Router DrayTek Vigor

Problemi s strojno opremo.
Spirit
Prispevkov: 16
Pridružen: 05.06.2005 13:04:52

Router DrayTek Vigor

Odgovor Napisal/-a Spirit » 06.11.2005 20:19:26

Nč konkretnga nism najdu v muli. DL + UP limit in pa Max Sources/file + Connection Limit (Max Connections). To je pa tud vse.

Uporabniški avatar
Runner
Prispevkov: 1079
Pridružen: 03.02.2005 12:05:25

Router DrayTek Vigor

Odgovor Napisal/-a Runner » 06.11.2005 20:31:54

Nč konkretnga nism najdu v muli. DL + UP limit in pa Max Sources/file + Connection Limit (Max Connections). To je pa tud vse.
Ja kaj pa še hočeš, saj ti vse lepo piše. Max Sources/file pomeni to koliko connectionov za eno datoteko (ker na vsak source se mula proba skonektat) dovoliš, Connection Limit(Max Connections) pa ne bi mogel bit bolj pomenljiv "property". Določa maksimalno število povezav ki jih mula lahko vzpostavi.

In zakaj se sesuva? Jaz predvidevam da zato ker vsak connection v routing tabeli rabi svoj zapis. Ergo več ko jih je več pomnilnika skuriš in bolj obremenjen je CPU. Enkrat se potem pač zadeva vsuje. No meni D-link za 30.000 tisoč super deluje.
Zadnjič spremenil Runner, dne 06.11.2005 20:32:30, skupaj popravljeno 1 krat.

Spirit
Prispevkov: 16
Pridružen: 05.06.2005 13:04:52

Router DrayTek Vigor

Odgovor Napisal/-a Spirit » 06.11.2005 21:16:54

Ergo več ko jih je več pomnilnika skuriš in bolj obremenjen je CPU. Enkrat se potem pač zadeva vsuje. No meni D-link za 30.000 tisoč super deluje.
Aha. Thanx!
Smem vprašat na kolk imaš nastavlen Max Sources/file & Connection Limit??

Uporabniški avatar
Runner
Prispevkov: 1079
Pridružen: 03.02.2005 12:05:25

Router DrayTek Vigor

Odgovor Napisal/-a Runner » 06.11.2005 21:38:03

Zdaj laufam amule (klon emule za linux in mac) na svojem serverju (debian) kot deamon in ker ta dovoli max. 1000 connections, imam pač toliko le teh in 300 sources/file.

Dokler pa mi je zadeva tekla na windows mašini sem imel tudi 5000 max. connections, ter 1000 sources/file.

Spirit
Prispevkov: 16
Pridružen: 05.06.2005 13:04:52

Router DrayTek Vigor

Odgovor Napisal/-a Spirit » 06.11.2005 21:48:19

Jst sm mu privzeto Max sources/file na 400, Max connections pa na 800. To je v primerjavi s tvojo predhodno konfiguracijo še vedno malo?
Zdj sm zmanšu na 300/500.

Uporabniški avatar
Lipe
Prispevkov: 232
Pridružen: 12.10.2005 11:31:25
Kraj: Kranj

Router DrayTek Vigor

Odgovor Napisal/-a Lipe » 08.11.2005 01:14:31

Uglavnem, ko sem takrat spraseval so mi svetoval LinkSys-ov router. Tako, da sedaj imam enega ogledanega potem bomo pa vidl
blspider, pazi! Če imaš slučajno ogledan Linksysov router WRT54G, se varuj verzije 5! Prejšnje verzije, npr. 3.x in tudi 4 so na raznih forumih zelo hvaljene, za v5 pa je na netu vedno več opozoril v stilu "Buyer Beware: Do Not Buy WRT54G v5". Sam imam smolo in sem ga nabavil, zdaj je pa katastrofa. Preveri tule in tule. Sorry za OT.

Lipe
Nič ni nič, pa tudi nekaj ni bogve kaj.

blspider
Prispevkov: 562
Pridružen: 13.01.2002 15:18:31

Router DrayTek Vigor

Odgovor Napisal/-a blspider » 08.11.2005 05:48:02

Hvala za opozorilo :) Sicer bom pa nabavil enega cist navadnega. Pa se to na kable. Za brezzicne nisem kej prevec zainteresiran ker bi rad imel dober signal po celi bajti pa se une hitrosti so bolj tako tako (sicer je (se zmi zdi) g standard ze precej bolje) ampak vcasih ko kaj kopiram med racunalniki se mi zdi ze 100mbit pocasna kot polz :)

Lp, Rok

Spirit
Prispevkov: 16
Pridružen: 05.06.2005 13:04:52

Router DrayTek Vigor

Odgovor Napisal/-a Spirit » 24.11.2005 12:52:56

Rešil problem! Vzrok za neljube težave ni tičal v softwareu (natančneje v p2p klientih), pač pa v ''Sagemovih jajcih'' - modemu (kljub posodobljenemu firmwareu). Moram priznat, da je nakup še kako upravičen (gledano iz mojega vidika), saj mi kljub polno obremenjeni liniji in dodatno povečanim že omenjenih parametrov v emuli, ni uspel routerja niti enkrat spravit na kolena, kaj šele da bi zmrznil! Kar mi pove, da gre za močno in vzdržljivo napravo.

Roman
Prispevkov: 123
Pridružen: 15.10.2001 15:28:09

Router DrayTek Vigor

Odgovor Napisal/-a Roman » 13.08.2008 22:41:26

Ali mi lahko kdo pomaga? Sem novopečeni lastnik brezžične povezave (D-Link DWL-G122). Zadeva sicer deluje brezhibno, če sem prijavljen z administratorskimi pravicami. Pri uporabniku z omejenimi pravicami pa ne deluje. Pravzaprav brezžičnega omrežja sploh ne zazna.
Zadnjič spremenil Roman, dne 13.08.2008 22:42:49, skupaj popravljeno 1 krat.

Roman
Prispevkov: 123
Pridružen: 15.10.2001 15:28:09

Router DrayTek Vigor

Odgovor Napisal/-a Roman » 14.08.2008 07:38:12

Pozabil sem napisati, da uporabljam Windows XP home.

Odgovori