Razvoj programske opreme za statistiko

Debate o vsem, kar vam pade na misel.
markostarko
Prispevkov: 2
Pridružen: 24.04.2014 08:49:01

Razvoj programske opreme za statistiko

OdgovorNapisal/-a markostarko » 12.01.2016 12:01:38

Pozdravljeni!

Zanimajo me Vaši predlogi kako bi se lotil sledečega problema:

Imamo MySQL bazo podatkov z meritvami.
Baza ima dve tabeli:

Tabela A:
ID(AI) | IDmeritve | IDNaprava| IDVrsta| Toleranca_zg | Toleranca_sp | Date

Tabela B:
ID(AI) | IDmeritve | Vrednost1

Tabela A ima za vsako meritev podane podatke o napravi, vrsti, tolerance,datum izvedbe
Tabela B je z tabelo A povezana preko IDmer polja in ima n vnosov.

Tabela A ima cca. 1000000 vnosov tabela B pa 10 000000.

Sedaj pa k problemu:
Kako bi najbolj efektivo prikazal takšno tabelo uporabniku v VLC aplikaciji:

ID(AI) | IDmeritve | IDNaprava| IDVrsta| Toleranca_zg | Toleranca_sp | Cp | Cpk | Avg | StdDev | Date

Cp, Cpk, Avg, StdDev so statistične vrednosti pridobljene iz preračunov Vrednosti1, Toleranca_zg in Toleranca_sp.

Sicer sem program že napisal, vendar traja predolgo da mi zloži vse to v ClientDataSet (Realna tabela ima več vrednosti).
Vsak predlog, vprašanje, debata zelo dobrodošla.

LP Marko

ervins
Prispevkov: 86
Pridružen: 03.12.2004 15:49:24

Re: Razvoj programske opreme za statistiko

OdgovorNapisal/-a ervins » 14.01.2016 09:05:17

Nič nisi napisal katero verzija Delphija uporabljaš, VLC si verjetno mislil VCL.

Poleg tega bi bilo fajn vedet če uporabljaš kake komponente od 3rd party providerjev ( DXExpress, TMS, ... ), oz. konkretno s katerimi komponentami in/ali UI kontrolami želiš tole narediti.

Glede na količino podatkov se boš moral razgledat v smeri, da uporabniku ne prikažeš vseh podatkov naenkrat.

Rešitev je sedaj precej odvisna od samih komponent.

Drugače pa neke splošne smernice:

1. Uporabiš filtre in uporabniku nikoli ne pokažeš več kot N zapisov ( recimo 1000 )
2. Uporabiš paged pristop, ko uporabniku pokažeš N zapisov na enem ekranu, potem pa se lahko premika naprej nazaj
3. Uporabiš UI kontrolo, ki ima implementiran prikaz po potrebi ( keywordi virtual, buffered, unlimited scroll, virtual treeview, ... )

LP

markostarko
Prispevkov: 2
Pridružen: 24.04.2014 08:49:01

Re: Razvoj programske opreme za statistiko

OdgovorNapisal/-a markostarko » 18.01.2016 13:44:15

Ja VCL sem mislil. Uporabil pa bom TMS komponente (TMSDBAdvGrid) z Delphi XE5.
Malenkost mi je uspelo pospešit preračun z CDS internalCalc Fieldom, ločeno sem preizkusil tudi pageing ki zelo deluje dobro.

Hvala za smernice, da vsaj vem kako to počnejo ostali. Da ne počnem nekaj po svoje.


Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov