Pošiljanje Datasetov preko webservice-a

Vse kar se tiče programiranja za internet.
Odgovori
zippo
Prispevkov: 264
Pridružen: 14.07.2002 12:11:29

Pošiljanje Datasetov preko webservice-a

Odgovor Napisal/-a zippo » 18.04.2008 10:38:36

Pozdrav vsem forumašem!

Zanima me, če se da/ kako se naredi, da bi imel en webservice (ali kako drugo tehnologijo), s katerim bi komuniciral klient in bi dejansko prenašal objekte - konkretno TDataset (poln). Se to da narediti? Vem,da je malo laično vprašanje, pa vendar ...

riko
Prispevkov: 444
Pridružen: 25.02.2004 12:40:57

Pošiljanje Datasetov preko webservice-a

Odgovor Napisal/-a riko » 18.04.2008 12:21:26

Ja preprosto TCLientDataset drgač pa Delphi Data Access in DataSnap, sedaj pa literaturo v roke pa preštudirat pa nardit. :D

zippo
Prispevkov: 264
Pridružen: 14.07.2002 12:11:29

Pošiljanje Datasetov preko webservice-a

Odgovor Napisal/-a zippo » 18.04.2008 15:19:26

Kaj pa uporaba .NET? Remoting? Ima kdo izkušnje v Delphi.net?

Še eno vprašanje: So Webservices v Win32 uporabni tudi v .NET in obratno?

riko
Prispevkov: 444
Pridružen: 25.02.2004 12:40:57

Pošiljanje Datasetov preko webservice-a

Odgovor Napisal/-a riko » 19.04.2008 14:53:48

.NET remoting je pa popolnoma druga stvar. :)

zippo
Prispevkov: 264
Pridružen: 14.07.2002 12:11:29

Pošiljanje Datasetov preko webservice-a

Odgovor Napisal/-a zippo » 20.04.2008 21:44:18

Ja, ja, vem... Samo iščem način, da bi naredil eno čimbolj porazdeljeno aplikacijo. Ideja je, da bi strežniški del bil neodvisen od platforme , komunikacija pa od raznih ovir (firewall-i... itd.), zato Webservisi, .net remoteing ali kaj podobnega. Načeloma nimam nič proti, če delam z Delphi.NET, zato sem pomislil tudi na to. Sploh pa nisem zasledil veliko programiranja v Delphi.NET... Kaj to pomeni, da se Delphi za .NET ne obnese preveč dobro?

Odgovori