Router DrayTek Vigor

Problemi s strojno opremo.
Spirit
Prispevkov: 16
Pridružen: 05.06.2005 13:04:52

Router DrayTek Vigor

Odgovor Napisal/-a Spirit » 06.11.2005 14:53:38

Pozna kdo routerje DrayTek Vigor???
Namreč imam problem; prekinja mi LAN povezavo in posledično temu tudi internetno povezavo.... :(
Modem je Sagem (iz zadnje Telekomove akcije), firmware posodobljen.

blspider
Prispevkov: 562
Pridružen: 13.01.2002 15:18:31

Router DrayTek Vigor

Odgovor Napisal/-a blspider » 06.11.2005 15:26:25

Isto se mi dogaja na LevelOne routerju, ampak samo takrat, ko imam preveč (naenkrat vzpostavljenih) P2P povezav :D. Bojda ima prešvoh procesor. Ali je pri teb tudi tak problem? Rešitev: boljši router.

Lp, Rok

Spirit
Prispevkov: 16
Pridružen: 05.06.2005 13:04:52

Router DrayTek Vigor

Odgovor Napisal/-a Spirit » 06.11.2005 16:05:21

Pred samim nakupom sm prodajalca povprašu po procesorju (zaradi mule), pa mi je zagotovil da je dovolj močn, ker podpira do 32 VPNjev. Če pa sem priklopljen direktno na modem pa nimam nikakeršnih problemov whatsoever. Za ta denar (cena = 44k) zahtevam & pričakujem nemoteno delovanje 24h/dan.
Kaj pa firmware??

kuskus
Prispevkov: 277
Pridružen: 08.12.2002 17:27:44

Router DrayTek Vigor

Odgovor Napisal/-a kuskus » 06.11.2005 19:10:35

Erm, ne vem no - čisto mogoče je, da so v teh 4 letih kaj posodobili zadevo.

Ampak pred 4 leti, ko sem nabavil 2 Vigorja (tista modra, z dodanim ISDN adapterjem za bekap),
sta znala vzpostaviti največ 4 VPN povezave (pa še to bolj med sabo, če si hotel da stvar res dela).

LP,
:kuskus

matej
Prispevkov: 1837
Pridružen: 03.01.2002 20:40:38

Router DrayTek Vigor

Odgovor Napisal/-a matej » 06.11.2005 19:21:15

Ampak pred 4 leti, ko sem nabavil 2 Vigorja (tista modra, z dodanim ISDN adapterjem za bekap),
sta znala vzpostaviti največ 4 VPN povezave (pa še to bolj med sabo, če si hotel da stvar res dela).
Čisto malo off topic. Ampak routerjem za 50 čukov jaz nebi "zaupal" VPN povezave. Sem svojčas precej delal s tem in sem imel slabe izkušnje s čisto vsemi routerji nizkega razreda (tudi Ciscoti) ker so zelo nestabilno delovali (prekinjanje povezave, blokiranje). Škatlice za nekaj čukov so namenjene home uporabi (kjer je najbolj pomembna cena in ne zanseljivost), resni routerji (cisco oz. primerjivlji) so za nekaj 100K. Mislim da to, da dobiš "zanesljivo" zadevo za nekaj čukov, bolj naključje kot pa pravilo.

Jaz "strankam" za nizkoproračunske VPN povezave priporočam linux (ali kaj "podobnega") - ker lahko stvar zelo stabilno deluje, za resne stvari pa tako ali tako Cisco (skorajda) nima konkurence. Ampak pri resnih ciscotih so zneski lahko precej visoki, pa še mojstra potrebuješ da ti stvari dobro pokonfigurira.

Matej

Spirit
Prispevkov: 16
Pridružen: 05.06.2005 13:04:52

Router DrayTek Vigor

Odgovor Napisal/-a Spirit » 06.11.2005 19:35:15

VPN trenutno ni aktivn, edin kr je še ta drug comp. prkloplen v mrežo. P2P lavfa samo na enem compu.

blspider
Prispevkov: 562
Pridružen: 13.01.2002 15:18:31

Router DrayTek Vigor

Odgovor Napisal/-a blspider » 06.11.2005 19:44:10

Jah očitno bo res nekaj na tem številu povezav (tudi meni dela lepo, ko sem direktno na modemu). Firmware sem updatov ampak ni bilo nic bolje. Uglavnem, ko sem takrat spraseval so mi svetoval LinkSys-ov router. Tako, da sedaj imam enega ogledanega potem bomo pa vidl :)

Spirit
Prispevkov: 16
Pridružen: 05.06.2005 13:04:52

Router DrayTek Vigor

Odgovor Napisal/-a Spirit » 06.11.2005 19:57:57

Števila povezav se pa ne da omejit, ali pač?? :o

blspider
Prispevkov: 562
Pridružen: 13.01.2002 15:18:31

Router DrayTek Vigor

Odgovor Napisal/-a blspider » 06.11.2005 20:01:47

V muli? Verjetno se da. Ze dolgo nisem mel zalaufane. Tudi sam sem nekaj ekspiremintiral z tem (BitComet) ampak se je na cajte še zmeraj sesuvalo. Pa manjše število povezav ponavadi tudi pomeni manjšo hitrost :(

Spirit
Prispevkov: 16
Pridružen: 05.06.2005 13:04:52

Router DrayTek Vigor

Odgovor Napisal/-a Spirit » 06.11.2005 20:04:25

Uglavnem, ko sem takrat spraseval so mi svetoval LinkSys-ov router.

Sem prebrau tvoj takratn post. Popolnoma isti simptomi & protiukrepi, z razliko modela routerja.

Odgovori