ASP:NET for Delphi

Vse kar se tiče programiranja za internet.
mayor
Prispevkov: 292
Pridružen: 22.04.2008 19:55:10

ASP:NET for Delphi

Odgovor Napisal/-a mayor » 21.05.2008 09:34:57

Pozdravljeni!

Pričel sem z uporabo ASP.net v Delphiju 2005.
Nekdo pa mi je rekel, da asp ni isto kot aspx.
Ali to drži?

Ker drugače ne razumem kako mi Delphi vrže ven WebForm1.aspx !


Imam pa še eno dodatno težavo in sicer:
Nameščen imam IIS, naložen Windows XP.
Zanima me zakaj ko v Delphiju izberem, ASP.NET mi kodo in vse to prepozna,
ko pa kliknem Run, da prevedem kodo (build), napiše: Strani ni mogoče prikazati.

Mogoče je kdo že imel kakšen tak problem?

Lp

fora
Prispevkov: 220
Pridružen: 06.08.2003 19:31:22

ASP:NET for Delphi

Odgovor Napisal/-a fora » 21.05.2008 09:40:21

Po mojem ti je hotel reči, da ASP ni isto kot ASP.NET.
ASP je tehnologija, tako kot ASP.NET, PHP, ....
aspx pa je samo končnica, tako kot ima php ponavadi končnico .php, in asp končnico .asp in javascript končnico .js ima ASP.NET končnico forme .aspx.

mayor
Prispevkov: 292
Pridružen: 22.04.2008 19:55:10

ASP:NET for Delphi

Odgovor Napisal/-a mayor » 21.05.2008 10:05:06

Torej, če najamem gostovanje pri ponudniku, ki ima ASP.NET, bo aplikacija, ki je narejena v Delphiju delovala?

Lp

PeJo
Prispevkov: 988
Pridružen: 08.01.2003 16:10:34

ASP:NET for Delphi

Odgovor Napisal/-a PeJo » 21.05.2008 10:29:39

Ja.
Včasih, se ti zdi, da znaš vse .... boom in se zbudiš

mayor
Prispevkov: 292
Pridružen: 22.04.2008 19:55:10

ASP:NET for Delphi

Odgovor Napisal/-a mayor » 21.05.2008 10:40:05

Aha hvala!

Imam pa še eno dodatno težavo in sicer:
Nameščen imam IIS, naložen Windows XP.
Zanima me zakaj ko v Delphiju izberem, ASP.NET mi kodo in vse to prepozna,
ko pa kliknem Run, da prevedem kodo (build), napiše: Strani ni mogoče prikazati.
Kako narediti, da bi delalo lokalno?

Mogoče je kdo že imel kakšen tak problem?
Zadnjič spremenil mayor, dne 21.05.2008 10:40:25, skupaj popravljeno 1 krat.

PeJo
Prispevkov: 988
Pridružen: 08.01.2003 16:10:34

ASP:NET for Delphi

Odgovor Napisal/-a PeJo » 21.05.2008 10:45:54

Če vpišeš http://localhost a se ti prikaže stran?
Imaš nameščen .NET 1.1?

Pa preveri pod novo aplikacijo kaj ti izbere za en server: IIS ali Cassini Web Server.
Pa še pod Internet Information Services preveri ali ti naredi virtual direktorij za novo spletno aplikacijo (v bistu bi moral Delphi to narediti sam)

A napiše še kakšno kodo napake?

lp,
Peter
Včasih, se ti zdi, da znaš vse .... boom in se zbudiš

fora
Prispevkov: 220
Pridružen: 06.08.2003 19:31:22

ASP:NET for Delphi

Odgovor Napisal/-a fora » 21.05.2008 10:57:59

Zdej če si IIS naložu za delphijem potem ti manjka tole:
From the readme:

If IIS is installed after the .NET Framework, ASP.NET must be registered with IIS by choosing Start > Run and entering the following command:

%comspec% /K %windir%microsoft.netframeworkv1.1.4322aspnet_regiis.exe -i
Maš to razložen na primeru tukej

mayor
Prispevkov: 292
Pridružen: 22.04.2008 19:55:10

ASP:NET for Delphi

Odgovor Napisal/-a mayor » 21.05.2008 11:13:28

Izpiše tole napako:
Unable to start debugging on the web server. Unable to attach to ASP.NET worker process ...

Imaš nameščen .NET 1.1? Imam

mayor
Prispevkov: 292
Pridružen: 22.04.2008 19:55:10

ASP:NET for Delphi

Odgovor Napisal/-a mayor » 21.05.2008 11:22:23

včeraj cel dan ni delalo, sedaj pa dela,
vseeno pa izpiše spodnjo napako.
kako bi jo odpravil?
ali je že kdo imel pri tem težave?

fora
Prispevkov: 220
Pridružen: 06.08.2003 19:31:22

ASP:NET for Delphi

Odgovor Napisal/-a fora » 21.05.2008 13:10:56

Prvi zadetek na googlu vrne povezavo na neko stran, kjer je nekaj nasvetov.

Pa če sem prav prebrol je pisal da je delphi 2005 kar se programiranja ASP.NET tiče star in naj se če se le da delphi nadgradi.

Odgovori