Iscem escape sekvenco blagajniskega predala

Problemi s strojno opremo.
SimonG
Prispevkov: 84
Pridružen: 12.08.2002 01:04:31

Iscem escape sekvenco blagajniskega predala

Odgovor Napisal/-a SimonG » 24.11.2003 11:28:42

Pozdravljeni !
Potrebujem escape sekvenco za Epson tm 210 Pa ki poslje signal na prikljucek kabla za blagajniski predal.

hvala vnaprej in lep pozdrav...
simon

STone
Prispevkov: 168
Pridružen: 11.12.2001 14:30:47

Iscem escape sekvenco blagajniskega predala

Odgovor Napisal/-a STone » 24.11.2003 12:23:47

Oblika escape sekvence je : ESC p m t1 t2, kjer m pomeni pin na kablu na katerega je predal priklopljen, t1 in t2 pa trajanje impulza. Več podatkov dobiš na internetu. Link za manual je tukaj.

LP, STone

SimonG
Prispevkov: 84
Pridružen: 12.08.2002 01:04:31

Iscem escape sekvenco blagajniskega predala

Odgovor Napisal/-a SimonG » 24.11.2003 12:51:03

hvala za link !!!
Ali lahko se vprasam ce gre ta 'niz' poslati na tiskalnik z delhijevim ukazom WRITE ?
nisem namrec nek profi programer v delphiju...
uporabil sem
AssignPrn(IzhodnaDatoteka)
Rewrite(IzhodnaDatoteka)
Write(IzhodnaDatoteka,StrPas(#niz)
CloseFile(.....)

problem imam v definiranju gornjega #niz .

vsak namig je dobrodosel

hvala

Simon

STone
Prispevkov: 168
Pridružen: 11.12.2001 14:30:47

Iscem escape sekvenco blagajniskega predala

Odgovor Napisal/-a STone » 24.11.2003 14:34:33

Kakšen problem pa?

SimonG
Prispevkov: 84
Pridružen: 12.08.2002 01:04:31

Iscem escape sekvenco blagajniskega predala

Odgovor Napisal/-a SimonG » 24.11.2003 15:09:01

Pozdravljen !

ne vem ce sem napisal pravilno :

Write(IzpDatoteka,StrPas(#27)+StrPas(#70)+StrPas(0)+StrPas(200));

ce je 27 esc, 70=p 0=pin predala in 200 cas pulza

upam da razumes.

simon

p.s. Ko berem knjigo Pascal-a nas je skupaj pet, ampak bo boljse...

STone
Prispevkov: 168
Pridružen: 11.12.2001 14:30:47

Iscem escape sekvenco blagajniskega predala

Odgovor Napisal/-a STone » 25.11.2003 07:40:51

Ja, pravilno si napisal.

SimonG
Prispevkov: 84
Pridružen: 12.08.2002 01:04:31

Iscem escape sekvenco blagajniskega predala

Odgovor Napisal/-a SimonG » 25.11.2003 08:05:15

Najlepsa Hvala

Simon

M.C
Prispevkov: 630
Pridružen: 24.02.2003 14:27:43

Iscem escape sekvenco blagajniskega predala

Odgovor Napisal/-a M.C » 10.10.2007 07:06:20

za ncr 7197


Generate Pulse to Open Cash Drawer
ASCII: ESC p n p1 p2
Hexadecimal: 1B 70 n p1 p2
Decimal: 27 112 n p1 p2
Value of n : 0, 48 = Drawer 1
1, 49 = Drawer 2
Value of p1: 0 - 255
Value of p2: 0 - 255
Sends a pulse to open the cash drawer.
Formulas:
The value for either p1 or p2 is the hexadecimal number multiplied by 2 msec to equal the
total time.
1. On time = p1 x 2 msec
2. Off time = p2 x 2 msec
Example:
MSComm1.Output = Chr$(&H1B) & Chr$(&H70) & Chr$(n) & Chr$(n)
Related Information:
The off-time is the delay before the printer performs the next operation.
Refer to cash drawer specifications for required on and off times.
kaj naj počnem z:
Value of n : 0, 48 = Drawer 1
1, 49 = Drawer 2
tole se je v example kar izgubilo, ali pa nečesa ne vidim ?
Order is heavens first rule. Therefore some must be better than the rest.

romano
Prispevkov: 126
Pridružen: 25.06.2005 15:13:29

Iscem escape sekvenco blagajniskega predala

Odgovor Napisal/-a romano » 15.10.2007 09:27:47

za ncr 7197


Generate Pulse to Open Cash Drawer
ASCII: ESC p n p1 p2
Hexadecimal: 1B 70 n p1 p2
Decimal: 27 112 n p1 p2
Value of n : 0, 48 = Drawer 1
1, 49 = Drawer 2
Value of p1: 0 - 255
Value of p2: 0 - 255
Sends a pulse to open the cash drawer.
Formulas:
The value for either p1 or p2 is the hexadecimal number multiplied by 2 msec to equal the
total time.
1. On time = p1 x 2 msec
2. Off time = p2 x 2 msec
Example:
MSComm1.Output = Chr$(&H1B) & Chr$(&H70) & Chr$(n) & Chr$(n)
Related Information:
The off-time is the delay before the printer performs the next operation.
Refer to cash drawer specifications for required on and off times.

kaj naj počnem z:
Value of n : 0, 48 = Drawer 1
1, 49 = Drawer 2
tole se je v example kar izgubilo, ali pa nečesa ne vidim ?
Primer je po moje napačen vsaj glede na navodilo:

npr. MSComm1.Output = Chr$(&H1B) & Chr$(&H70) & Chr$(0) & Chr$(10) & Chr$(10)

n parameter bi moral biti samo enkrat (kateri tiskalnik), drugače pomeni, da je 'n' lahko 0 ali 48 (48 je pa alfanumeričen znak za '0'), potem pa še parametra p1 in p2, ki jih boš verjetno moral sprobati - jaz bi probal z 10, 10.

M.C
Prispevkov: 630
Pridružen: 24.02.2003 14:27:43

Iscem escape sekvenco blagajniskega predala

Odgovor Napisal/-a M.C » 22.10.2007 13:08:25

našel sem eno esc sequenco, ki celo dela (odpira predal) ampak samo če nimam omenjenega printerja v winsih naštimanega na ta port.
Če ga imam dobim --> setupcomm function failed(win error code: 1)

zadevo poskušam s komponentami od d.Černila, write prn tudi ne dela, ne odpre predala ampak nekaj natisne.

Kakšna ideja ?
Order is heavens first rule. Therefore some must be better than the rest.

Odgovori