TImageList spremeni barvo od images

Vse o grafiki, canvasu, directdraw, itd.
tilen
Prispevkov: 153
Pridružen: 11.08.2005 11:08:34

TImageList spremeni barvo od images

OdgovorNapisal/-a tilen » 29.03.2008 15:23:48

Lp

v TImageList imam 2 bmp ikonce, ki ju uporabim na gumbu.

Opazu sem, da se kar naenkrat ti dve sliki spremenita... zgubita barvo...

Tole je original:

Slika

po nekem času, pa zgleda takole:

Slika


Čudno je, ker v drugem TIMageList2, pa se to ne zgodi.

Nimam pojma, kaj bi bilo, ker samo 'berem' ven iz tega, nil ne spreminjam v tem image listu.

Je mogoče to povezano s tem, da včasih delam preko Remote Desktop, kjer je color depth nastavljena različno, včasih tudi na 256 barv?
Ampak preko oddaljenega namizja nikoli ne spreminjan teh slik, ampak samo kodo, ki ne upravlja s slikcami.

Kakšna ideja kaj se dogaja, in zakaj?

Hvala
Tilen

Silver_War
Prispevkov: 662
Pridružen: 01.06.2004 14:50:41

TImageList spremeni barvo od images

OdgovorNapisal/-a Silver_War » 30.03.2008 13:21:09

Je mogoče to povezano s tem, da včasih delam preko Remote Desktop, kjer je color depth nastavljena različno, včasih tudi na 256 barv?


Če se preko remote desktopa povežeš na računalnik, na katerem imaš nameščen delphi tako, da za prikaz uporabljaš 256 barvno paleto, potem je verjetno to vzrok. Sicer se to nebi smelo vplivat na končen izdelek, temvač samo na to, kako ti trenutno vidiš sliko.

tilen
Prispevkov: 153
Pridružen: 11.08.2005 11:08:34

TImageList spremeni barvo od images

OdgovorNapisal/-a tilen » 30.03.2008 13:26:18

Ja, sej to mi je jasno. Lahko, da kakšen bug 'poskrbi' za-to, da se dejansko slike spremenijo.

Problem je v tem, da sem to probal včeri... pa se slike niso spremenile.

Je možen še kakšen drug vzrok za-to?

Uporabniški avatar
Lee_Nover
Prispevkov: 3653
Pridružen: 20.05.2001 14:31:55

TImageList spremeni barvo od images

OdgovorNapisal/-a Lee_Nover » 30.03.2008 22:34:13

jap, zarad rdp je to
ce formo odpres, se nalozi imagelist v globini displaya, ce potem to nazaj shranis .. pa vidis zdaj
ce popravljas samo kodo, potem daj .dfm fajl na read only oz. vklopi LockControls
.. my 2 c ..
- I hate noobs -


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost