tiscover.com

Vse kar se tiče programiranja za internet.
Odgovori
domen80
Prispevkov: 181
Pridružen: 23.01.2008 16:37:19

tiscover.com

Odgovor Napisal/-a domen80 » 13.04.2008 14:15:37

Pozdravljeni!

Kako bi iz tega url:
http://route3.tiscover.com/route/route0 ... on=1450443

v bazo shranil čas in kilometrino ter kako bi iz naredil, da slike ne bi pokazalo, saj se nalaga predolgo časa.

Mogoče bi mi znal kdo pomagati?

Lp,
Domen

domen80
Prispevkov: 181
Pridružen: 23.01.2008 16:37:19

tiscover.com

Odgovor Napisal/-a domen80 » 13.04.2008 14:54:28

Najlaže bi bilo, če bi nekako dobil izvorno kodo od webbrowserja.

Kako se to naredi?

stanko
Prispevkov: 12
Pridružen: 24.01.2007 09:57:07

tiscover.com

Odgovor Napisal/-a stanko » 14.04.2008 12:47:08

Lahko rabis nekaj kot:

Koda: Izberi vse

 
var
  sl: TStringList;
begin
  sl := TStringList.Create;
  sl.Text := IdHTTP1.Get('http://route3.tiscover.com/route/route05.asp?fulldesc=0&language=44&fromcity=Maribor+%3E%3C&lang=en&units=km&tocity=Ljubljana+%28SLO%29&crit=0&fromlat=4594184&fromlon=1363604&tolat=4605456&tolon=1450443');
  sl.SaveToFile('c:\route66.html');
  FreeAndNil(sl)
end;
V c:\route66.html se nahaja izvorno kodo spletni strani.

domen80
Prispevkov: 181
Pridružen: 23.01.2008 16:37:19

tiscover.com

Odgovor Napisal/-a domen80 » 14.04.2008 13:45:36

tako je pomoje najlažje.
ko dam komponento IdHttp gor mi pa enostavno noče iti dalje,
napiše:
Project Project1.exe raised exception class EReadError with message 'Property MaxLineAction does not exist'.

domen80
Prispevkov: 181
Pridružen: 23.01.2008 16:37:19

tiscover.com

Odgovor Napisal/-a domen80 » 14.04.2008 13:53:53

sem rešil. bila je težava z indy.

tega se pa verjetno ne da, da bi izločil vse razen distance oz. kilometrine?
to se da rešit potem samo z iskanjem? po datoteki, ki jo je shranilo

PeJo
Prispevkov: 988
Pridružen: 08.01.2003 16:10:34

tiscover.com

Odgovor Napisal/-a PeJo » 14.04.2008 14:20:19

Pa kaj znaš malo s svojo glavo razmišljat?!

Napiši parser ki ti poišče točno določen tag, v katerem je podatek shranjen.
Obstajajo pa že programi, ki ti iz html-jev izločijo vse tag-e in ti ostane le tekst.

lp,
Peter
Včasih, se ti zdi, da znaš vse .... boom in se zbudiš

Odgovori