Indy - POST na HTTPS - ne odpre okna za izbiro certifikata

Vse kar se tiče programiranja za internet.
Odgovori
Primoz
Prispevkov: 285
Pridružen: 15.06.2001 08:52:14

Indy - POST na HTTPS - ne odpre okna za izbiro certifikata

Odgovor Napisal/-a Primoz » 08.12.2016 14:27:51

Pozdravljeni!

V aplikaciji z INDY komponento idHTTP pošljem XML datoteko na HTTPS naslov. Na mojem delovnem računalniku mi program ob pozivu POST pravilno odpre okno v katerem izberem certifikat s seznama nameščenih (za isti URL naslov imam več različnih certifikatov).

Program imam nameščen v skupni delovni mapi na strežniku, ki je dosegljiv mojemu in še enemu drugemu računalniku.

Problem pa se pojavi, ko ta isti program zaženem z drugega računalnika - tam pa se okno za izbiro certifikatov NE ODPRE in zato se XML datoteka seveda na odpošlje (ker avtentikacija ni uspela, ker ni mogla, ker ni bil izbran certifikat in zato tudi ne potrjena avtentikacija).

za delo s SSL uporabljam OpenSSL. V mapo kjer je EXE sta nameščeni knjižnici libeay32.dll in ssleay32.dll (obe 64bitni verziji). Na obeh delovnih postajah tečejo 64bitni Windowsi - na mojem Win8, na drugem Win7.

Zanimivo pa je, da če grem na tem "problematičnem" računalniku v brskalnik in direktno vpišem ta URL naslov, takrat pa se odpre okno za izbiro certifikatov.

Če namesto 64bitnih knjižnic namestim 32bitni, pa dobim na obeh računalnikih isto obvestilo : "Server Error: '' is not a valid date and time" - povsem ista napaka, kot če takrat, ko bi lahko izbral certifikat, tega ne storim in proces prekinem (torej ne opravim avtentikacije).

Ima kdo kakšno idejo kje tiči problem ?
LP.
Primož.

Odgovori