Branje ure na serverju - prenos v Delphi

Vse kar se tiče programiranja za internet.
Odgovori
mayor
Prispevkov: 292
Pridružen: 22.04.2008 19:55:10

Branje ure na serverju - prenos v Delphi

Odgovor Napisal/-a mayor » 09.05.2008 15:32:26

Pozdravljeni!

Kako bi naredil v Delphiju, da bi prebral uro na serverju. Preko kakšnega hosta ali kaj takega.
Se da? :o

G16
Prispevkov: 462
Pridružen: 11.02.2005 21:54:48

Branje ure na serverju - prenos v Delphi

Odgovor Napisal/-a G16 » 09.05.2008 16:22:05

Da se s komponento TIdTime. Dobiš jo pod Indy Clients.
Napisal G16 (nekdanji G11,G14,G15°) Uporabljam: Delphi7 Ent.
http://delphi4u.awardspace.com/
Čas teče naprej...

gabr
Prispevkov: 4129
Pridružen: 28.08.2001 14:10:47

Branje ure na serverju - prenos v Delphi

Odgovor Napisal/-a gabr » 09.05.2008 16:23:10

Načeloma nikakor.

Včasih gre, če ima strežnik pognan NTP demona (streženje točnega časa). V tem primeru pa ... išči delphi ntp client.

Gp

mayor
Prispevkov: 292
Pridružen: 22.04.2008 19:55:10

Branje ure na serverju - prenos v Delphi

Odgovor Napisal/-a mayor » 09.05.2008 18:39:10

ok pa rečmo tako:
ali se da nekako iz neta prebrat slovensko uro?
Želim, da ura ni nikakor vezana na sistemsko uro.

Lp
Zadnjič spremenil mayor, dne 09.05.2008 18:39:44, skupaj popravljeno 1 krat.

gabr
Prispevkov: 4129
Pridružen: 28.08.2001 14:10:47

Branje ure na serverju - prenos v Delphi

Odgovor Napisal/-a gabr » 09.05.2008 18:44:12

Uporabiš nekega ntp klienta (recimo že omenjeni IdTime) in prebereš čas iz ntp1.arnes.si.

Gp

Odgovori