Mobilna spletna stran in mobilni uporabniki

Vse kar se tiče programiranja za internet.
Odgovori
AndrejMAndrejc
Prispevkov: 1
Pridružen: 26.08.2014 11:15:42

Mobilna spletna stran in mobilni uporabniki

Odgovor Napisal/-a AndrejMAndrejc » 26.08.2014 11:23:42

Vem, da se pogosto sprašujemo, ali se v Sloveniji že izplača delati resne mobilne strani, ki bodo potem v resnici delovale. Izvedeti moramo, kaj točno počnejo mobilni uporabniki in kako so različni od dekstop ali table uporabnikov. Zato smo v Red Orbitu smo tokrat pripravili zelo zanimivo infografiko o navadah obiskovalcev spletnih mest, do katerih dostopajo preko mobilnih telefonov, tablic, ali računalnikov.
Kako se vedejo obiskovalci na strani, kako različne naprave vplivajo na nakupe in še več boste izvedeli v naši infografiki.

Nekaj zanimivih dejstev:
Največ obiskovalci za dostop do spletnih strani uporabljajo računalnik, predvsem okoli 11. ure, medtem ko mobilne telefone in tablice največ uporabljajo v večernem času, okoli 21. ure.
Za nalaganje spletnega mesta uporabniki mobilnikov počakajo dlje (kar 8 sekund), kakor uporabniki za računalnikom (le 3 sekunde).
Na vseh napravah pa prevladujejo uporabniki stari med 25 in 34 let.

Infografike ne bom lepil tukaj noter, ker je velika in široka, najdete jo tukaj. Seveda pa bomo veseli vaših komentarjev in pogledov na razlike med uporabniki in vaše izkušnje.

gorazd_33
Prispevkov: 1
Pridružen: 08.10.2015 10:01:13

Re: Mobilna spletna stran in mobilni uporabniki

Odgovor Napisal/-a gorazd_33 » 08.10.2015 10:20:27

Resda je post star že eno leto, vendar se je v tem času kar veliko spremenilo glede uporabe pametnih telefonov in tablic za brskanje po spletu. Uporabnikov, ki po spletu brskajo prek mobilnika ali tablice je vedno več, vendar je Slovenija po uporabnikih bistveno za večjimi državami.
Več o mobilnih uporabnikih na spletu v Sloveniji in večjih evropskih državah, si lahko preberete tukaj: http://www.optimizacija-strani.info/201 ... interneta/

Odgovori