RichEdit ali Memo - Shranjevanje v stolpce

Odpiranje, tiskanje, pisanje v datoteke in drugo.
Uporabniški avatar
Lipe
Prispevkov: 232
Pridružen: 12.10.2005 11:31:25
Kraj: Kranj

RichEdit ali Memo - Shranjevanje v stolpce

OdgovorNapisal/-a Lipe » 09.04.2010 12:37:03

Ta shrani vsebino RichEdit5 v isti fajl. Se pravi si vsebino prvega izgubil.


Ne, odisej, tam je še en if checkbox.checked, tko da glih ne prepiše datoteke od prej. Nekako takole

if Checkbox1.Checked then
sklop RichEdit1 as rtf + RichEdit2 as txt
else
sklop RichEdit5 as rtf + RichEdit6 as txt

Tako da datoteka se kreira, samo se mi zdi, da je pol rtf pol pa ascii. Vsaj če RichEdit.Text vrne ascii del vsebine (nisem ziher, sam bi rekel), pol je to zjebana datoteka, rtf editor je ne bo prebral do konca, pure ascii editor bo pa tage videl kot text.
Nič ni nič, pa tudi nekaj ni bogve kaj.

Defcon
Prispevkov: 35
Pridružen: 08.03.2010 14:07:37

RichEdit ali Memo - Shranjevanje v stolpce

OdgovorNapisal/-a Defcon » 09.04.2010 12:42:35

Pravzaprav checkbox je tam zaradi opcije shranjevanja iz drugih okenc (jih mam 4) ..tako if checked shrani iz prvih dveh ...če pa ni checked pa iz drugih dveh ...sicer mi ne bi smelo povozit texta ker uporabljam APPEND.

Nekaj mora biti narobe z formatom...sicer nevem točno kaj....sprva kličem savetofile (sicer nevem v kakšnem formatu shrani) ...kasneje pa bi moralo enako shranit ampak uporabim metodo ki mi dovoli dopis texta k obstoječi datoteki.

Sicer sem totalen noob in nevem kako se znebiti RTV tagov. (p.s. plaintext mam naštiman na true v obeh okencih)

P.s. ker mi ta koda dela v primeru da namesto RichEdit imam MEMO okenčka sumim da so krivci tagi ..(kot je Odisej omenil v zgornjem postu)
Zadnjič spremenil Defcon, dne 09.04.2010 12:44:23, skupaj popravljeno 1 krat.

Defcon
Prispevkov: 35
Pridružen: 08.03.2010 14:07:37

RichEdit ali Memo - Shranjevanje v stolpce

OdgovorNapisal/-a Defcon » 09.04.2010 14:09:57

UPDATE:

Poskusil sem dodat v filter še za .ODT file in zdaj mi shranjuje iz prvih dveh okenc..torej okence 1 in2 (pogoj da checkbox NI checked)
Če pa je checkbox checked potem mi pa zapiše samo prvo okence drugega pa ne (tle je govor o okenčkih 3 in 4)

Uporabniški avatar
Runner
Prispevkov: 1079
Pridružen: 03.02.2005 12:05:25

RichEdit ali Memo - Shranjevanje v stolpce

OdgovorNapisal/-a Runner » 09.04.2010 14:51:29

Še nekaj, ne kompliciraj z SaveToFile pa Append itd...

Skreiraj TFileStream. Naredi SaveToStream prvega RichEdita / Memota in nato enostavno še drugega. Boš imel lepo enega za drugim v datoteki.

Defcon
Prispevkov: 35
Pridružen: 08.03.2010 14:07:37

RichEdit ali Memo - Shranjevanje v stolpce

OdgovorNapisal/-a Defcon » 09.04.2010 14:53:17

Hmm, a ima kako limito glede kolk lahko not daš / kolko je lahko dolga vrstica (kot so omejitve v Tmemo/TRichEditu) ...če želim npr. uporabit en par masovnih datotek.

P.s. hvala za nasvet :)

Uporabniški avatar
Runner
Prispevkov: 1079
Pridružen: 03.02.2005 12:05:25

RichEdit ali Memo - Shranjevanje v stolpce

OdgovorNapisal/-a Runner » 09.04.2010 15:29:57

Nope TFileStream je omejen samo z OS omejitvami. Torej lahko zapišeš noter toliko podatkov kot ti bodo pustili Windowsi. Na kratko, praktično nimaš omejitve glede velikosti.

Defcon
Prispevkov: 35
Pridružen: 08.03.2010 14:07:37

RichEdit ali Memo - Shranjevanje v stolpce

OdgovorNapisal/-a Defcon » 15.04.2010 11:06:31

Uff :) zdaj mi je use uspelo skodirat (da mi prepleta tekst iz obeh RE-jev v stringlisti) ....

Samo spet majhn problemček....bi rad vedel katera je komanda za dodat v enako vrstico text...mislil sem da je APPEND samo mi vrže zmeraj v novo vrstico (želim pa da bi se mi text samo nadaljeval v enaki vrstici v stringlisti) .....a je mogoče fora z kakimi set pointer (sicer ni fizično kot Memo al RE ampak samo tuhtam kako lahko rešim to zagato ... )

Umm upam da sem napisal razumljivo problem :P (it's my fatal flaw :D)

Defcon
Prispevkov: 35
Pridružen: 08.03.2010 14:07:37

RichEdit ali Memo - Shranjevanje v stolpce

OdgovorNapisal/-a Defcon » 19.04.2010 10:37:31

Umm ...sm kr lepo na ''dirty'' način opravil ....hja no sej ni zmeraj nujno da je koda lepa ..kajne :) ?


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost