mapiranje diska v subnetu

Problemi s strojno opremo.
matej
Prispevkov: 1837
Pridružen: 03.01.2002 20:40:38

mapiranje diska v subnetu

Odgovor Napisal/-a matej » 05.05.2009 12:21:03

Ah. Mora imeti nek "zunanji" IP. lahko ga tudi dobi dinamično samo nekega ime.. IP boš moral vedet če boš hotel vzpostaviti routanje.
Če pravilno sedaj razumem tvojo "konfiguracijo" najverjetneje vse kar potrebuješ da na računalniku 1 (ta ki je v omrežju 1 in ima default routo na 192.168.1.254 - torej tisti router ki gre "ven") dodaš statično routo. Nekako v stilu:
route add 192.168.0.0 mask 255.255.255.0 192.168.1.x
pri čemer je zadnji IP zunaji ip tvojega drugega routerja2. na ta način boš računalniku 1 povedal da je omrežje 192.168.0.1 za tvojim routerjem 2 in ne nekje na internetu. potem se bosta tudi računalnik1 in računalnik2 lahko pingala.

[Mr_x]
Prispevkov: 678
Pridružen: 12.06.2001 15:12:58

mapiranje diska v subnetu

Odgovor Napisal/-a [Mr_x] » 05.05.2009 12:38:53

ja zdej pa ne štekam :)
potrebuješ da na računalniku 1 (ta ki je v omrežju 1 in ima default routo na 192.168.1.254 - torej tisti router ki gre "ven" dodaš statično routo. Nekako v stilu:
route add 192.168.0.0 mask 255.255.255.0 192.168.1.x
kam to vpišem v compu 1 ?

al mislš, da vpišem to v ruter2 ? pod fiksni IP ...
Zadnjič spremenil [Mr_x], dne 05.05.2009 12:40:42, skupaj popravljeno 1 krat.
www.domas.com

matej
Prispevkov: 1837
Pridružen: 03.01.2002 20:40:38

mapiranje diska v subnetu

Odgovor Napisal/-a matej » 05.05.2009 12:44:00

Routo boš dodal na compu. Torej command prompt pa tipkaš.. Po možnosti dodaš permanentno routo, da bo po restartu računalnika delovalo.

Veliko lažje bi bilo, če bi imela skico kako sta ta dva routerja zvezana, ter kakšni so zunanji in notranji ipd-ji posameznega routerja (ok. za notranje si napisal...)... zdaj malo tipamo po temi...

Matej

[Mr_x]
Prispevkov: 678
Pridružen: 12.06.2001 15:12:58

mapiranje diska v subnetu

Odgovor Napisal/-a [Mr_x] » 05.05.2009 12:57:35

ok, še nkol delu tko :)

route add 192.168.0.0 netmask 255.255.255.0 gw 192.168.1.254

a kot gw vpišem 192.168.1.254 ??

no sej zdej govorim na pamet ker moram fizično sprobat ... (popoldne)
Zadnjič spremenil [Mr_x], dne 05.05.2009 12:58:36, skupaj popravljeno 1 krat.
www.domas.com

[Mr_x]
Prispevkov: 678
Pridružen: 12.06.2001 15:12:58

mapiranje diska v subnetu

Odgovor Napisal/-a [Mr_x] » 05.05.2009 13:04:07

ja še to: Kaj potem vpišem v zunanji (fiksni) IP ruterja2 ?
www.domas.com

matej
Prispevkov: 1837
Pridružen: 03.01.2002 20:40:38

mapiranje diska v subnetu

Odgovor Napisal/-a matej » 05.05.2009 13:06:36

Zunanji - -fiksni IP routerja 2 bi moral biti nekaj iz maske 1. Torej recimo 192.168.1.1 in ta ip tudi uporabiš kot gw adresso boš vpisoval statično routo na compu 1. Tako boš kompjuterju 1 povedal da naj za masko 192.168.0.0 ne gre na default gateway ampak naj routa na router2.

Matej

[Mr_x]
Prispevkov: 678
Pridružen: 12.06.2001 15:12:58

mapiranje diska v subnetu

Odgovor Napisal/-a [Mr_x] » 05.05.2009 13:17:22

ok, hvala, morm sprobat :) poročam.
www.domas.com

[Mr_x]
Prispevkov: 678
Pridružen: 12.06.2001 15:12:58

mapiranje diska v subnetu

Odgovor Napisal/-a [Mr_x] » 05.05.2009 23:20:43

ja, pa nkukr mi tole ni ratal ...
rešu sm s finto C15()

ruter1 je v bistvu DSL modem od amisa. Poklical sem jih, da so zadevo "postavl, zresetiral" na modem only,
kable pa sem premetou na ruter2 + wlan ... in špila itak.

p.s.: Me pa vseen matra (ko bom meu več cajta) naštimat varianto 1

Matej: hvala še 1x za pomoč !
www.domas.com

Uporabniški avatar
krho
Prispevkov: 709
Pridružen: 11.01.2003 23:02:56

mapiranje diska v subnetu

Odgovor Napisal/-a krho » 06.05.2009 16:42:42

Kolk nekateri radi komplicirate.
Pusti tako kot je.
Uredite zbirko filmov, tv serij in iger - http://xcollect.sf.net
Zamenjate leglo virusov s preprostim in naprednim odjemalcem elektronske pošte. - http://www.simail.si

Odgovori