODE COM1--> device curently unavailable

Odgovor Napisal/-a M.C » 31.07.2006 16:44:05

to sem tudi že probal t.j

MODE COM2

--> illegal device name com2

itak ker ga ni, to je pač logično.
Order is heavens first rule. Therefore some must be better than the rest.

CtomC
Prispevkov: 213
Pridružen: 09.08.2001 12:59:39

DOS --> MODE COM1--> device curently unavailable

Odgovor Napisal/-a CtomC » 31.07.2006 21:51:04

je tudi os isti? pa mama plošča?
lahko je kaj z kontrolerjem narobe, oz niso vsi drajverji za north bridge pravilno instalirani....

jaz bi pogledal če kakšen drug device na comu dela. tako da lahko eliminiraš problem z šoferji.

lp
tomaž

kepi
Prispevkov: 17
Pridružen: 10.07.2003 06:50:43

DOS --> MODE COM1--> device curently unavailable

Odgovor Napisal/-a kepi » 01.08.2006 08:24:31

Odinstaliraj driver od printerja, ali pa ga začasno prestavi na nek drug port in potem poizkusi

M.C
Prispevkov: 630
Pridružen: 24.02.2003 14:27:43

DOS --> MODE COM1--> device curently unavailable

Odgovor Napisal/-a M.C » 01.08.2006 18:38:51

ja to je bilo to, sem pa že sam pogruntal v čem je fora preden sem tule prebral, torej port od printerja sem prestavil na COM2. V glavnem: za MODE komando mi je moral nekdo povedat, prej mi je pa en program stalno 'crkoval' ker ni mogel programsko nastavit baud ratea, in niti mojstrrom ki so program napisali se ni sanjalo kaj se dogaja :)
Order is heavens first rule. Therefore some must be better than the rest.

Odgovori