Wirless Broadband Router

Problemi s strojno opremo.
bovi
Prispevkov: 134
Pridružen: 01.01.2005 22:48:07

Wirless Broadband Router

Odgovor Napisal/-a bovi » 11.06.2006 15:22:36

To brezžično čudo naj bi delalo brez kablov pa ne gre
in sicer je problem da pri brezžični povezavi pod zavihkom splošno
je dejavnost POSLANO 1258.... PREJETO 0
in ne gre na net ker je prejeto 0
povezava hitrost 11.0Mb/s
signal odličen
povezava je uspostavljena
na net pa ne gre

je imel že kdo tak problem in bi mi zaupal skrivnostno rešitev
lp bovi

Silver_War
Prispevkov: 664
Pridružen: 01.06.2004 14:50:41

Wirless Broadband Router

Odgovor Napisal/-a Silver_War » 11.06.2006 21:10:45

@Bovi, veliko lažje bi ti odgovorili, če bil malo bolj opisal tvoj problem, recimo, kako tvoj router dostopa do modema, potem kje ti napiše POSLANO 1258 ... PREJETO 0, statistika povezave brezžične povezave računalnika ali statistika routerja, itd.

Vendar ti pa lahko vseeno dam nekaj nasvetov. In sicer, prvo preveri ali imaš na raouterju omogočen DHCP (ta kientom, ki se poizkušajo povezati na router določa IP naslove), ker če se IP naslova od routerja in pa od računalnika ne ujemata (npr. 168.254.12.1 in 168.254.12.123, nikoli pa nesmeta biti ista), oz. če računalnik čaka na dodelitev IP naslova, bo računalnik vedno pošiljal pakete (zahteva po IP naslovu, zahteva po identifikaciji omrežja, itd.).

bovi
Prispevkov: 134
Pridružen: 01.01.2005 22:48:07

Wirless Broadband Router

Odgovor Napisal/-a bovi » 11.06.2006 22:55:06

ip je na pcju in ruterju usklajen in povezave delajo (drugi pcji povezani žično)
samo brezžična povezava ne dela.sem preveril ip je pravi in dns-ji tudi,
ko pa hočem videti brezžične povezave pa jih ni
če jo hočem ustvariti pa hoče neki SSID in v to polje lahko pišeš kar češ pa nič ne prime

če dvakrat klikneš na brez.žično pov.v opravilni vrstici se pokažejo podatki pod zavihkom splošno
povezava je uspostavljene
omrežje ime
trajanje povezave
hitrost
moč signala

in pa malo nižje

dejavnost
Poslani paketi 2587...
Prejeti paketi 0

tam je tudi gumb za ogled brezžičnih omrežij

pokaže pa se okno v katerem piše
Winbows ne more konfigurirati te brezžične povezave ...
in hoče nek zero konfigurator

imam pa JAHT WIRLESS kartico in ruter

Silver_War
Prispevkov: 664
Pridružen: 01.06.2004 14:50:41

Wirless Broadband Router

Odgovor Napisal/-a Silver_War » 12.06.2006 11:35:58

Žal ti kaj več nemorem pomagat, saj nimam izkušenj z nastavljanjem routerjev. Tisto, kar sem ti pa v prejšnjem postu napisal so pa najbolj pogosti vzroki za nedelovanje tako žičnih kakor brezžičnih pvezav.

Huligan
Prispevkov: 475
Pridružen: 19.11.2001 10:02:31

Wirless Broadband Router

Odgovor Napisal/-a Huligan » 12.06.2006 14:47:20

Pa si probal pogledat omrezno sosescino? In pingat katerega od ostalih racunalnikov v mrezi, ter gateway in DNS serverje?

Miha-R
Prispevkov: 2153
Pridružen: 14.05.2001 21:29:53

Wirless Broadband Router

Odgovor Napisal/-a Miha-R » 12.06.2006 14:53:18

ko pa hočem videti brezžične povezave pa jih ni
če jo hočem ustvariti pa hoče neki SSID in v to polje lahko pišeš kar češ pa nič ne prime
Preberi, kaj SSID sploh je, potem poglej v navodila, kako nastaviš SSID tvojemu usmerjevalniku. Nato moraš v klienta vpisati isti SSID kot ga ima usmerjevalnik.
Vedno sem želel napisati prav tak odgovor.

bovi
Prispevkov: 134
Pridružen: 01.01.2005 22:48:07

Wirless Broadband Router

Odgovor Napisal/-a bovi » 13.06.2006 07:35:37

Zadeva deluje
v ruterju je treba nastavit
General settings-
Wireless settings-
Basic settings-
Mode:ad-hoc
če ni nastavljen na ad-hoc ne dela
lp bovi

Uporabniški avatar
krho
Prispevkov: 709
Pridružen: 11.01.2003 23:02:56

Wirless Broadband Router

Odgovor Napisal/-a krho » 13.06.2006 08:44:29

ad-hoc?! To je peer-peer povezava.
Pa zakaj se mi dozdeva, da ima bovi vse svoje datoteke na razpolago vsem, ki najdejo njegovo omrežje :roll:
Uredite zbirko filmov, tv serij in iger - http://xcollect.sf.net
Zamenjate leglo virusov s preprostim in naprednim odjemalcem elektronske pošte. - http://www.simail.si

bovi
Prispevkov: 134
Pridružen: 01.01.2005 22:48:07

Wirless Broadband Router

Odgovor Napisal/-a bovi » 12.11.2006 11:50:30

ta odgovor sem pa spregledal
je pa tvoja domneva točna imam ta problem v eni firmi kjer imalo skupen ruter za internet in se vidijo kar tri
delovne skupine in se lahko brska povsot
imaš mogoče kak predlog ali rešitev bom zelo hvaležen

pa brez zamere ker toliko ćasa nisem prebral tvojega odgovora
smo se bl z motorji ukvarjal k je blo toplo zdej je pa mraz pa bo spet pc na vrsti.

lp bovi

Uporabniški avatar
krho
Prispevkov: 709
Pridružen: 11.01.2003 23:02:56

Wirless Broadband Router

Odgovor Napisal/-a krho » 12.11.2006 12:36:38

v omrežju nastavi enkripcijo WPA2-PSK
+ če imaš možnost filtriraj MAC naslove za brezžični dostop.
Uredite zbirko filmov, tv serij in iger - http://xcollect.sf.net
Zamenjate leglo virusov s preprostim in naprednim odjemalcem elektronske pošte. - http://www.simail.si

Odgovori